Bekijk volle/desktop versie : Marokko en Amerika miljoenen jaren geleden buren



16-09-2013, 15:23
Even naar de Verenigde Staten als Marokkaan? Het had zomaar gekund.





Ongeveer driehonderd miljoen jaar geleden zat Marokko namelijk vast aan de Verenigde staten. Dat blijkt uit een kaart die werd samengesteld naar aanleiding van het onderzoek naar continenten tijdens de Paleozoïsche tijd. De kaart geeft aan dat de aarde een massa was van aangrenzend land waardoor het supercontinent Panaea ontstond. Daardoor kwam onder meer Afrika samen met Noord- en Zuid-Amerika.

Mochten de werelddelen niet de huidige indeling kennen dan zou het zuiden van Marokko in verbinding staan met het noordwesten van de Verenigde Staten. Vanuit het noorden van Marokko zou een eenvoudig tripje naar buurland Canada volstaan. Volgens historici begon de Paleozoïsche tijd kort na de versnippering van het supercontinent genaamd Rodinia.

Opmerkelijk is de splitsing van Iran. Het land dat we nu kennen was in deze periode opgesplitst in drie delen en grensde het bovendien aan Saudi-Arabië zonder de scheiding van de Perzische Golf.

16-09-2013, 15:30


hoe is dit nu precies nieuws? ik dacht dat iedereen die een beetje aardrijkskunde en geschiedenis heeft gehad, dit al weet.

16-09-2013, 15:32

Citaat door Dirkan:
hoe is dit nu precies nieuws? ik dacht dat iedereen die een beetje aardrijkskunde en geschiedenis heeft gehad, dit al weet.
Ja, dit dus.

16-09-2013, 15:39
Beste redactie :

Het oosten ligt RECHTS en het westen ligt LINKS.
dus : "Mochten de werelddelen niet de huidige indeling kennen dan zou het zuiden van Marokko in verbinding staan met het noordwesten van de Verenigde Staten" Deze zin klopt niet.

Het zuiden van Marokko zou dan in verbinding staan met het noordoosten van de VS


18-09-2013, 01:07


Ya rare redactie. Kasoel redactie is het.


18-09-2013, 14:02
HMMM EVEN DENKEN,NEE SORRY GELOOF ER GEEN SNARS VAN,


18-09-2013, 14:08
Als het uiteindelijke doel van de gepostuleerde schepping de interactie tussen schepper en mens was, waarom dan dat miljarden jaren geklooi met diverse supercontinenten en uitstervende diersoorten.
Je zou toch zeggen dat een béétje schepper een flinke slok water op zo'n gloeiende bol smijt, een paar continenten neerlegt, wat groenspul en beesten aanvoert en een paar mensen rijkelijk voorziet van eitjes en zaadjes om de zaak aan de praat te krijgen.
Kwestie van een dagje eerlijk scheppingswerk zou ik zeggen.