Bekijk volle/desktop versie : Islamitische Artspsycholoog spreekt over Depressie en zelfmoord !!!!!



27-11-2013, 23:18
[video=youtube;85ZGOs9rdlA]http://www.youtube.com/watch?v=85ZGOs9rdlA[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=85ZGOs9rdlA

Dit advies in deze video is verzorgd door de Artspsycholoog en Specialist aan de Medische Faculteit van de King Khalid University te Abha in Saoedi-Arabië. (Lees verder...)

Depressie is een ernstige volksziekte, die we in het hedendaags 'erg gecompliceerd gemaakte' leven niet onder stoelen of banken moeten steken. Vele moslims in verschillende leeftijdscategorieën kampen hiermee.

En vaak wordt dit probleem zo achtergehouden en niet besproken met anderen, dat het pas in een zeer late en gevaarlijke stadium naar buiten wordt gebracht. Sommigen brengen dan een eind aan hun leven, en begaan een zeer Grootse Zonde (het ontnemen van het leven die Allah heeft Geschapen en Geschonken, zonder enig Recht!). Moge Allah ons allen behoeden van de afgedwaalde wegen van de vervloekte duivel, ameen!

Anderen, willen slechts een bevestiging dat het om zwarte magie (sihr) gaat. Of dat het om djinn's gaat. En ze zoeken dan vaak hulp in Roeqiyah en bij Imaams die daarin gespecialiseerd zijn. Maar vaak is dit niet de oorzaak. En al helemaal niet als een betrouwbare imaam, zegt dat je niet ziek bent geworden door sihr of djinn's of het boze oog. En ook niet als je de Roeqiyah hebt verricht en nog steeds klachten hebt van Depressie etc.

Het principe van: 'Voorkomen is beter dan Genezen' daar hebben wij het nu niet over. Uiteraard zijn de mate van geloof (Al-imaan) en het dagelijks verrichten van de verplichte en vrijwillige gebeden, en het reciteren van de Edele Qor'aan en het opdoen van kennis over de Islamitische leer, en het zich weerhouden en veraf houden van het begaan van zondes, zaken die houvast zullen geven aan een dergelijke persoon.

Tevens, is het voortdurend bespreken van je problemen met een zeer vertrouwelijke en betrouwbare persoon (die een Gelovige Moslim is!) een grote stap richting herstel. Maar, zoals deze Islamitische Artspsycholoog heeft gezegd: Het is belangrijk om ook te onderzoeken of je medicatie dient te gebruiken voor je ziekte.

Overgeleverd door Metgezel Jaabir ibn 'Abdi Allah [Allah's welbehagen zij met hem] dat de Boodschapper van Allah [Allah's vrede en zegeningen zij met hem] heeft gezegd: "Voor elke ziekte is er een medicijn. Wanneer dit medicijn gebruikt wordt voor deze ziekte dan zal men met de wil van Allah genezen." [Moeslim]

Ook Overgeleverd door Metgezel 'Abdoe Allah ibn Mas'oed [Allah's welbehagen zij met hem] dat de Boodschapper van Allah [Allah's vrede en zegeningen zij met hem] heeft gezegd: "Allah heeft voor elke ziekte een medicijn neer gezonden. Degene die het weet, die heeft er kennis van en degene die het niet weet is daarover onwetend." [Ahmad]

Mijn Beste Broeder, en Zuster! Schroom niet om hulp te vragen voor je diepe probleem en ziekte, bij vertrouwelijke en betrouwbare mensen. Zoek hulp bij Islamitische instanties of een Imaam. Maar wat ook belangrijk is, zoek medische hulp bij een Islamitische Psycholoog of Deskundige op dit gebied.

En let wel op, gebruik absoluut nooit zomaar medicatie, totdat je min of meer zeker van bent dat het niet haraam (of verboden) is. Zoek het op en vraag de deskundigen! Allah de Verhevene en Meest Genadevolle, zal jouw zaak Vergemakkelijken en Helpen om te Genezen. Voorwaar, Hij is de Enigste die een ieder kan Genezen! Met Zijn Wil en Toestemming.. InshaAllah!

En Weet Baaraka Allah fiek! Dat er voor een Moslim zoals Jou, een Onbeschrijfelijke Beloning staat voor het opbrengen van geduld met zijn of haar ziekte of leed of grootse pijn. Wees verheugd, Mijn Broeder of Zuster! Dit leven is van korte duur. En aan alles komt een eind, ook aan je ziekte en pijn en leed.

En Moge Allah, De Meest Genadevolle, elke zieke en getroffene met leed, en pijn, een spoedige herstel en genezing en het gelukkige leven in dit Wereldse en in het Hiernamaals Schenken, Ameen ya Rabba Al'Aalamien! (Ameen, O Heer der Werelden!)

Wa baaraka Allaho fiekom,

Jalaluddin©2013

01-12-2013, 04:43


MashaAllah barakAllahufiek voor het plaatsen

04-12-2013, 16:51

Citaat door Moslimaa1990:
MashaAllah barakAllahufiek voor het plaatsen
graag gedaan