Bekijk volle/desktop versie : Chantage voor ‘veiligheid’ ?



29-09-2013, 22:50
Russell Tice
















Over de laatste weken is 'klokkenluider’ Edward Snowden niet uit het nieuws weg te slaan. Hij wordt door velen als een held onthaald, ook door velen in de zogezegde ‘alternatieve’ media. Enerzijds zijn er veel vragen rond de hele affaire en anderzijds brengt Snowden als klokkenluider niets nieuws dat nog niet bekend was. Dat alle electronische communicatie verzameld, opgeslagen, geanalyseerd en gebruikt wordt door de grote privébedrijven zoals Google, Yahoo, Facebook, telecombedrijven.... zonder enige controle of overzicht, is reeds lang geweten.( Zie bijvoorbeeld http://www.dewereldmorgen.be/blogs/ta-joe/2013/04/13/google-datacenter-in-henegouwen-wordt-mega.


Wat een belletje zou moeten doen rinkelen bij de affaire van ‘klokkenluider’ Snowden, net als bij Julian Assange van Wikileaks, die de indruk geven met belangrijk materiaal naar buiten te komen, is het merkwaardige feit dat zij zich steeds scharen achter diegenen die de ’11 september onderzoekers’ aanvallen. En de gebeurtenissen op ’11 sept 2001’ blijven nog steeds de verantwoording voor die wereldwijde ‘veiligheidsstrategie’ waar dat

spionnageprogramma onderdeel van is. Zo verklaarde Assange indertijd: ‘Het stoort mij dat mensen afgeleid worden door valse samenzweringstheoriën als 9/11’. Ook Glenn Greenwald, die Snowden zijn forum gaf, is er niet in geinteresseerd om het officiële verhaal van 9/11 in vraag te stellen maar blijft integendeel focussen op ‘blowback’ als oorzaak van terrorisme. Het kan dus allerminst verwondering wekken dat de mainstreammedia er alles aan doen om de aandacht af te leiden van informatie die er echt toe doet door het fabriceren van een gecontroleerde nieuwe ‘celebrity’.


Een belangrijke vraag is echter: ‘Hoe en waarvoor wordt al die verzamelde en gestockeerde informatie van internet- en telecommunicatie gebruikt? ‘
De recente nieuwe onthullingen ivm. het geheim onderscheppen van persoonlijke informatie door het NSA (National Security Agency) waarmee Russell Tice, een reeds jarenlange klokkenluider, publiek ging, vormen een uitzonderlijk interessante informatiebron.


Russell Tice (geboren 1961) werkte als ‘Inlichtingen-analyst’ voor de NSA en de DIA (Defense Intelligence Agency) tot hij in mei 2005 ontslagen werd kort nadat hij er bij het Amerikaanse Congres publiekelijk op aandrong op betere bescherming voor klokkenluiders tegen wraakacties. Hij was één van de bronnen voor de onthullingen in de New York Times in dec 2005 dat de NSA betrokken was bij een klandestien afluisterprogramma zonder vereiste rechterlijk bevel. In 2009 ging Tice nog verder door op TV te onthullen dat de NSA alle communicatie van journalisten afluisterde in een grootschalig en geheim afluisterprogramma. Tice heeft altijd en tevergeefs geprobeert om via de geijkte wegen wanpraktijken onder de aandacht te brengen in de hoop op de nodige opvolging en correcties.


