Bekijk volle/desktop versie : Wat is de boom van Az-zaqqoem?



01-11-2013, 22:20
Vraag:
Wat is de boom van Az-zaqqoem?

Antwoord:
Allah noemt de Az-zaqqoem boom in Surah ad-Dukhan, waarin Hij zegt: “De boom van Az-zaqqoem zal het voedsel voor de zondaar zijn.” (44:43-44) en ook in Surah Al-Isra’: “Evenals de gevloekte boom in de Qur’an.” (17:60). In Surah As-Saffaat zegt Allah, Verheven is Hij: “Is dit een beter onthaal, of de boom van Az-zaqqoem. Voorzeker, Wij hebben deze tot een beproeving voor de onrechtvaardigen gemaakt. Het is een boom die uit de bodem der hel ontspringt. De trossen ervan zijn als koppen van duivels.” (37:62-65)

Al-Hafizh Ibn Kathir (Mag Allah genadig met hem zijn) zei in zei interpretatie van aya 60 in Surah Al-Isra’: ‘De gevloekte boom is de boom van Az-zaqqoem. De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft verteld dat hij (tijdens zijn Nachtelijke Reis) het Paradijs, de Hel en de boom van Az-zaqqoem heeft gezien, maar zijn mensen verloochenden hem in zo’n mate dat Abu Jahl (mag Allah hem vervloeken) de mensen beval om dadels en boter te halen en bleef hiervan eten terwijl hij tegen anderen zei: ‘Eet hiervan! Wij kennen geen enkele Az-zaqqoem dan dit.’ Dit is overgeleverd door Ibn ‘Abbaas, Masruq, Abu Malik, Al-Hasan Al-Basri, en vele anderen.

Kennis over deze boom die in de hel staat leidt niet tot enige fysieke verplichting. Sterker nog, wat de taak is van elke Moslim is om te geloven in hetgeen wat Allah erover heeft verteld in de Qur’an en wat er door de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem), authentiek is overgeleverd.

Mag Allah ons succes schenken. Mogen de vrede en zegeningen van Allah Ta’ala met onze Profeet Mohammed zijn, met zijn familie en met zijn metgezellen.

Het Permanente Comité voor Wetenschappelijk Onderzoek en Ifta’
Voorzitter: Shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz
Vice-voorzitter: Shaykh Abd ur-Razzaaq Afiefie
Lid: Shaykh Abdullah Al Ghudayan
Lid: Shaykh Abdullaah ibn Qa’ud

02-11-2013, 08:41


En het uiterlijk van de vruchten zullen Shayateenskoppenn zijn toch?

02-11-2013, 08:52
En het uiterlijk van de vruchten zullen Shayateenskoppenn zijn toch?

01-03-2015, 00:55
Moge Allah ons niet tot deze mensen laten behoren.

27-07-2015, 21:48


Mensen eten al van de verboden boom en hebben het niet door. En ontvangen ook hun boek in hun linker hand

29-07-2015, 15:43
az-zaqoum boom word ook geassocieerd met de joodse kabballah beter bekend als three of life