Misschien heb je hier ook wat aan
zachte broodjes, gevuld met fetta kaas
Nodig:
1kg meel
1 glas zonnebloem olie
2 glazen lauwe melk
zakje droge gist
halve glas water
3 tot 5 el suiker
zout naar smaak
1 eiwit (eigeel bewaren om de broodjes te bestrijken)
Bereiding:
Warm de melk een beetje op. Pak een kom en giet het daarin, voeg er halve glas water bij en de gist. Goed mengen en 15 min laten staan.
Pak een grote kom doe daar de zonnebloemolie, suiker, zout en eiwit. Even mengen dan voeg je het gist met melk mengsel erbij.
Doe dan de bloem beetje bij beetje erbij en kneden. Het moet elastisch bol worden. Bedek het met plastic folie en een handdoek voor een uur. Zet op een warm plekje.
Na een uur rijzen verwarm je de oven op 210 graden. Dan kan je de vulling maken naar keus. Ik heb fetta kaas gebruikt.
Pak een bolletje maak een opening en vul je broodjes. Bestrijk ze goed met eigeel en strooi er sesamzaad, of maanzaad of niks. Dat is een eigen keus.
Bak de broodjes af tot ze een mooi kleurtje hebben.
Bsa7a