Bekijk volle/desktop versie : VVD en PvdA zakken verder weg



29-09-2013, 11:06
'Nieuw dieptepunt voor regeringspartijen'
De twee regeringspartijen VVD en PvdA zakken verder weg in de peilingen. Samen hebben ze nu nog maar 28 zetels: een nieuw dieptepunt sinds de verkiezingen.


Dat blijkt zondag uit peilingen van Maurice de Hond.
De VVD zakt met een zetel van van negentien naar achttien zetels. De PvdA blijft op tien zetels. Dat is de laagste score die ze ooit samen hebben behaald.
De meerderheid van Nederland staat negatief tegenover de Algemene Beschouwingen eerder deze week. Vooral PVV, 50PLUS en SP-stemmers hebben een negatief oordeel. Het meest positief zijn de D66-stemmers.


Motie
Een meerderheid van de SP-stemmers vindt het een goede beslissing dat de SP voor de motie van wantrouwen van de PVV stemde. Maar liefst 79 procent stond achter de keuze. PVV-voorman Geert Wilders diende woensdag een motie van wantrouwen tegen het kabinet in. De PVV-leider wil dat het kabinet zo snel mogelijk opstapt.
Uit de peilingen blijkt hoe gemengd er naar Wilders wordt gekeken. Hij staat zowel bovenaan het 'beste' als het 'slechtste' lijstje van politici.




http://www.nu.nl/politiek/3587998/nieuw-dieptepunt-regeringspartijen.html

29-09-2013, 11:07


Dat D66 aanhangers positief zijn verbaast mij niets. D66 profileert zich als een oer conservatieve partij, zogenaamd "meedenkend"