Bekijk volle/desktop versie : Paella???



07-02-2003, 13:02
Hallo dames en heren,

Wie kan mij helpen aan het recept voor paella? Ik zal het zeer op prijs stellen.

Alvast bedankt.

09-02-2003, 20:14


Paela

-gele rijst
- zeevruchten of alleen garnalen
-1 ui
- klein bosje peterselie
-prei
- viskruiden
- champignons
- rode paprika
- eventueel paelakruiden
- boter
- olijfolie
-water
-wok

Bereiding:
Was de zeevruchten, pel en was de ui en peterselie, rasp de ui in een kom en snij de peterselie erboven doe de viskruiden erbij en daarna de zeevruchten door elkaar mengen en dit afdekken. In de tussentijd dat de vis gemarrineerd wordt, was en snij je de prei in reepjes. Doe een klein laagje olijfolie in de wok daar doe je de prei in op een laag vuurtje. Was en snij de rode paprika in blokjes, doe dit bij de prei, doe er eventueel kruiden bij als je van kruiden houdt, zoals een beetje gember, paprikapoeder, zwarte en witte peper en niet te vergeten zout.
Dit bak je even op een middelmatig vuurtje. Stoom de rijst en doe de gekruide vis bij de paprika en prei doe er een laag water bij tot alles afgedekt is en laat het koken. Bak de gesneden champignons in een laagje boter goudbruin. Als de vis en de rijst gekookt is, doe je de rijst bij de vismengsel en de champignons en event. paelakruiden en laat je het even koken.

EET SMAKELIJK,

(laat ff weten of je het lekker vond)

11-02-2003, 17:56
hmmmmm, heeerlijk

09-04-2003, 22:47

Citaat:
Origineel gepost door nacira
Paela

-gele rijst
- zeevruchten of alleen garnalen
-1 ui
- klein bosje peterselie
-prei
- viskruiden
- champignons
- rode paprika
- eventueel paelakruiden
- boter
- olijfolie
-water
-wok

Bereiding:
Was de zeevruchten, pel en was de ui en peterselie, rasp de ui in een kom en snij de peterselie erboven doe de viskruiden erbij en daarna de zeevruchten door elkaar mengen en dit afdekken. In de tussentijd dat de vis gemarrineerd wordt, was en snij je de prei in reepjes. Doe een klein laagje olijfolie in de wok daar doe je de prei in op een laag vuurtje. Was en snij de rode paprika in blokjes, doe dit bij de prei, doe er eventueel kruiden bij als je van kruiden houdt, zoals een beetje gember, paprikapoeder, zwarte en witte peper en niet te vergeten zout.
Dit bak je even op een middelmatig vuurtje. Stoom de rijst en doe de gekruide vis bij de paprika en prei doe er een laag water bij tot alles afgedekt is en laat het koken. Bak de gesneden champignons in een laagje boter goudbruin. Als de vis en de rijst gekookt is, doe je de rijst bij de vismengsel en de champignons en event. paelakruiden en laat je het even koken.

EET SMAKELIJK,

(laat ff weten of je het lekker vond)
waar haal je vis- en paellakruiden?

10-04-2003, 11:34



Citaat:
Origineel gepost door muslimaa
waar haal je vis- en paellakruiden?
Bij de sportschool natuurlijk, DUH!

10-04-2003, 14:43

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Banana
Bij de sportschool natuurlijk, DUH!



16-06-2003, 14:12
je koop gewoon een pak
uit de supermarkt van knorr, paella, daar zit gele rijst in en
kruiden, de rest moet je zelf toevoegen

hilwa

17-06-2003, 13:09
paella das echt iets dat ik nie lust

vooral vis

18-06-2003, 14:46
hihihihihih ik eet het echt vaak vooral in de zomer als ik opvakantie ben het is echt een aanrader!!!

08-12-2009, 22:25

Citaat door nacira:
Paela

-gele rijst
- zeevruchten of alleen garnalen
-1 ui
- klein bosje peterselie
-prei
- viskruiden
- champignons
- rode paprika
- eventueel paelakruiden
- boter
- olijfolie
-water
-wok

Bereiding:
Was de zeevruchten, pel en was de ui en peterselie, rasp de ui in een kom en snij de peterselie erboven doe de viskruiden erbij en daarna de zeevruchten door elkaar mengen en dit afdekken. In de tussentijd dat de vis gemarrineerd wordt, was en snij je de prei in reepjes. Doe een klein laagje olijfolie in de wok daar doe je de prei in op een laag vuurtje. Was en snij de rode paprika in blokjes, doe dit bij de prei, doe er eventueel kruiden bij als je van kruiden houdt, zoals een beetje gember, paprikapoeder, zwarte en witte peper en niet te vergeten zout.
Dit bak je even op een middelmatig vuurtje. Stoom de rijst en doe de gekruide vis bij de paprika en prei doe er een laag water bij tot alles afgedekt is en laat het koken. Bak de gesneden champignons in een laagje boter goudbruin. Als de vis en de rijst gekookt is, doe je de rijst bij de vismengsel en de champignons en event. paelakruiden en laat je het even koken.

EET SMAKELIJK,

(laat ff weten of je het lekker vond)



Dit ga ik binnenkort klaar maken. Heb een zak zeevruchten in de diepvries, kan ik mooi gebruiken. Bedankt voor de duidelijke bereidingswijze