Bekijk volle/desktop versie : Keane haalt uit naar Ferguson



09-12-2013, 17:15
ir Alex Ferguson mag dan al een half jaar vertrokken zijn als manager van Manchester United, oud-speler Roy Keane denkt dat de 71-jarige Schot nog altijd zijn macht probeert uit te oefenen.

"Alles draait bij Ferguson om controle en macht", zegt de oud-aanvoerder van Manchester United. "Ferguson is daar nog steeds mee bezig. Ook al is hij geen manager meer. Hij heeft een gigantisch ego."
Keane deed zijn uitspraken in een documentaire van ITV4. De 42-jarige Ier vertrok in 2005 bij United na een aanvaring met Ferguson. In zijn autobiografie zei Ferguson onlangs dat Keane de manager probeerde te spelen bij United.
Ferguson kan geen goed meer doen in de ogen van Keane. Zelfs een compliment van zijn vroegere manager aan het adres van Keane kan niet op begrip rekenen bij de Ier.
"Tijdens het tweede halve finaleduel met Juventus in het Champions League-seizoen 1998-1999 bestreek Keane elke centimeter gras op het veld", zei Ferguson in 'Alex Ferguson, my autobiography'. "Dat is alsof je de postbode complimenteert omdat hij brieven bezorgt", schamperde Keane.