Bekijk volle/desktop versie : Degene die beweren dat Saoedie-Arabie de moslims bevecht



Pagina's : [1] 2 3 4

21-11-2013, 17:51
Sheikh Salih Al Fawzaan hafidahullah

Vraag:

Wat is uw advies aan degene die zeggen dat dit land(Saoedie-Arabie) vecht tegen het geloof en de Du'aats(uitnodigers naar Islam) belemmerd?

Antwoord:

Sinds de stichting van de Saoedische Staat,heeft het altijd de Deen(geloof) en haar mensen geholpen en het is enkel gebouwd op deze fundament.

En nu helpt het de moslims in elke plaats met financieele hulp,het bouwen van Islamitische centras en moskees,sturen van Du'aats,drukken van boeken vooral de Nobele Koran,openen van centras voor het leren en Sharee'ah studies en het regeert ook met de Islamitische Sharee'ah en heeft een onafhankelijke Comité voor het bevelen van het goede en verbieden van het slechte in elke stad.

En al dit is een bewijs dat het de Islam helpt en het is een doorn in de kelen van hypocrieten en mensen van het slechte en splitsing.

En Allah zal zijn Deen Helpen ook haten de mushrikeen en degene met slechte intenties het.

En wij zeggen niet dat deze Staat perfect is in elke opzicht en dat het geen fouten heeft.

Fouten komen bij iedereen voor maar we vragen Allah om ons te Helpen om onze fouten te verbeteren.

En als degene die dit zei naar zichzelf zou kijken,zou hij fouten vinden in hem wat hem zou behoeden om over andere te praten en hij zou beschaamd zijn om naar andere mensen te kijken.

(Bron:Al-Ijaabaat al-Muhimmah fee Mashaakil il-Mudlahimmah)

Amr Ibn Al-’Aas:

“… Ik verbaas me over degene die een splinter in het oog van een ander ziet maar niet in staat is om de boomstam in zijn of haar eigen oog te ontdekken…”.

(Bron:Adab Al-Mufrad 886)

“Voorzeker, de Shaytaan heeft de hoop al opgegeven dat hij ooit nog in de Jazirat ul-’Arab(Saoedie-Arabie) aanbeden zal worden door de aanbidders maar hij streeft wel om haat te zaaien onder jullie”.(Sahieh Muslim)

21-11-2013, 17:57


Shaykh Ibn 'Uthaymîn gives thanks to the Saudi government and its king
http://www.youtube.com/watch?v=ZnK7kCqCdno&feature=youtube_gdata

Shaykh Ibn ´Uthaymeen over de regering van Saudi Arabïe
http://www.youtube.com/watch?v=ixyCksYOLMg&feature=youtube_gdata

Vijandschap jegens Saudi Arabië is vijandschap jegens de waarheid en Tawheed - Shaykh Ibn Baaz
http://https://www.youtube.com/watch?v=zlPS9rpXRfs

The Government of Tawheed and Sunnah-The Kingdom of Saudi Arabia
http://salaf-us-saalih.com/2012/02/12/the-government-of-tawheed-and-sunnah-the-kingdom-of-saudi-arabia/

Shaikh Muhammad Amaan on the Saudi State
http://salaficentre.com/2013/06/shaikh-muhammad-amaan-on-the-saudi-state/

The Saudi State of Tawheed–Imaam Naasirud-deen Al-Albaanee (rahimahullaah)
http://salaficentre.com/2013/04/the-state-of-tawheed-imaam-naasirud-deen-al-albaanee-rahimahullaah/

21-11-2013, 18:00
Wij van wc-eend adviseren wc-eend

21-11-2013, 18:34
Uit het boek: De Banier.


Citaat:
Het Saudische e.a. regimes die constant staatsgeleerden produceren, en de Islam corrumperen om het volk te misleiden, hebben hiermee een uiterst dwalende mentaliteit veroorzaakt onder een select groepje Moslims. Vooral de beginnende Moslim jeugd wordt hierdoor met een mengelmoes van sektarische eigenschappen besmet. Sinds de War on Terror wordt de Dawah van staatsgeleerden op grote schaal met oliedollars van het Saudische koningshuis, en door zowel de geheime diensten van de Arabische- als de westerse landen gefinancierd en verspreid; vanwege hun dienstbaarheid aan de marionettenregimes; en dus indirect aan het westen die deze regimes besturen. De Moslims die hiermee besmet zijn houden zich niet bezig met het opvoeden en onderwijzen van de Ummah, ze houden zich niet bezig met het oproepen tot Allah. Nee, hun primaire doel is het verdedigen van de tirannen. Je zult hun constant Fatawa zien verspreiden waarin overdreven de nadruk wordt gelegd op het gehoorzamen van de leiders. En Allah gehoorzamen lijkt een trivale secundaire zaak te zijn.

