Bekijk volle/desktop versie : Het grootste verbod van Allah subhanahu watahala is shirk!



Pagina's : [1] 2 3 4

18-10-2013, 15:39
Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! De 4 regels m.b.t. shirk zijn?[/SIZE]





Citaat:

[SIZE=2]Door Shaych Saalih al-Fawzaan (hafidahu Allah) :


Het is dus een plicht om te waarschuwen tegen shirk en dit te verduidelijken aan de mensen, zodat zij hier van wegblijven. Dit is hetgeen wat verplicht is!

Echter om stil te blijven over shirk en de mensen anderen naast Allah te laten aanbidden, terwijl zij Islam claimen en er niemand is die hiertegen waarschuwt is een gevaarlijke zaak. Er zijn mensen die waarschuwen tegen rente, zina en slecht gedrag. Dit zijn (inderdaad) verboden zaken en er schuilt veel slechts achter. Maar shirk is erger! Dus waarom spitsen zij zich niet op het verbieden en waarschuwen tegen shirk en het verduidelijken waar veel mensen in vervallen aan grote shirk terwijl zij de Islam claimen...


Verder lezen via:

http://www.ahloelhadieth.com/articles/Het%20grootste%20verbod%20van%20Allah%20is%20Shirk .pdf



Video:


[video=youtube;vI0-ltznoFU]http://www.youtube.com/watch?v=vI0-ltznoFU[/video]


Na te lezen via:

http://ahlulsunnahwaljammah.files.wordpress.com/2013/04/an-explanation-of-the-four-rules-regarding-shirk.pdf




Video`s:

[video=youtube;e24YnI9gu78]http://www.youtube.com/watch?v=e24YnI9gu78[/video]


[video=youtube;Kg9l9xbtgcs]http://www.youtube.com/watch?v=Kg9l9xbtgcs[/video]





19-10-2013, 15:06


Fatwas of the Permanent Committee>Group 1>Volume 1: `Aqidah (1)>Creeds>Seeking the help of other than Allah and supplicating to them>Seeking the help of other than Allah>Seeking the help of the dead or the absent is major Shirk:

The second question of Fatwa no. 9272:

Question 2: Is seeking help from someone who is absent or dead considered an act of major Kufr (disbelief)?


Answer:

Yes, seeking help from someone who is dead or absent is considered an act of major Shirk (associating others with Allah in His Divinity or worship) and doing so puts the doer outside the fold of Islam, for Allah (Glorified be He) says (what means), And whoever invokes (or worships), besides Allâh, any other ilâh (god), of whom he has no proof; then his reckoning is only with his Lord. Surely! Al-Kâfirûn (the disbelievers in Allâh and in the Oneness of Allâh, polytheists, pagans, idolaters) will not be successful. Allah (Glorified and Exalted be He) also says, Such is Allâh, your Lord; His is the kingdom. And those, whom you invoke or call upon instead of Him, own not even a Qitmîr (the thin membrane over the date-stone). If you invoke (or call upon) them, they hear not your call; and if (in case) they were to hear, they could not grant it (your request) to you. And on the Day of Resurrection, they will disown your worshipping them. And none can inform you (O Muhammad صلى الله عليه وسلم) like Him Who is the All-Knower (of everything).

May Allah grant us success. May peace and blessings be upon our Prophet Muhammad, his family, and Companions.

The Permanent Committee for Scholarly Research and Ifta’:

Member Deputy Chairman Chairman
`Abdullah ibn Ghudayyan `Abdul-Razzaq `Afify `Abdul-`Aziz ibn `Abdullah ibn Baz

20-10-2013, 14:41

Citaat door Majdaaa:
Up
BarakAllahu feeki for the up fisabililah lieve oeghty! Ghair insha Allah!

21-10-2013, 21:14
Allah zegt (interpretatie van de betekenis): “Waarlijk degenen die zeggen: ,,Onze Heer is Allah.” en die vervolgens standvastig zijn; er zal geen vrees over hen komen en zij zullen niet treuren. Zij zijn de bewoners van het Paradijs, daarin zullen zij eeuwig verblijven als een beloning voor wat zij pleegden te doen.” (Soerat al-Ahqaaf: 13-14)

Aboe cAmrah Soefyaan bin cAbd Allah overlevert dat hij het volgende zei: “O Boodschapper van Allah, doe mij een uitspraak over de Islam, waarna ik niemand daarover hoef te vragen.” Hij antwoordde: “Zeg: ,,Ik geloof in Allah en houdt je hieraan vervolgens vast.” (Moeslim) Aboe Bakr as-Siddieq zei over het zinsdeel ‘en die vervolgens standvastig zijn’: “Het betekent dat je geen deelgenoten toekent aan Allah.” Aboel cAaliyah zei dat het betekent: “Ervoor zorgen dat iemands geloof en daden volledig en oprecht voor Allah zijn.” En Qataadah zei: “Standvastig zijn in het gehoorzamen van Allah.”

Ibn Radjab zei: “De basis voor standvastigheid is; standvastigheid van het hart in het belijden van de eenheid van Allah.” Wanneer het hart standvastig en oprecht is en kennis heeft van Allah; dit houdt in dat het vrees, ontzag en liefde heeft voor Hem, dan zullen de ledematen volgen in het gehoorzamen van Allah. Dit omdat het hart de koning is van de ledematen en de ledematen de onderdanen zijn van het hart. Als de koning dus oprecht is, dan zijn de onderdanen ook oprecht. Na het hart is de tong het belangrijkste lichaamsdeel die verantwoordelijk is voor standvastigheid. De tong vertaalt immers datgene wat in het hart zit!

