Recept van de rijstsalade:
Rijst koken en afgieten. Even laten afkoelen in de koelkast tot ie wat kouder en steviger van structuur is. Dan voeg je een paar eetlepels mais, een blikje tonijn (in olie), zout, 2 eetlepels mayo en yoghurt dressing toe. Dit alles goed mengen en zet het geheel in de koelkast om verder af te koelen tot het klaar is om geserveerd te worden.
Aardappelsalade:
Aardappels schillen, in blokjes snijden en koken in water met zout. Doe er 2 eieren bij (dus koken in dezelfde pan als de aardappelblokjes) en laat dit gaar worden.
Afgieten en even af laten koelen. Dan snijd je augurkjes en de 2 eieren in kleine blokjes en dit doe je bij de aardappeltjes.
Voeg zout, peper en yoghurt dressing toe.
Laat dit ook verder afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.
Wortelsalade:
Wortels schillen en in stukjes snijden. Dit koken met zout tot het gaar is. Dan doe je er wat kosbar/m3aknous, zout, (zonnebloem)olie en azijn bij. Goed mengen en koel bewaren tot je het gaat serveren
Surimi/feta salade:
Snijd wat surimi in blokjes en meng het met cherrytomaatjes (die je door de helft hebt gesneden), groene of zwarte olijfjes en blokjes fetakaas. Doe er wat azijn en olijfolie bij en meng het goed door elkaar. Ik heb er geen zout bij gedaan, omdat de olijfjes al zoutig zijn van zichzelf. Maar naar je eigen smaak kan je het toevoegen.
Bietensalade:
1 pot bietenschijfjes goed uit laten lekken. Ik snij ze meestal nog in stukjes, maar hoeft niet. Doe er wat kosbar/m3aknous, zout, olie en azijn bij. Soms doe ik er nog een klein gesnipperd uitje bij, maar het kan ook gewoon zonder. Hetzelfde als de wortelsalade eigenlijk, dus zeer makkelijk.
Afwerking en decoratie:
[B]Gebruik een mooi groot bord. In het midden heb ik de rijstsalade gedaan. Eerst een bakje ingevet met olie, gevuld met de rijst en op het gebord gekiept.
Daaromheen doe je kleine schepjes van de rest van de salade, augurkjes etc. Het geheel afmaken met grote garnalen.
Het eindresulaat is HEERLIJK
Ik maak deze