Bekijk volle/desktop versie : Weerlegging op de dwalende uitspraken van Mohamed Chatouani Deel 1



29-10-2013, 20:51
[video=youtube;U_fKf8REfOM]http://www.youtube.com/watch?v=U_fKf8REfOM[/video]





بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسولنا محمد صلى الله عليه وعلى آله وصحبه والتابعين ثمَ
أمَا بعد


Naar aanleiding van verschillende uitspraken die afkomstig zijn van Mohamed Chatouani -Moge Allaah hem leiden- in zijn lezing genaamd: " De gevaren van het internet voor het opdoen van kennis." zagen wij het als een verplichting en noodzakelijk om te reageren op de kwalijke en verderfelijke uitspraken die haaks staan tegen de fundamenten van de Islaam. Ironisch is dat hij waarschuwt voor de gevaren om via het internet kennis op te doen terwijl hij een gevaar vormt voor de moslimgemeenschap door zijn afgedwaalde fundamenten en ideologie.


Daarom hebben we zijn uitspraken verzameld en voorgelegd aan onze geliefde Shaykh Al-'allaamah Al-moedjahid an-Naasih-ul-amien Yahya Ibn 'Ali Al-Hajoorie -Moge Allaah hem behouden en beschermen tegen al het kwade-.
Shaykh Yahya Ibn 'Ali Al-Hajoorie reageerde hierop met: " We moeten deze uitspraken weerleggen aangezien het vernietigende zondes bevat."


In de lezing van Chatouani -Moge Allaah hem leiden- zijn veel afdwalingen terug te vinden. En elke van zijn uitspraken zullen we laten horen gevolgd door de weerlegging van de Shaykh.


Met de wil van Allaah zal deze weerlegging verdeeld worden in aantal video's.


En hierbij de eerste video:


En bij Allaah ligt al het succes


Markaz Dar Al-Hadieth


31-10-2013, 19:42



Citaat door Tilki:
Weerlegging van Yahya al-Hajooree door Shaykh Rabie 'ibn Haadie al-Madkhali.

[video=youtube;fyUa9jqbbzw]http://www.youtube.com/watch?v=fyUa9jqbbzw[/video]



[23/10/2013] Een oproep aan ahloes-soennah om onze broeders in Damaadj te steunen!


Shaych Rabie` bin Haadie al-Madchalie (حفظه الله) zegt het volgende:

In de naam van Allah, de Erbarmer, de Barmhartige.
Alle lof is aan Allah. Moge Allah`s zegeningen en vrede op Mohammed (صلى الله عليه و سلم) , zijn familie, zijn metgezellen en (al) degenen die zijn leiding volgen zijn.
Vervolgens dit:

Het heeft ons spijtig genoeg bereikt waar de raafidah al-baatinyoen[1] (de vijanden van islam en de edele metgezellen) mee bezig zijn met betrekking tot de omsingeling van onze broeders van ahloes-soennah in Damaadj uit haat en vijandigheid jegens islam en haar volgelingen.

Ik adviseer onze broeders in Damaadj met standvastigheid op de soennah, geduld en het zoeken van hulp bij Allah in het sluiten van deze onrechtvaardigheid en vijandschap van de raafidah.

En het is aan de Jemenitische overheid en de broeders van ahloes-soennah om zich samen met hen (Damaadj) te verzetten om de confrontatie aan te gaan jegens deze tirannie. Om hen (de rawadidh) uit te schakelen als zij hiertoe in staat zijn en de moslims te bevrijden van de gruwelijke rawaafidh[2]

Allah (تعالى) zegt:
‟Voorwaar, Allah helpt hen die (Zijn Godsdienst) helpen. Voorwaar, Allah is zeker Sterk, Geweldig.” [al-Hadj(22):40]

En Hij (تعالى) zegt:
‟En er is geen overwinning dan die van Allah, de Almachtige, de Alwijze. (Dat is) om een gedeelte van degenen die ongelovig waren af te kappen, of om hen aan schande bloot te stellen zodat gefrustreerd terugkeren.” [ale-`Iemraan(3):126-]

De strijd die plaatsvindt tussen ahloes-soennah en de rawaafidh is een strijd tussen ongeloof en islam! Het is dus aan ahloes-soennah in Jemen en elders om in actie te komen om hun broeders te ondersteunen.
Ik vraag Allah om een einde te maken aan de Raafidah al-baatinyoen en iedere vijand van de islam overal ter wereld!

En de volgende uitspraak van Allah (تعالى) is van toepassing op hen, de rawaafidh, tirannen en moordenaars:

‟Voorwaar, de vergelding van degenen die oorlog voeren tegen Allah en Zijn boodschapper en (die) naar het zaaien van verderf op aarde streven, is dat zij gedood worden, of gekruisigd worden, of het afhouwen van handen en voeten aan tegenovergestelde kanten, of dat zij uit het land verbannen worden. Dat is voor hen een vernedering in deze wereld en voor hen is er in het Hiernamaals een geweldige bestraffing.” [al-Maa`idah(5):33]

Ik vraag Allah (al-Kariem), de Heer van de Geweldige Troon om ahloes-soennah te steunen tegen de rawafidh, de vijanden van Allah en Zijn boodschappers. Voorwaar, mijn Heer hoort de smeekbeden.

Geschreven door:
Rabie` bin Haadie al-Madchalie op 26/12/1434 ofwel 31/10/2013.



Bron: http://www.sahab.net/forums/index.php?;showtopic=140748
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: http://www.ahloelhadieth.com
[1] Voetnoot vertaler: Raafidah ofwel Shie`ah: Een van de dwalende sekte die overdrijven in de familie van de Profeet. Verder verklaren zij bijna alle metgezellen tot ongelovigen. Zie het volgende boekje voor meer informatie over deze sekte: Een glimp op de dwalende groeperingen van Shaych Saalih al-Fawzaan vertaald door onze broeder Mohammed Bendaoud. En zie: http://ahloelhadieth.com/index.php/en/aqiedah/sekten-groeperingen-en-dergelijke/33-leugens-van-de-raafidah-shieah-omtrent-het-boek-van-allaah& http://ahloelhadieth.com/index.php/en/aqiedah/sekten-groeperingen-en-dergelijke/143-het-verschil-tussen-soennieten-en-shiieten

[2] Voetnoot vertaler: meervoud van raafidah.