Bekijk volle/desktop versie : 'Honderden Syrische vluchtelingen bij grens teruggestuurd'



31-10-2013, 07:27
Honderden Syrische vluchtelingen worden aan de grens met de buurlanden tegengehouden en teruggestuurd, meldt Amnesty International in een rapport dat woensdag is gepubliceerd. Amnesty eist meer hulp van de internationale gemeenschap aan de buurlanden zodat de grenzen voor de Syriërs open blijven.

De grote Syrische vluchtelingenstroom verhoogt de druk op de landen in die regio. Die druk proberen ze te verlichten door de vluchtelingen tegen te houden aan de grenzen en terug te sturen naar het oorlogsgebied.

'Dit is onaanvaardbaar', zegt Philip Luther, hoofd van de afdeling Midden-Oosten en Noord-Afrika van Amnesty International. 'Vluchtelingen hebben recht op internationale bescherming. Hen terugsturen is een ernstige mensenrechtenschending.' Amnesty International vindt dat de internationale gemeenschap deze buurlanden moet bijstaan.

Vooral de situatie in Jordanië verontrust Amnesty International. In het vluchtelingenkamp Za'atri zitten 120.000 Syrische vluchtelingen. De toegang tot water en andere basisvoorzieningen is beperkt, de criminaliteit is er hoog, en slechts de helft van het aantal kinderen heeft toegang tot onderwijs.

http://www.ad.nl/ad/nl/13868/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3536400/2013/10/31/Honderden-Syrische-vluchtelingen-bij-grens-teruggestuurd.dhtml

31-10-2013, 08:36


Israël neemt niemand op het wordt tijd dat ze die kant op gaan met miljoenen het liefst.