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Iemands Imaan (geloof) zal niet standvastig zijn totdat zijn hart standvastig is. En zijn hart zal niet standvastig zijn totdat zijn tong standvastig is!” (Ahmad) En hij zei: “Wanneer de zoon van Adam (de mens) ’s ochtends opstaat, stellen de lichaamsdelen zich nederig op ten opzichte van de tong, zeggende: ,,Vrees Allah met betrekking tot ons, want wij zijn afhankelijk van jou. Als jij standvastig bent, zijn wij ook standvastig en als jij afdwaalt, dwalen wij ook af!! ” (at-Tirmidhi)

23-10-2013, 22:20


[COLOR="#800080"][SIZE=3][/SIZE]Imaam Al-Barbahaari zei:

اعلم أن الإسلام هو السنة والسنة هي الإسلام ولا يقوم أحدهما إلا بالآخر

“Weet dus dat Islam zelf de Sunnah is en dat de Sunnah zelf Islaam is, en de een kan niet bestaan zonder de ander!”

["Sharh As-Sunnah", 1][/COLOR]

24-10-2013, 20:36
Video:


[video=youtube;jbMwZEKnV7g]http://www.youtube.com/watch?v=jbMwZEKnV7g&list=PL8EAE82889F901997[/video]

31-10-2013, 16:16
De Profeet [SallAllahu ‘alayhi wa salam] heeft gezegd:

“Degene onder jullie waar ik het meest van houd en die dicht bij mij zullen zitten op de Dag van de Opstanding, zijn diegene onder jullie die de beste karakters hebben. Degenen onder jullie die ik het meest verafschuw en die het verst van mij zullen zitten op de Dag van de Opstanding, zijn de babbelzieken, de hoogdravers en de mooipraters.”

De Suhaba [Radhiya Allahu ‘anhum] vroegen: “Boodschapper van Allah, we weten wie de babbelzieken en de hoogdravers zijn, maar wat betekent mooipraters [mutafayqihun]?

Hij [sallAllahu ‘alayhi wa salam] antwoordde:“Dat zijn de hoogmoedigen!!!”

[Hadeeth Hassan, overgeleverd door At-Tirmidhi nr 2018, tamelijk goed gekwalificeerd door Al-Albaani in Saheeh Al-Djaami’ nr. 2201]

24-11-2013, 01:07

Citaat door Tamsamane.:
up.
BarakAllahu feek for the up fisabililah aghi. Ghair insha Allah!

25-11-2013, 02:02

Citaat:

Ter nasieha fisabililah: het lid genaamd Tehrani is een Iraanse raafidah sjiiet! Negeer dus zijn valse hawaa posts vol leugens en misleidingen richting Hel ter bescherming van je eeuwige zieleheil op Yawm al Qiyamah![/SIZE]

.



[SIZE="2"]Wist je dat je op de Dag der Opstanding 4 vragen gesteld worden?


Naar een overlevering van Mu'ath Ibn Jabal heeft de Profeet (sallallahoe aleihi wa sallam - Allah's zegeningen en vrede zij met hem) gezegd: "Op de Dag van de Opstanding zal er geen dienaar een stap verder zetten voordat die gevraagd wordt over vier dingen; waar hij zijn leven heeft doorgebracht, wat hij in zijn jeugd uitvoerde, hoe hij zijn geld heeft verdiend en uitgegeven en wat hij met zijn kennis heeft gedaan!"

Overlevering: Tabarani.

14-12-2013, 01:12
Volgens Anas [Radhiya Allahu ‘anhu] heeft de Boodschapper van Allah [sallAllahu ‘alayhi wa salam] gezegd:

“Er komt een tijd waarin degene die zich geduldig aan zijn godsdienst vasthoudt zal zijn als iemand die een brandende steenkool vast heeft!”

[Rechtsgeldige hadeeth bij At-Tirmidhi. Veel ahadeeth getuigen van zijn rechtsgeldigheid –shawaahid-. Zie Djaami’ Al-Usuul van Ibn Kathir 4/10 hadeeth nr. 7455]

17-12-2013, 01:18

Citaat door Arab-ELLA:
Volgens Ibn Mas'ud [Radhiya Allahu ‘anhu] heeft de Boodschapper van Allah [sallAllahu ‘alayhi wa salam] gezegd:

“Wees waarachtig! Waarachtigheid leidt naar het goede en het goede leidt naar het Paradijs. De mens blijft de waarheid vertellen en zichzelf verplichten waarachtig te zijn tot hij bij Allah ingeschreven word bij de waarachtigen. Wees op jullie hoede voor leugens! De leugen leidt tot misdadigheid en misdadigheid leidt naar de Hel! De mens blijft maar liegen en op zoek gaan naar leugens tot hij bij Allah ingeschreven wordt bij de leugenaars!”

[Unaniem overeengekomen, Al-Bukhari nr. 6094 & Muslim nr. 2607]
.

04-01-2014, 15:57

Citaat door Arab-ELLA:
Abu Hoerairah heeft overgeleverd dat de Profeet heeft gezegd:

“Voordat het Uur komt zullen er jaren van bedrog en misleiding zijn, waar een eerlijk persoon niet geloofd wordt en een persoon die liegt gelooft zal worden; en de onbenullige zal het voor het zeggen hebben!!”(Ahmad)
.

09-02-2014, 00:06



19-02-2014, 17:02

05-07-2014, 23:17






Pagina's : [1] 2 3 4