Bekijk volle/desktop versie : dames met veel kouzina ervaring



Pagina's : [1] 2

01-12-2013, 13:35
Kom eens aub.

Op hoeveel graden doen jullie de shwa? Met alum folie erop? En welke stand bovenhitte onder beide ??



Mijn shokrane is groot!

01-12-2013, 13:37


Geen folie erop want swa laat al veel sap vrij
Ik doe het meestal op 200 graden en beide standen

01-12-2013, 13:44
Je bedoeld in de oven? b.v Dil3a of grote stuk gekruide vlees.


In een grote schaal en met folie goed afdekken. De oven op 170 gr voor 1.5 uur á 2 uurtjes.

01-12-2013, 13:46

Citaat door noralala:
Je bedoeld in de oven? b.v Dil3a of grote stuk gekruide vlees.


In een grote schaal en met folie goed afdekken. De oven op 170 gr voor 1.5 uur á 2 uurtjes.
Ga uit dat ze swa bedoeld, saté.
Del3a heeft wel meer tijd nodig om te garen voor 1.5/2 uur?
Ik Laar m altijd 4/5 uur garen

01-12-2013, 13:49



Citaat door mevrouwtje20:
Ga uit dat ze swa bedoeld, saté.
Del3a heeft wel meer tijd nodig om te garen voor 1.5/2 uur?
Ik Laar m altijd 4/5 uur garen
4 uur??? Zo he....Een grote schaap zeker

Een kleine dil3a is twee uurtjes klaar. Op lage temp laten garen, dan krijg je malse stukjes vlees.

01-12-2013, 13:53
@mevrouwyje shokrane! Hoelang moet t garen n draai j t vlees dan ook om ?ivm vocht..

@noralala nee shwa vleesspiesjes??

01-12-2013, 13:53

Citaat door noralala:
4 uur??? Zo he....Een grote schaap zeker

Een kleine dil3a is twee uurtjes klaar. Op lage temp laten garen, dan krijg je malse stukjes vlees.
Ja schouder met deels ribben eraan
Zie weleens sommige allen schouderpoot dan kan op zich die 2 uur wel

01-12-2013, 13:55

Citaat door Charfa:
@mevrouwyje shokrane! Hoelang moet t garen n draai j t vlees dan ook om ?ivm vocht..

@noralala nee shwa vleesspiesjes??
Eerlijk hou ik de tijd niet echt bij qua garen.
Ja vlees altijd draaien. Als je het op bakplaat doet, gooi eerst het vocht weg voor je het draait

01-12-2013, 14:02

Citaat door mevrouwtje20:
Ja schouder met deels ribben eraan
Zie weleens sommige allen schouderpoot dan kan op zich die 2 uur wel
Hangt ook af van je oven. Ik heb een hetelucht oven die ik kan combineren met gril etc.

Dus een grote stuk vlees afgedekt in een hetelucht oven op stand 170graden, na twee uurtjes heb je echt malse stuk vlees.

01-12-2013, 14:04

Citaat door Charfa:
@mevrouwyje shokrane! Hoelang moet t garen n draai j t vlees dan ook om ?ivm vocht..

@noralala nee shwa vleesspiesjes??
Ooooooooooh spiesjes. Hangt af wat jij lekker vindt. De ene houdt er van dat goed gaar zijn en de ander weer niet.

vleesSpiesje op de gril zetten tot dat ze wat van kleur beginnen te veranderen en dan om draaien zo'n 15 min.

Ik hou er niet van als Kabab erg gaar is gekookt, maar dat ben ik he

01-12-2013, 14:12

Citaat door noralala:
Hangt ook af van je oven. Ik heb een hetelucht oven die ik kan combineren met gril etc.

Dus een grote stuk vlees afgedekt in een hetelucht oven op stand 170graden, na twee uurtjes heb je echt malse stuk vlees.
Oog oké, nee heb zelf geen hetelucht oven maar electrische
Zoiezo indd goed dichtmaken met folie

01-12-2013, 14:16

Citaat door mevrouwtje20:
Oog oké, nee heb zelf geen hetelucht oven maar electrische
Zoiezo indd goed dichtmaken met folie
jaaaaah, de oven is toch alles.

Net als met koekjes......Niet alle ovens zorgen voor goed koekjes.

01-12-2013, 14:22


Mevrouwrje waarom dat vocht weg? Draai je ze continue?

01-12-2013, 14:25

Citaat door Charfa:
Mevrouwrje waarom dat vocht weg? Draai je ze continue?
Ik leg de mijne op het bakplaat dus gooi het vocht weg zodat het goed kan garen
Als je het op de grill legt, lekt het zeg maar naar beneden
Ik draai ze om als de ene kant bruin in, meestal gewoon beide kanten dan klaar

01-12-2013, 14:31
Maar met wst kruiden jullie t?
Had laatst:
Komijn, gember, zwarte peper, uien en zout en koriander en peterselie

Maar was zurig. Wat heb ik verkeerd gedaan???

Pagina's : [1] 2