Russell Tice’s onthullingen zijn voor iedereen die zelfs maar van ver iets afweet over hoe het soort informatie, dat zo onderschept wordt, kan gebruikt worden voor politieke chantage en hoe diepgaand die chantage heel het politieke landschap kan bepalen. In 2 uitgebreide intervieuws met FBI-klokkenluider Sibel Edmonds en Peter Collins: http://boilingfrogspost.com/wp-content/uploads/BF.0112.Tice_20130617.mp3 en met James Corbett: http://www.corbettreport.com/interview-685-russ-tice-reveals-the-truth-about-nsa-spying/ onthult Tice niet alleen dat de NSA alle electronische communicaties onderschept en opslaat maar ook dat hijzelf persoonlijk administratief werk uitvoerde dat opdracht gaf voor het afluisteren van de hoogste rechters, juristen, hogere legerofficieren, stafleden van het Witte Huis, journalisten, Congres-commissies, verkozenen in het Congres en de Senaat, met inbegrip van de toekomstige president Barack Obama. Uit zijn persoonlijke ervaring noemt hij ook enkele figuren bij naam als de nu ex-Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, Generaal David Petraeus, rechter Alito.


Deze onthullingen van Russell Tice liggen in dezelfde lijn van deze van FBI-klokkenluider Sibel Edmonds die gedetailleerd de FBI-taktieken beschrijft waarbij door afluisteren informatie ingewonnen wordt van doelwitten die met top-politici samenzweerden. Die informatie werd opgeslagen voor later gebruik om politici te chanteren die het FBI of zijn directeur voor de voeten liepen.


Dit is geen fenomeen dat zich tot Amerika beperkt. Wereldwijd zijn telecommunicatie-bedrijven bij deze afluisterpraktijken betrokken. Zo werd er in 2005 in Griekenland een grootschalig afluisterschandaal ontdekt waarin Vodafone betrokken was. Ook bij het ‘News of the World’-schandaal rond Rupert Murdoch’s media-imperium waren ook top-politici het doelwit van het hacken voor chantage-doeleinden. http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/news-international-tried-to-blackmail-select-committee-7792687.html

http://www.dewereldmorgen.be/blogs/ta-joe/2013/06/29/chantage-voor-veiligheid

29-09-2013, 22:52


Het is moeilijk te overschatten hoe ernstig deze aantijgingen zijn, en hoe fundamenteel zij de uiteindelijke grondvesten van het hele politieke systeem aantasten. Wanneer volgens deze laatste onthullingen een systematische blackmail-operatie de realiteit is, kiest het volk verkozenen die de belangen dienen van een kleine inlichtingen-organisatie die in staat is en de middelen heeft om informatie te verzamelen en te gebruiken om die verkozenen en individuen in machtsposities te chanteren, allemaal onder de noemer van ‘nationale veiligheid’, en die ook intern samenwerken om elkaar in te dekken voor hun activiteiten. Het FBI, dat reeds een lange geschiedenis heeft in het zelf opzetten van allerhande terreur-aanslagen, vooral met gebrainwashte marginalen en informanten, prijst de NSA voor de efficiëntie van haar spionnageprogramma ter voorkoming van aanslagen. (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2344098/NSA-hearing-Hot-mic-catches-NSA-boss-praising-FBI-chiefs-supportive-testimony-surveillance-programs.html)

Men zou kunnen verwachten dat in al de media-aandacht voor het Snowden-verhaal er toch een beetje aandacht zou zijn voor de onthullingen van Russell Tice gezien hun enorm maatschappelijk belang. Ze stellen namelijk fundamenteel de notie van ‘parlementaire democratie’ in vraag.

Zelfs Glenn Greenwald die heel wat moeite deed om het verhaal van Snowden uit te brengen, neemt nog niet eens de moeite om kennis te nemen van Russell Tice’s huidige en vroegere onthullingen, laat staan om er verslag van uit te brengen.

James Corbet intervieuw met Sibel Edmonds over chantage van de overheid

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pc3esnkqM7E

Het FBI en zijn terreur-plannen

http://www.dewereldmorgen.be/blog/ta%C2%B0joe/2011/01/11/welke-terrorismedreiging

Kort intervieuw met Russell Tice

http://www.corbettreport.com/mp4/bfp20130624.mp4

James Corbet intervieuw op PressTV 25 06 2013

http://www.corbettreport.com/mp4/presstv20130625.mp4


http://www.dewereldmorgen.be/blogs/ta-joe/2013/06/29/chantage-voor-veiligheid