Bekijk volle/desktop versie : Eerste grote politie-actie in Nederland tegen cardsharing



04-12-2013, 21:26
Bij grote invallen in Enschede, Den Haag en Vlagtwedde heeft politie en justitie enkele cardshare-netwerken opgerold. Daarbij zijn zeven mensen opgepakt. Het gaat om de grootste actie die tot nu toe in Nederland tegen het illegaal kijken van digitale tv is gehouden. Bronnen melden Totaal TV dat de actie op dit moment nog in volle gang is en dat op meerdere plaatsen nog invallen gaande zijn.




Het is de eerste echte grote gecoördineerde politieactie tegen het illegaal doorverkoop van tv-abonnementen voor digitale tv. Bij cardsharing wordt een tv-abonnement illegaal via internet onder meerdere klanten gedeeld. Twee Nederlandse aanbieders en een leverancier van beveiligingssystemen hebben aangifte van de cardsharing gedaan. Hierna volgde de politieactie tegen de illegale verspreiding en verkoop van tv-abonnementen. Bronnen melden Totaal TV dat in ieder geval het Luxemburgse M7 Group S.A – eigenaar van CanalDigitaal – en beveiligingsbedrijf Irdeto zich bevonden onder de bedrijven die aangifte hebben gedaan.

Apparatuur in beslag genomen

Bij de actie zijn vier mannen en drie vrouwen opgepakt. Ook werd er apparatuur bij de invallen in beslag genomen. De politie schat dat enkele honderden mensen illegaal een abonnement bij de verdachten afnamen. Mocht achterhaald worden wie de afnemers van de illegale tv-abonnementen zijn, wordt ook tegen hen vervolging ingesteld. In ieder geval is bij de invallen ook de administratie in handen van justitie gekomen. Kopers van deze tv-abonnementen maken zich schuldig aan heling en kunnen hiervoor maximaal vier jaar celstraf krijgen. De politie schat dat honderden huisgezinnen via de cardsharenetwerken illegaal naar digitale tv hebben gekeken.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/14640/eerste-grote-politie-actie-in-nederland-tegen-cardsharing.html

04-12-2013, 21:27


Politie en justitie tolereren cardsharing niet langer

Beveiligingsspecialist Irdeto heeft de Nederlandse politie en justitie geholpen bij de eerste grote actie tegen cardsharing in Nederland. Het gaat hierbij om technische ondersteuning.

Politie en justitie deden gisteren invallen in vijf woningen in Apeldoorn, Enschede, Vlagtwedde en Den Haag. Daarbij werden zeven mensen gearresteerd. Ook werden tv-decoders, computers, smartcards en de administratie van cardshare-netwerken in beslag genomen. Politie en justitie begonnen in maart al met het vooronderzoek dat uiteindelijk tot de eerste grote Nederlandse politie-actie tegen cardsharing leidde. De aanleiding was de aangifte van twee Nederlandse tv-aanbieders en beveiligingsspecialist Irdeto. Naast het aanbieden van coderingstechnieken aan tv-aanbieders heeft Irdeto ook anti-piraterij technieken in het productaanbod. Irdeto bevestigt dat M7 Group S.A - eigenaar van onder meer CanalDigitaal en TV Vlaanderen - één van de tv-aanbieders is die aangifte bij de politie heeft gedaan. De tweede aanbieder wil vooralsnog niet bij naam genoemd worden.

Politie tolereert cardsharing niet langer
Politie en justitie willen met de grote actie tegen cardsharing een duidelijk signaal in Nederland afgeven dat deze vorm van tv-piraterij illegaal is en niet langer getolereerd wordt. Ger Laning van de Nederlandse Politie over deze actie: "Piraterij is een ernstige bedreiging voor mediabedrijven wereldwijd en dus ook voor de Nederlandse tv-aanbieders. We zagen een unieke kans om samen te werken met technologie,- en anti-piraterij experts zoals Irdeto om de activiteiten van piraten verstoren. In de toekomst zal de Nederlandse Politie verdere opties onderzoeken om deze vorm van cybercriminalitiet een halt toe te roepen omdat dit namelijk resulteert in een omzetverlies voor exploitanten van betaaltelevisie."