Ze beoordelen Moslims niet op basis van hun Imaan, en in hoeverre ze Allah gehoorzaam. Nee, ze worden beoordeeld op basis van hun gehoorzaamheid aan de tirannieke leiders in de Islamitische wereld. Hun loyaliteit is niet gebaseerd op Islamitische broederschap, hun loyaliteit is gebaseerd op de liefde voor tirannen. Ook verwerpen zij de Jihaad en de Sharia met allerlei belachelijke verzinsels en verdraaiingen, omdat deze twee onderdelen van de Islam een groot gevaar vormen voor de tirannieke marionettenregimes en hun meesters. Zo verwerpen ze bijvoorbeeld de Jihaad met het excuus dat de leider hier toestemming voor moet geven –een zelfverzonnen voorwaarde die nog nooit is gesteld voor de verdedigende Jihaad. Bovendien is deze voorwaarde absurd. Hoe kan Bashar Al-Assad, de leider van het land, toestemming aan het Syrische volk geven om tegen hem te vechten?

De volgelingen van deze Dawah zijn zo verblind voor hun dwaling en onrecht, omdat zij de woorden van de pro-Saudische staatsgeleerden zowat als Goddelijke openbaring beschouwen. Elke uitspraak van hen beschouwen ze als de absoute waarheid. Uitspraken van geleerden zoals Rabee Al-Madkhali, Yahya Al-Hajoori, Ubayd Al-Jaabiri, Ahmad Bazmool, Falah Ismaeel en Saeed Raslaan worden als de absolute waarheid aangenomen. Terwijl hun stelregels zelden worden onderbouwd met bewijzen. Vaak spreken ze hun eigen kromme stelregels zelfs tegen: zo verbieden ze de verdedigende Jihaad zonder toestemming van de leider, maar toen ze zelf werden aangevallen in Dammaaj (Jemen) door de Hooti Sjiieten, verdween deze voorwaarde ineens. Desondanks blijft men hun uitspraken blind volgen. Dit is een gevaarlijke mentaliteit waarmee bepaalde jongeren zijn getroffen. Het lijkt veel op de dwaling van de Joden en de Christenen, die de woorden van hun rabbijen en priesters boven de woorden van God en de Profeten plaatsten. Hoe kunnen wij een geleerde blind volgen wanneer hij de Jihaad verbiedt, terwijl Allah ons hiertoe oproept? Hebben de woorden van deze geleerden, die tot een mythische status worden verheven, voorrang boven de Quran? De exclusiviteit en monopolie op kennis die hen wordt toegeschreven en de blinde Taqleed (volgzaamheid) is erg zorgwekkend.

“Zij hebben hun geleerden, hun monniken en de Messias, zoon van maryam, als goden naast Allah genomen. Terwijl hun is bevolen om slechts één God te aanbidden, er is geen god dan Hij. Heilig is Hij boven de deelgenoten die ze Hem toekennen. Zij willen het licht van Allah doven met hun monden, maar Allah zal Zijn licht vervolmaken, ook al haten de ongelovigen het.” [At-Tawbah, Aya 31 en 32]

Adi ibn Hatim was een Christen en bekeerde zich tot de Islam, toen hij dit vers hoorde zei hij tegen de Profeet “Maar zij aanbaden hun geleerden niet?” Hierop zei de Profeet “Dit deden zij wel. De rabbijnen en monniken verboden datgene wat toegestaan was voor hen (de Christenen de Joden) en maakte toegestaan wat verboden was voor hen, en zij gehoorzaamden hen hierin. Dit is hoe zij hen aanbaden.” Dus hoe kunnen wij geleerden gehoorzamen wanneer zij ons iets verbieden wat Allah ons niet alleen toegestaan-, maar zelfs verplicht heeft gemaakt, zoals de verdedigende Jihaad?

