Bekijk volle/desktop versie : De hijaab is een bedekking en een bescherming voor de vrouw.



11-09-2013, 21:14
Allaah zegt:
"O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen." (Al Ahzab, aya 59)

het niet bedekken is een reden(kans) dat een vrouw lastig wordt gevallen. Ook al wilt zij niet haar schoonheid blootstellen aan de buitenwereld, toch zal ze zonder hijaab lastig worden gevallen door foesaq. Want als zij(fousaq) de vrouw opgemaakt zien en versiert, worden ze hierdoor verleid waarna ze haar(de opgemaakte vrouw) dan vervolgens lastig vallen. Ze gaan het dan voor haar (de vrouw)benauwd maken en volgen zoals het bekend is(vandaag de dag ook gebeurd) en als ze (goed)bedekt is. is ze veilig van kwellingen(lastig gevallen worden)

Alalah zegt: Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen." (Al Ahzab, aya 59)

En in de hijaab is een reiniging voor de harten, voor zowel de harten van de man als de harten van de vrouw. reinheid tegen het slechte.

Bij het niet dragen van de hijaab, maakt dat de harten onzuiver, en het houden van zedeloosheid en daarin vallen.

Beknopte vertaling.
http://www.youtube.com/watch?v=HJk7PPmobl4



toevoeging:

Allaah heeft ons geschapen en kent onze zwakke punten het beste, hij weet ook wat het beste voor ons is, en dat de vrouw goed bedekt moet zijn, anders wordt ze lastig gevallen, dus ook niet hoofddoek met strakke kleren, of hoofddoek met make up. Want dan heb jezelf niet bedekt en jezelf opgemaakt, Want dan heb jezelf niet bedekt maar juist jezelf opgemaakt, wat je alleen voor je man mag doen, waarin wijsheid in zit.

Het is ook een feit dat veel vrouwen of juist meer vrouwen naar elkaar kijken, dan mannen naar vrouwen, hierin is ook een wijsheid als een vrouw goed bedekt is, maakt ze minder kans dat ze geraakt kan worden door het boze oog, omdat vrouwen sneller jaloers of zwakker zijn tegen jaloezie dan de man. En ook als het gaat om roddels en andere slechte zaken.

Veel mannen begrijpen vrouwen niet, zij zien dingen anders dan vrouwen, vatten dingen anders op, en begrijpen de meeste vrouwen niet als zij zich opvallend opmaakt en wanneer ze haar lastig vallen, waarop de vrouw boos wordt.

De man(faasiq van deze tijd) begrijpt niet waarom de vrouw(faasiqa van deze tijd) boos wordt en de vrouw begrijpt niet waarom ze wordt lastig gevallen vanwege haar kleding. Beide zijn hier in zonde gevallen en begrijpen hun zonde niet. Vandaar de hijaab die voorkomt dat zowel de vrouw als de man in zonde valt.

let wel op dat de hijaab volgens de islaam gedragen wordt niet volgens de mode.

11-09-2013, 21:19


Baraka Allah oe fiek. Trouwens mooie ot

11-09-2013, 21:22
Gemakkelijker om hen te herkennen?