Paela
-gele rijst
- zeevruchten of alleen garnalen
-1 ui
- klein bosje peterselie
-prei
- viskruiden
- champignons
- rode paprika
- eventueel paelakruiden
- boter
- olijfolie
-water
-wok
Bereiding:
Was de zeevruchten, pel en was de ui en peterselie, rasp de ui in een kom en snij de peterselie erboven doe de viskruiden erbij en daarna de zeevruchten door elkaar mengen en dit afdekken. In de tussentijd dat de vis gemarrineerd wordt, was en snij je de prei in reepjes. Doe een klein laagje olijfolie in de wok daar doe je de prei in op een laag vuurtje. Was en snij de rode paprika in blokjes, doe dit bij de prei, doe er eventueel kruiden bij als je van kruiden houdt, zoals een beetje gember, paprikapoeder, zwarte en witte peper en niet te vergeten zout.
Dit bak je even op een middelmatig vuurtje. Stoom de rijst en doe de gekruide vis bij de paprika en prei doe er een laag water bij tot alles afgedekt is en laat het koken. Bak de gesneden champignons in een laagje boter goudbruin. Als de vis en de rijst gekookt is, doe je de rijst bij de vismengsel en de champignons en event. paelakruiden en laat je het even koken.
EET SMAKELIJK,
(laat ff weten of je het lekker vond)