Wat hun vercommercialiseerde oliedollar Dawah zo gevaarlijk maakt is de mooie schaapsvacht waaronder zij zich verbergen, ze misleiden en manipuleren vooral de Moslim jeugd in het westen die niet vastgeroest zitten in oude culturele tradities, en de Islam niet slechts wensen te beleven aan de hand van horen zeggen, maar hun geloofsovertuiging een spirituele en praktische invulling willen geven met een textueel zuivere Islamitische leer. Ze overtuigen de jeugd van het feit dat ze tot een exclusieve ‘Geredde Groep’ behoren, en geven de jeugd hiermee het gevoel dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over rekenschap, wat zich negatief uit hun daden en gedrag. Ze misleiden hen met zelfverheerlijkende tittels zoals Salafiya, Taaifa Al-Mansoora, Athariya, Ghurabaa, Ahl Al-Hadeeth, Ahl Sunnah wa Al-Djama’ah, enz. Maar Ahl As-Sunnah is vrij van hun zoals de wolf vrij was van het bloed van Yusuf. Ze worden in de Arabisch-Islamitische wereld allang niet meer serieus genomen, maar hun Dawah wordt nog wel intensief verspreid in landen zoals Engeland, Nederland, Frankrijk, en Amerika. Want de beginnende Moslim jeugd in het westen wordt als makkelijke prooi gezien. Ze worden vaak bedrogen door manipulatieve en intimiterende misleidingen, verpakt in betoverende woorden.

En ze hebben helaas voor veel onenigheid gezorgd in de Ummah. Want naast het feit dat ze primair als Dawah oproepen tot het gehoorzamen van de leiders, zijn ze op de tweede plaats bezig met het weerleggen (lees: besmeuren, roddelen en lasteren) van elke prediker of geleerde die zich enigszins uitspreekt over het onrecht van de tirannieke regimes, of over de Jihaad en de Sharia durft te spreken. Ze hebben een obsessie voor weerleggen, en deze weerleggingen hebben voor veel splitsing gezorgd in de Moslim gemeenschap. Sterker nog, deze exclusieve elite groep versplintert zelf ook constant uiteen in kleinere subgroepjes. De ene dag hoor je hen een geleerde, die het met hun eens is, overdreven de lucht in prijzen. En bij een klein meningsverschil, dat meestal ook over de leiders gaat, boren ze hem alweer de diep de grond in. Het is in feite een roddelclub die de Dawah ten schande zet, ze doen niets meer dan roddelen over de geleerden onder het mom van weerleggen.

Ze werken ook nauw samen met de geheime diensten, en zijn van grote aanwinst voor hen. En hun Dawah wordt vaak door westerse overheden gesubsidieerd onder de tafel. Want ze spelen een grote rol in de repressie van de Islamitische ontwaking. Zodra de Moslim gemeenschap ontwaakt en opstaat, zie je hun aan komen rennen om de Moslims weer terug te duwen op de grond. Ze doen niets anders! Zo zagen we hen als eerste de opstanden en demonstraties van de Arabische Lente verbieden. Ze produceerde Fatawa aan de lopende band om de Ummah weer terug te duwen op te grond, en de tronen van de tirannieke leiders te beschermen. Wanneer Moslims opstaan om Jihaad te voeren, hetzelfde verhaal. Dan staan zij als eerste op om dit te verbieden. Dit gebeurde zelfs toen Moslims opstonden ter verdediging van de Profeet, salAllahu alayhi wa selam, toen de spotprenten over hem verschenen in de Deense kranten en er een spottende video over hem werd gemaakt in Amerika. Het is ook verboden voor de Moslim burgers om over hun rechten te spreken en deze op te eisen, ze moeten als gewillige onderdanige slaven van de tirannieke regimes en dictators leven.

