Bekijk volle/desktop versie : Gaat elke moslim naar de hel alvorens hij naar de hemel gaat ?



09-12-2013, 23:25
Zo ja

hoe zit het met de verschijning van de engel des doods als die jou komt halen in een mooie verschijning is t dn zkr dat je niet meer zult branden voor je zonde s ? Of zal je tog eerst falen op de dag des oordeels ? Hoogstwaarschijlijk toch ? Anders begon je straf al in het graf .en mocht de mooie verschijning je ziel ophalen hoe zit t dn met de weeg schaal of is die al gewogen ? En het draadje over de rivier in de hel is t dn al zkr dat je aan de overkant komt . En zal je nog mee strijden met imam mahdi en onze lieve profeet isa alayhi salam.

Een aantal vraagjes waar mis geen antwoord op is.

Uiteindelijk weet allah het beste

Moge allah ons alle het paradijs schenken in sha allah en ons beschermen tegen het helle vuur .

09-12-2013, 23:42


Allahu a3lam.

09-12-2013, 23:46
Laatste stukje zeg je verkeerd. Jezus en mahdi komen niet op de dag des oordeels maar hier op aarde als het laatste uur nadert.

10-12-2013, 00:09

Citaat door Tayyeb:
Laatste stukje zeg je verkeerd. Jezus en mahdi komen niet op de dag des oordeels maar hier op aarde als het laatste uur nadert.
Ja dat bedoel ik sorry foutje

10-12-2013, 00:30


Het paradijs en de hel daar Is Allah swt voor om te oordelen of je naar de hel of het paradijs gaat op de dag des oordeels maar wanneer malik al mout je ziel komt halen en je ziet mooie verschijnselen dat betekend dat Allah swt jou straf heeft verzacht wat doe je met de daden die je mensen aangedaan hebt die jou niet vergeven inna Allah a gaforan Arahiem is alleen voor de daden die tussen jou en Allah swt zijn

10-12-2013, 01:30
Nee, niet elke moslim zal eerst de hel binnentreden. Er zullen ook moslims zijn die meteen het paradijs zullen binnentreden, denk aan de profeten, boodschappers en de 70.000 moslims die zonder rekenschap het paradijs zullen binnentreden, waaronder de metgezel 'Okasha ibn Mahsan.

De werkelijke veroordeling zal plaatsvinden op de dag des oordeels middels de weegschaal, de boeken en het lopen over de siraat. Eventuele mooie verschijningen voor de dag des oordeels kunnen duiden op een vergemakkelijking, en positieve veroordeling. Uiteindelijk weet Allah het beste.