Bekijk volle/desktop versie : ‘Messi vernederde hem, het was een oorlog die Guardiola niet kon winnen’



21-09-2013, 16:19
Hans Backe, ex-coach van New York Red Bulls, heeft een boekje open gedaan over Lionel Messi. De 61-jarige Zweed, die in de Verenigde Staten coach was van onder anderen Thierry Henry en Rafael Márquez, beschrijft de onschendbaarheid van Messi in de kleedkamer van Barcelona. Hij vertelt over een moment in het seizoen 2009, een jaar waarin Barcelona alle hoofdprijzen pakte: Messi zou trainer Josep Guardiola vernederd hebben.

“Het was drie uur voor een wedstrijd en de spelers zaten aan tafel om te eten”, begint Backe zijn verhaal op de Zweedse televisiezender TV4. “Messi zei dat hij een cola wilde. ‘Nee, we drinken geen cola vlak voor de wedstrijd’, zei trainer Guardiola. Dus Messi stond op en een paar minuten later kwam hij terug met een blikje cola. Hij opende het blikje voor de neus van Guardiola en begon te drinken.”

“Het was een oorlog die Guardiola niet kon winnen”, aldus Backe, die zijn bron van het verhaal niet wil verklappen. Het heeft er echter alle schijn van dat of Henry of Márquez de informatie gedeeld moet hebben, terwijl ook Zlatan Ibrahimovic genoemd wordt als verklikker. “Sensatiebelust? Ik heb goede advocaten”, lacht Backe.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=196955

21-09-2013, 16:24


Ibra vond ze schoolkinderen zonder ballen..