Deze staatsgeleerden zullen zich nooit uitspreken over de misdaden en het onrecht van de tirannieke regimes, ze kunnen immers niet in de hand bijten die hen voedt. Sterker nog, ze verheerlijken deze tirannieke leiders en hun verdorven regimes. Immers, wiens brood met eet diens woord men spreekt. Kleine Fiqh zaken blazen zij buiten proportioneel op, onderdelen die ook zeer zeker wel belangrijker zijn zoals de Isbaal, maar over grote zaken zwijgen ze echter in alle talen. Vooral als het zaken zijn die het onrecht van tirannieke regimes- en de rechten van het Islamitische volk betreffen. Zo zul je hen nooit horen spreken over het feit dat de leiders niet met de Sharia regeren, je zult hen nooit horen spreken over de onvoorwaardelijk hulp die de tirannieke regimes aan het westen bieden: wanneer ze een Islamitisch land militair binnenvallen en bombarderen. Enzovoorts. Integendeel, ze verzinnen duizenden excuusjes voor hen. De Moslim burgers krijgen daarentegen geen enkel excuus, ze verzinnen talloze besmeurende tittels die ze vrijgevig op de Moslims plakken: innoveerders, Hizbies, Qutbies, Ikhaanies, Khawaridj, Takfiries, Soefies, Qoboori, Suroori, Hadaadi, enzovoorts.

..
http://www.alminara.wordpress.com

21-11-2013, 19:50


Shaykh Khaalid ar-Rashid. Gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar cel voor het opkomen voor de Profeet (salla Allaahoe 'alaihi wa sallam)..


http://www.youtube.com/watch?v=8ka59J-Yyts#t=25



[B]Moge Allah deze Ummah zuiveren van de Tawagheet en Munafiqeen die ze verdedigen.

21-11-2013, 20:02

Citaat door Achmed65:
Shaykh Khaalid ar-Rashid. Gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar cel voor het opkomen voor de Profeet (salla Allaahoe 'alaihi wa sallam)..


http://www.youtube.com/watch?v=8ka59J-Yyts#t=25



[B]Moge Allah deze Ummah zuiveren van de Tawagheet en Munafiqeen die ze verdedigen.
Betreffende het luisteren naar de bandjes van Khaalid-Raachid(moge Allah hem leiden

Uitspraak van de Nobele Sheikh Maahir bin Daafir al-Qahtaanee:

Wat betreft de uitnodiger die Khaalid ar-Raachid heet, Ik ken hem niet als iemand die bekend staat met ad-Da'wah as-Selefiyyah. En helemaal sinds hij bandjes heeft die opruiing jegens de regeringsleider bevatten en zo ook de geinoveerde Djihaad zoals dit aan ons vermeld is. Ik adviseer dus niet om naar zijn bandjes te luisteren.

(Bron:http://www.youtube.com/watch?feature...&v=ngpwzrW8HPQ)

Nota:
Khaalid ar-Raachid is een dwalende preker die vast zit in de gevangenis en oproept naar opstanden en takfier op de leiders en Jihaad dit niet gebaseerd is op de Sunnah en zijn emoties gebruikt om in te spelen op de emoties van moslimjongeren.

Maar de Sunnah is niet gebaseerd op emoties anders zouden wij elke dag van geloof veranderen!

Sheikh Maahir bin Daafir al-Qahtaanee hafidullah heeft vele profijtvolle boekwerken o.a de Citadel van de moslim (Hisn Al Moslimeen) Dua voor Ruqyah en Sihr,etc...

Sheikh Usaamah al-'Utaybee hafidullah over Khaalid ar-Raachid en over de website doror as-sanniyah van Saqaaf

Vraag:

wat is de toestand van khaalid ar-raashid?

Antwoord:

Een qoetbie.(1)

Vraag:

en wat is de toestand van adoerar assanieyyah?

Antwoord:

'Alawie saqaaf is hetzelfde, een qoetboe die hiermee bekend is.

(Bron:http://ia700703.us.archive.org/2/ite...erwassakaf.mp3)

Nota:

(1) Qutbie of Qutbisme is afgeleid van Sayed Qutb.

Wat is Qutbisme?

Een ideologie waarin de concepten bestuur en heerschappij centraal staan en waarbij men tracht dit (i.e: bestuur en heerschappij) te verkrijgen d.m.v. takfier van volksstaten en moslimsamenlevingen en opstand tegen de autoriteiten. De referentie bronnen van deze ideologie zijn de boeken en literaire werken van (o.a.) Sayjied Qoetb. (Want Hassan El-Bannaa was voor hem ook al met Takfier etc bezig.
Verder ontlenen zij ook dingen van ‘Abdoellaah ‘Azzaam, Aboel 'Ala el-Mawdoedie e.d.)