Voorbereiding tv-aanbieders begon in 2011
In 2011 is het onderzoek van Irdeto en lokale Nederlandse tv-aanbieders begonnen. Aanleiding was het toenemend aantal advertenties op veiling-sites als Marktplaats voor cardshare-abonnementen. Uiteindelijk leidde dit onderzoek naar diverse verdachte leveranciers van cardsharing-abonnementen en de benodigde apparatuur. In 2012 werd dit onderzoeksresultaat met ondersteunend bewijsmateriaal aan de Nederlandse Politie voorgelegd. Uitgebreider onderzoek bracht aan het licht dat de cardshare-netwerken ook ongeautoriseerde toegang tot internationale betaal tv-aanbieders verschaften. De huidige invallen zijn het sluitstuk van de in 2011 begonnen actie tegen de cardshare-netwerken. Het bewijs dat bij de invallen in beslag is genomen wordt geanalyseerd. Afhankelijk hiervan besluit het Openbaar Ministerie over eventuele strafrechtelijke vervolging van de verdachten.


Irdeto leverde deel bewijsvoering
Een groot deel van de bewijsvoering met betrekking tot deze illegale cardsharing netwerken werd voorbereid door Irdeto, een technologie,- en expert in anti-piraterij netwerken middels meerdere onderzoeken en juridische cases waarbij de hulp van betaal tv-aanbieders zoals MultiChoice Afrika, UPC DTH, M7 Group en Foxtel van doorslaggevende betekenis is geweest. "Terwijl broadcasters, tv-zenders en betaal tv-aanbieders de meest zichtbare slachtoffers zijn, zijn het vooral de consumenten die vaak niet op de hoogte zijn van het feit dat de winst uit piraterij vaak als fonds dient voor serieuze criminele activiteiten binnen de georganiseerde misdaad, zoals drugshandel, het witwassen van geld en belastingontduiking. Daarom blijft Irdeto toegewijd aan het identificeren en bestrijden van criminele ondernemingen die de beveiligingsmaatregelen van onze klanten proberen te ondermijnen en financieel winst proberen te behalen uit illegaal verkregen content", zegt Rob Van Nunen, senior security Director van Irdeto. Daarom werkt Irdeto samen met lokale overheden om cardsharing tegen te gaan. Van Nunen vervolgt: "Begrijpen waar piraterij plaatsvindt - en actief maatregelen nemen om het te stoppen - is cruciaal om de omzet en het bedrijfsmodel van betaal tv-aanbieders. Wij doen dit door nauw samen te werken met lokale politie, zoals in dit geval de Nederlandse politie en via ons geavanceerde en verfijnde netwerk van technische,- en anti-piraterij experts. Het is een Ontdek, Verstoor en Diskrediet benadering die een groeiend succes laat zien in de afgelopen jaren."

http://www.totaaltv.nl/nieuws/14641/politie-en-justitie-tolereren-cardsharing-niet-langer.html

04-12-2013, 21:27
en daarom heb je nooit garantie op een abonnement. ;-)

04-12-2013, 21:41
Abbo in Belgie ofzo beter

04-12-2013, 21:52



Citaat door Tranquilo_:
Abbo in Belgie ofzo beter
Zes maanden cel en 111.000 euro boete voor cardsharing


Europese tv-aanbieders hebben dit jaar de jacht op cardshareservers geïntensiveerd. Dat heeft er toe geleid dat er meer veroordelingen voor dit strafrechtelijk feit plaatsvinden. Ook in Nederland en België.


Onlangs werd in het Belgische Dinant door de rechtbank een eigenaar van een cardshareserver veroordeeld. De man had vierhonderd klanten die via zijn server illegaal naar het zenderaanbod van tv-aanbieders keken. Naast een gevangenisstraf van zes maanden – die naar keuze door een taakstraf van 150 uur vervangen mag worden – werd ook een boete van 111.000 euro opgelegd. Het in Nederland en België actieve Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A – onder meer eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen – is één van de Europese tv-aanbieders die op regelmatige basis acties tegen cardsharing uitvoeren. Bij cardsharing wordt een legaal en betaald abonnement van een tv-aanbieder via internet met meerdere personen gedeeld.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/14567/zes-maanden-cel-en-111.000-euro-boete-voor-cardsharing.html