Bekijk volle/desktop versie : Op deze dag valt VÉÉL te VERDIENEN *



25-10-2013, 11:21


[SIZE=3]Joem'ma (vrijdag) en de mega beloningen ![/SIZE]

[SIZE=2]1. De voorbereiding van de vrijdag moet al op de donderdag beginnen, zoals het knippen van de nagels en het verwijderen van haar, etc. (Ihya)

2. Op vrijdag een bad (ghoesl) / grote wassing nemen. (lhya)

3. Het gebruik van de siwak/miswak. (Ihya)

4. Het gebruik van Itar / Musk (niet alcoholische parfum). (Ihya)

5. Het dragen van de beste kleding, die niet persé nieuw hoeft te zijn maar wel het liefst wit want Allah houdt van witte kleding. (Keemiyaa-s-Saadat)

6. Om vroeg naar de moskee te gaan om het Joem'ma gebed te verrichten. Hoe vroeger men gaat, des te groter de beloning is. (al-Bukhari)

7. Indien mogelijk moet men naar de moskee lopen. iedere stap geeft een beloning van een jaar vasten. (Tirmidhi)

8. Men moet aandachtig naar de ghoetbah luisteren, zelfs als men het niet verstaat. Men mag niet spreken, zelfs niet om anderen te waarschuwen stil te zijn tijdens de ghoetbah.

9. Als tijdens de ghoetbah de naam van de Profeet wordt genoemd is het toegestaan om in het hart de begroeting van de Profeet te reciteren (zonder beweging van de lippen of de tong).

10. Tussen de twee ghoetbahs moet men een doe’a maken. Het is toegestaan om de doe’a te maken zonder de handen op te heffen of de lippen te bewegen (d.w.z. de doe’a moet in het hart gemaakt worden zonder beweging van de lippen of de tong).
(A’adaab-e-Zindagee)

11. Het lezen van soera Al-Ala (87) in de eerste rakaat van het Joem'ma gebed en soera Al-Gathia (88) in de tweede rakaat.
(Al-Bukhari)

12. Het lezen van soera Kahf (18) op donderdagnacht of voor of na het joemoe’ah gebed. Volgens een overlevering geeft Allah diegene Noer (licht) tot de volgende vrijdag !

13. Het veelvuldig reciteren van de begroeting van de Profeet.[/SIZE]

[SIZE=3]Laat de vele Hasanaat niet aan je voorbij gaan , Laten wij de moskee blijven bezoeken , en niet enkel op vrijdag.