In de jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw NC zag men het verschijnen van de literaire werken en doctrines van Sayjied Qoetb. Essentieel voor de doctrines van Sayjied Qoetb was, dat de Haakamiejah (wettelijke regering) van Allaah de fundamentele grondslag is van Tauwhied en dat dit de wezenlijke betekenis is van de kalimah (de getuigenis). Bouwende op deze overdrijving voerde hij takfier uit op alle moslimsamenlevingen en volksstaten omdat zij niet in alle zaken regeerden met datgene wat Allaah had geopenbaard. Hij beweerde dat er niet één Islaamitische samenleving (i.e: een moslim gemeenschap) op de oppervlakte van deze aarde aanwezig was en dat elk zodanig spoor daarvan al eeuwen geleden is verdwenen.

Qoetb bracht het extremisme in het strijdperk van Takfier en Haakimiejah en zijn doctrines gaven dan ook eind jaren ’50 en begin jaren ’60 de geboorte aan ontzettend veel vernietigende Takfier en Djihaad bewegingen. Bijna alle groepen van vandaag de dag die politiek en activistisch van aard zijn (zoals Hizboet-Tahrier, Djamaa’atoel-Djihaad, Takfier wal’Hidjrah en dergelijke), zijn zijtakken van de Ichwaan. De voornaamste voorvechter van deze gedachte in de tegenwoordige tijd is de broer van Sayjied Qoetb, Mohammed Qoetb, die geëmigreerd is naar Saoedi Arabië begin jaren ’80 van de 20e eeuw en waar hij vervolgens om politieke redenen is uitgezet (tegenwoordig woont hij in Qataar) en vervolgens zijn doctrine begon te preken aan sommige van de jeugd daar die later de marionetten zijn geworden van de kopstukken van innovatie van de Ichwaan. (Zoals bijv. Safar el-Hawaalie, Salmaan el-‘Auwdah, Naasir Al-‘Omar, Bishr el-Bishr, ‘Aïd el-Qarnie e.a.).

Voetnoten:

Voor wat betreft de fouten van Sayjied Qoetb, moet er allereerst gezegt worden dat fouten van Sayjied Qoetb niet gemakkelijk in een zin samen te vatten zijn. Shaych el-'Allaamah 'Abdoellaah bin Mohammed ad-Duwaish rahiemahoeallaah zegt in zijn boek "Al-Mawried oez-Zielaal fit-Tanbieh 'alaa Achtaa'a az-Dhielaal.": 'Er zijn 181 fouten te vinden in zaken van 'aqiedah en zaken van kennis in zijn boek "Fie Dhielaal" (in de Schaduw van de Qor`aan). Het moet dus ook beseft worden dat Sayjied Qoetb nooit een 'aaliem is geweest die de Oesoel van de Islaam beheersde. Hij was meer een literair schrijver die enkele serieuze fouten en innovaties heeft gemaakt met betrekking tot 'Aqiedah en Manhadj en ideeen heeft geintroduceerd in de Islaam die geboorte hebben gegeven aan vernietigende politieke bewegingen. Het is dus verder ook niet toegestaan voor ons om hem boven die status van schrijver te plaatsen (of erger nog zoals sommigen doen, hem in het rijtje te plaatsen van Shaychoel-Islaam Ibn Taimiejah, Ibn Qayyim of Shaychoel-Islaam Mohammed Ibn 'Abdoel-Wahhaab).

Hieronder zal ik een opsomming geven van een aantal van die fouten:

• Zijn berisping en censuur van de Profeet van Allaah, Moesaa en het maken van hem tot object van spot.

• Zijn berisping en censuur van de Metgezellen van Allaah's Boodschapper, in het speciaal 'Uthmaan. [Opm. Dit is de manier van de Raafidah] Hij werd op dit punt gecorrigeerd en weerlegd door el-'Allaamah Mahmoed Shaakir in zijn leven, echter hij behield zijn positie en hij toonde geen berouw.

• Zijn verklaring dat alle gemeenschappen ongelovig zijn zonder uitzondering te maken. [Opm. Dit is de manier van de Chawaaridj]

• Zijn uitspraak dat de Qor'aan geschapen is [Dit een gezegde van de Djahmiejah].

