Bekijk volle/desktop versie : Echtpaar wint reis... als drugskoerier



25-10-2013, 12:55
Een echtpaar uit het Australische Perth wist met hun blijdschap geen blijf toen ze enkele weken geleden te horen kregen dat ze een reis hadden gewonnen naar Canada. Wat ze echter niet wisten, is dat ze als drugskoerier ingezet zouden worden. Bij hun terugkeer naar Australië werd in hun reiskoffers - die ze ook gewonnen hadden - voor miljoenen dollars aan methamfetamines ontdekt.

De twee, 64 en 72 jaar oud, hadden bij het reisagentschap Auscan Tours een zevendaagse trip naar Canada en een set reiskoffers gewonnen.

Tijdens hun verblijf in Canada werden hun reiskoffers klaarblijkelijk vervangen door identieke koffers, met dat verschil dat deze gevuld waren met 7 kilo drugs, meldt de Australische politie.

Het koppel kreeg te horen dat ze bij hun terugkeer in Perth op de luchthaven opgewacht zouden worden door een Canadees. De twee roken onraad en verwittigden de Australische douane. Die onderzocht de koffers en vond de grote hoeveelheid drugs.

De Canadees die het stel zou opwachten, werd opgepakt. In een hotelkamer in Perth waar hij verbleef, werden soortgelijke koffers gevonden als die waarmee de prijswinnaars reisden. De man riskeert een levenslange celstraf. ‘De organisatoren van de zwendel zijn tot het uiterste gegaan om een illusie van legitimiteit te creëren’, aldus de politie. Het reisagentschap bleek achteraf ook vals te zijn.

Het echtpaar gaat waarschijnlijk vrijuit.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131025_00808664

25-10-2013, 12:58



Citaat:
Het echtpaar gaat waarschijnlijk vrijuit.
I hope so!

25-10-2013, 13:00
het zal erg zijn wanneer ze alsnog de gevangenis in moeten..