• Zijn uitspraak dat Allaah één met de schepping is (wahdatoel wojood). [De manier van de Soefiejah]

• Zijn uitspraak over goddelijke belichaming (hoelool) en ook Djabr (de mensheid heeft geen vrije wil - worden gewongen te handelen). [Opm. Dit is de manier van de Djabariejah].

• Zijn ontkenning van sommige van de Eigenschappen van Allaah op de wijze en manier van de Djahmiejah. [Opm. Dit is de manier van de Moe'atillah]

• Zijn aanvallen op de wonderen van de Boodschapper.

• Zijn weigering van de acceptatie van de aahaad hadieth in zaken van 'Aqiedah. [Opm. Dit is de manier van de Mo'tazielah]

• Zijn ontkenning van de magie die uitgevoerd is op de Boodschapper.

• Zijn ontkenning dat 'Iesah opgeheven is naar het paradijs

• Zijn claim dat het punt van onenigheid tussen de Boodschapper (Mohammed) en de Heidenen alleen betrekking had op Tawhied ar-Roeboebiejah en dat Tawhiel al-Oeloehiejah slechts Tawhied ar-Roeboebiejah is.

• Zijn claim dat de Siefaat (Eigenschappen van Allaah) slechts inbeeldingen zijn (tachjiel)

• Zijn weigering om Salaatoel Djoemoe'ah te bidden met het excuus dat er geen chilaafah aanwezig is in dezer dagen.

• Zijn spreken met 'Hoerieyatoel-I'tiqaad" [Vrijheid van kiezen Geloof]

• Zijn spreken over de Qor'aan met slechts een persoonlijke mening
Voor een volledige en uitzonderlijke weerlegging van Sayjied Qoetb refereren wij naar de volgende boeken van el-'Allaamah Shaikh Rabie' bin Haadie al-Madchalie, die aanbevolen zijn door el-'Allaamah Shaych Ibn 'Uthaymien, el-'Allaamah Shaych Bin Baaz en anderen. Shaych Mohammed ibn Saalih Al-‘Uthaymien rahiemahoeallaah heeft gezegd: Mijn studie van de boeken van Sayjied Qoetb is gering, en ik weet niets over zijn toestand; echter de geleerden hebben over zijn boek “tafsier ' Honorarium Dhilaalil Qor'aan” geschreven - Zij hebben kritieke commentaren over het boek geschreven: zoals hetgeen Shaych ' Abdoellaah ad-Duwaysh heeft geschreven , en zoals onze broeder Shaych Rabie ' al-Madchalie enkele punten van kritiek over hem geschreven heeft. - over Sayjied Qoetb betreffende zijn tafsier en andere dingen. Dus een ieder die daar naar wenst te verwijzen laat hem datgeen doen. dit is afkomstig van een lezing met de naam Liqaa ma-ash - Shaikhain: Muhammad ibn Uthaimain & Rabee al-Madkhalee in Jeddah, op 20/11/

21-11-2013, 20:03
Vraag:

Wat betreft de Djama`atoel-Djihaad (de groep die zich bezig houdt met bomaanslagen, vliegtuigkapingen, terrorisme en ander kwaads) en is het toegestaan om met hen samen te werken?

Antwoord:

…zij zijn niet om mee samen te werken, noch om salaam aan te geven. Liever zullen wij hen boycotten, en de mensen zouden gewaarschuwd moeten worden voor hun kwaad sinds zij fitnah (beproeving) zijn en schadelijk voor de moslims, en zij zijn de broeders van Shaythaan (Satan, Duivel)! Shaych Ibn Baaz Vanuit een opgenomen cassette (nr. 11), opgenomen in de maand van Dhoel-Hidjah 1408 NH (1987 NC) op`at-tawiyyatoel-Islaamiyyah

Voetnoot vertaler:

De shaych, ‘Allaamah en Moehaddieth, Hammaad bin Mohammed el-xxxxxxie zegt over het boek “Et-Tauwhied” van Mohammed Qoetb: “Zeer zeker, Mohammed Qoetb, de broer van Sayjied Qoetb, is een gevaarlijke Ash’arie en hij heeft een boek geschreven voor het Saoedische Ministerie van Informatie. Een boek over Tauwhied en dit boek, alles ervan is ‘Ilmoel-Kalaam (theologische retorica) en Filosofie”. Vanuit het boek “Medjmoe fie tardjamah el-‘Allaamah el-Moehaddieth esh-Shaych Hammaad bin Mohammed el-xxxxxxie” pag. 617 (Dit is een biografie van de Shaych) geschreven door zijn eigen zoon, ‘Abdoel-Awwal bin Hammaad el-xxxxxxie. (Deze boodschap stond oorspronkelijk op http://www.sahab.net)

Shaych Saalih el-Fauwzaan over de uitleg van de Shahada door Mohammed Qoetb:
In zijn weerlegging van Mohammed Qoetb en zijn uitleg van de betekenis van “Laa ilaaha illa Allaah”, bedoelende: “Er is geen godheid dan Allaah en geen Haakim (dan Allaah), legt Shaych Saalih el-Fauwzaan met zijn antwoord uit: “Dus hij legde uit dat de betekenis van “Laa ilaaha illAllaah” is dat je Allaah alleen aanbidt, met alles en dus niet alleen met Haakimiejah en om het uit te leggen met Haakimiejah, dan dat is een gebrekkige/achterlijke tafsier en dat is niet de betekenis van laa ilaaha illa Allaah. En de tafsier dat “er geen godheid is dan Allaah (gegeven door Mohammed Qoetb) is een baatil, valse tafsier, omdat Wahdatoel-Woedjoed (dat alles in de realiteit Allaah is) is hiervoor noodzakelijk, dus het is verplicht om te zeggen: “Er is geen ware god (die het recht heeft om aanbeden te worden), behalve Allaah”.” (el-Adjwiebah el-Moefiedah, pag. 68).

Voetnoot vertaler: Waar kun je de Qoetbies aan herkennen?

- Ze keren bij meningsverschil alleen terug naar het Boek van Allaah en de Soennah van de Profeet zonder terug te keren naar het begrip van de Selef.

- Ook zeggen ze dat het verschil tussen ons en de verschillende sekten vandaag de dag alleen een verschil in aftakking is en niet in oorsprong.

- Ze nodigen uit naar het toepassen van Manhadj al moewazanaat.

- Ze gebruiken een geheime organisatie en leggen eden af bij hun Soejoech (leraren).

- Ze verklaren de regeringsleiders zonder uitzondering als ongelovige en in het
speciaal de Islaamitische regeringen.

- Zij ruien de mensen op tegen het Islaamitische bewind en tegen de geleerden.
- Zij nodigen uit naar omverwerping van de overheid.
- Ze brengen de echte geleerden in diskrediet en spreken slecht over hen.
- Ze proberen de jeugd zich bezig te laten houden met Fiqh al Waqie` (kennis hebben van actuele zaken) en zij zorgen dat zij het zoeken naar kennis verzaken. - Ze keuren het comite voor het verdedigen van rechten van de Sharie`ah goed. Ook keuren zij Het bid`ah comite van al-Mas`arie goed.

- Ze doen alsof zij degene zijn die alle zaken goed controleren en nagaan op een manier dat het lijkt dat zij de enige zijn die alles controleren en nagaan.

- Ze voeden de jongeren en hun volgelingen op met een Soefistische/ Sjie`itische manier.

- Ze paaien de mensen met geld. Vooral de mensen die uitnodigen naar islaam. (moskee, uitnodiger, etc) Ook is het, zoals Shaych Rabie` ibn Hadie zegt. Als de qoetbies een selefie zien werken proberen ze dat hij tussen hun gelederen komt en met hen samen werkt en als ze dat niet kunnen verwezenlijken dan bestrijden ze hem met man en macht en met alle mogelijke middelen.(Genomen uit het bandje De onbetwistbare weerlegging van de Qoetbies en hun ketting deel van Mohammed Aboe `Oebaydillaah. Oorspronkelijk vanuit het Boek: el-Qotbiejah hieja el-fietnah f'arifoehaa) Vertaald door broeder Iesaa Aboe Yoesoef

21-11-2013, 20:14
Misschien worden ze onderdrukt en moeten ze (o.a.) dit zeggen.

21-11-2013, 20:33

Citaat door Achmed65:
Shaykh Khaalid ar-Rashid. Gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar cel voor het opkomen voor de Profeet (salla Allaahoe 'alaihi wa sallam)..


http://www.youtube.com/watch?v=8ka59J-Yyts#t=25


[B]Moge Allah deze Ummah zuiveren van de Tawagheet en Munafiqeen die ze verdedigen.
Allaah'huma Amin

21-11-2013, 20:37

Citaat door ilyasien:
Je leest iets je weet niet of het waar is en je komt toch met misschien. Daar beginnen de kwade vermoedens en dus ook de fitna. Pas hiermee op.
Jij weet net zo min als ik waarom zij dit zeggen. Als je paar geweren op je gericht krijgt ga jij niet meer zo makkelijk de waarheid vertellen. Waarom is de band tussen Amerika en de koning van Saudi zo goed?

21-11-2013, 20:50
[QUOTE=ali_moslim;120233418]Vraag:

Denk jij a telfi,e dat ik jou preek ga lezen...
jji a telefie, die achter de heersers van Saudia staat.
jij a telefie, die het beter weet dan de geleerden...
jij a telefie, die zegt, tegen een geleerde moge Allah hem leiden.
jij a telefie, Waar heb jij gestudeerd ? en bij wie en wie was jou leraar ?
zo dat ik kan bepalen of jij de waarheid spreekt...

21-11-2013, 20:54

Citaat door ilyasien:
Je leest iets je weet niet of het waar is en je komt toch met misschien. Daar beginnen de kwade vermoedens en dus ook de fitna. Pas hiermee op.
De grootste fitna zaaiers zijn zoals topic starter..en wat zuster zegt..is normaal..want dit gebeurd vaak
bij de monafiqeen heersers

21-11-2013, 20:57


Wij van wc-eend adviseren wc-eend inderdaad.. Het is geen geheim hoe de Arabische regeringen omgaan met hun tegenstanders. Onlangs hebben ze Shaykh al-Maqdisie nog proberen te chanteren. Als hij een Fatwah zou vervaardigen waarin hij het Jordaanse jongeren afraadt om af te reizen naar buurland Syrië, zou hij een betere behandeling krijgen (de Shaykh is ziek en wordt niet verzorgd ervoor, zijn vrouw overleed onlangs en hij mag vrijwel geen contact).

Ander voorbeeld is Shaykh Naasir al-Fahd. Ze beloofden om hem vrij te laten als hij zijn Fataawah en boeken terugnam en zou zeggen dat Sa'oedia een land van Sharie'ah is. Degene die ontkent dat geleerden onder druk worden gezet in Arabische landen hebben absurd grote oogkleppen op. Ik geloof ook absoluut niet dat je zoiets kan zeggen en menen tegelijk.

21-11-2013, 20:58

Citaat door ilyasien:
bel obama en saud oke. Wat weet jij dan van hun omgang af ? Heb je t over dat ze persoonlijk maatjes zijn of voedingsmiddelen die door moeten lopen zodat jij kan eten en drinken wat je wilt en smartphone kan kope waarmee je bijdehand ken doen via internet
Als je dit niet weet waarom ben je dan zo zeker dat de mensen daar geen angst hebben om de waarheid de spreken? Beelden zeggen in meeste gevallen meer dan alleen woorden. Jij bent degene die hier nu bijdehand loopt te doen, niet ik.

21-11-2013, 21:00

Citaat door y4ss1n:
Shaykh Ibn 'Uthaymîn gives thanks to the Saudi government and its king
http://www.youtube.com/watch?v=ZnK7kCqCdno&feature=youtube_gdata

Shaykh Ibn ´Uthaymeen over de regering van Saudi Arabïe
http://www.youtube.com/watch?v=ixyCksYOLMg&feature=youtube_gdata

Vijandschap jegens Saudi Arabië is vijandschap jegens de waarheid en Tawheed - Shaykh Ibn Baaz
http://https://www.youtube.com/watch?v=zlPS9rpXRfs

The Government of Tawheed and Sunnah-The Kingdom of Saudi Arabia
http://salaf-us-saalih.com/2012/02/12/the-government-of-tawheed-and-sunnah-the-kingdom-of-saudi-arabia/

Shaikh Muhammad Amaan on the Saudi State
http://salaficentre.com/2013/06/shaikh-muhammad-amaan-on-the-saudi-state/

The Saudi State of Tawheed–Imaam Naasirud-deen Al-Albaanee (rahimahullaah)
http://salaficentre.com/2013/04/the-state-of-tawheed-imaam-naasirud-deen-al-albaanee-rahimahullaah/
.

Pagina's : [1] 2 3 4