Bekijk volle/desktop versie : Ik ga trouwen en ik kan niet koken...help!?!



Pagina's : [1] 2

03-02-2005, 21:00

Citaat door xxxxxxx:
Mijn vriend en ik hebben al een tijd de planning dat we in sept willen gaan trouwen insha allah...
ik ben zo opgewonden en ik kan niet wachten, maar ik heb er eigenlijk nooit stil gestaan dat ik elke dag eten op tafel moet neer leggen voor hem!!
Yeh allah!!
save me...hoe moet ik dat doen??elke dag een ander recept..whaaaaaaaaaaa!!ik ken alleen aardappelanders en die brand nog aan bij mij...hahaha...ik heb het ooit gekund(koken) maar ik ben het helemaal kwijt...ik ondekte mezelf(whatever that means)..en stopte met koken hahaha (geen echte vrouw dus)

ANYWAY:

Wie van jullie zusters heeft voor mij recepten die lekker zijn, maakt niet uit of ze moeilijk of makkelijk zijn..(oefening baart kunst)
stuur recepten aub lieve zusters wat ook echt eten is..dus geen koekjes hahaha...
iets waar een man van zegt...woman...damn i love ya

ik hoor het van jullie insha allah...hartelijk dank van me aanstaande man(hihihihi)...

Ma3a Salama
.

03-02-2005, 21:26


miskinaaaaa..ewa het is niet alleen aan jouw om te koken..hij moet tog ook kunnen koken..ik vind dat de man ook moet leren koken en niet alleen de vrouw.

03-02-2005, 21:57

Citaat door xxxxxxx:
Mijn vriend en ik hebben al een tijd de planning dat we in sept willen gaan trouwen insha allah...
ik ben zo opgewonden en ik kan niet wachten, maar ik heb er eigenlijk nooit stil gestaan dat ik elke dag eten op tafel moet neer leggen voor hem!!
Yeh allah!!
save me...hoe moet ik dat doen??elke dag een ander recept..whaaaaaaaaaaa!!ik ken alleen aardappelanders en die brand nog aan bij mij...hahaha...ik heb het ooit gekund(koken) maar ik ben het helemaal kwijt...ik ondekte mezelf(whatever that means)..en stopte met koken hahaha (geen echte vrouw dus)

ANYWAY:

Wie van jullie zusters heeft voor mij recepten die lekker zijn, maakt niet uit of ze moeilijk of makkelijk zijn..(oefening baart kunst)
stuur recepten aub lieve zusters wat ook echt eten is..dus geen koekjes hahaha...
iets waar een man van zegt...woman...damn i love ya

ik hoor het van jullie insha allah...hartelijk dank van me aanstaande man(hihihihi)...

Ma3a Salama
Hey xxxxxxx

Maak je geen zorgen meid, de eerste paar dagen is een beetjes.... van oooh shit ik kan niet koken. Vooral als je net getrouwd bent. Je man zal niet moeilijk doen Inshallah, hij zal het juist makkelijk maken door bijvoorbeeld voor te stellen ergens te eten, of op bezoek gaan bij zijn moeder. Langzamerhand ga je alles zelf ontdekken, in het begin is het zo, dat je iets te weinig of juist te veel hebt toegevoegd zout bijvoorbeeld. Maar het is beter nu veel gerechten te leren. En na een aantal keren, kan je alles met je ogen dicht doen.
Veel succes, en moge er meer vreugde komen in je relatie\huwelijk. En moge de lekker gerechten jou tafel vullen.
Groetjes aoulia

03-02-2005, 22:28
Ik kom bij je helpen

04-02-2005, 09:29


Hey meid, ik vind dat je wel eerst moet leren koken, voordat je gaat trouwen. Kijk me man helpt me ook in de keuken, en kookt ook als ik laat van me werk ben, maar stel dat je visite krijgt?????? ik ga me man echt niet zeggen, van ja ga in de keuken koken en ik ga bij de visite zitten?

Nou ik hoop dat je snel zal leren koken meid, want als je getrouwd bent, zul je veel mensen over de vloer krijgen, waar je voor moet koken, b.v. je schoonfamilie.

04-02-2005, 10:01
kijk maar naar de topic van KP, AHR en Yara daar zijn genoeg recepten die je kan uitproberen, als ik jou was zou ik alvast beginnen met oefenen want het is niet alleen je man waar je voor moet koken, Hoe zit het als je schoonfamilie komt of jou familie??. dat lijkt me ook erg belangrijk. Daarom vind ik persoonlijk dat je nooit te vroeg kan beginnen met leren koken, mijn oudste dochter is 13 en zei helpt me vaak met koken, en maakt ook vaak dingen alleen.

04-02-2005, 12:41
Mijn man werkt full time en ik studeer, maar ik ben elke dag vroeg vrij. Dus dan kook ik elke dag, want het is onzin om van iemand te verwachten dat als ie om half zeven thuis is en jij al vanaf 1 uur of 3 uur vrij bent en je vermaakt om te koken.

Wel kookt hij als hij vrij is (weekends bijvoorbeeld) maar vaker toch ik en het is logisch. want als hij dan thuis is dan kunnen we gelijk eten. Het komt wel eens voor dat ik ergens heen ben gegaan en wat later dan hem thuis ben, dan kookt hij ook alvast voor ons twee. maar toch komt het vaker op mij terecht.
En ik moet je zeggen ik ben nu 1 jaar getrouwt en ik leer nu pas koken en door de topics hier lukt het wat beter. Ik ken nog zo weinig.
Maar alhamdoelilah hij weet dat ik mijn best doek,want hij leerde me kennen en wist dat ik niks kookte.
Thuis hoefde ik alleen mijn bed op te maken. Zelfs niet te stofzuigen of wat dan ook. Mijn ma zei altijd maak jij alleen je bed op en laat je kleren niet slingeren meer vragen we niet van je. Nou toen was het lekker, maar nu had ik gehoopt dat ze strenger waren geweest.

05-02-2005, 12:24
Hey meid klik eens in mijn ondertekening dat kan je zeker goed op weg helpen

05-02-2005, 13:03
Mijn verloofde was kok ..

Hij kan soms lekkerder dan mijn ma koken

Ik kan ni meer dan een eitje (en zelfs die verbrand soms nog )..Lmohim hij kookt graag en wil het me zeker leren..

K haaaaaaaaaat koken...echt waar kheb zo een verwering tegen koken allahyfed ..

Maar goed..HET MOET..dus ik hoop binnen aantal jaren iets te kunnen klaarmaken

05-02-2005, 13:43

Citaat door fessiaa_18:
Ja precies dat vindt ik ook!

Is wel makkelijk als de man ook kan koken, dan kan die zn vrouw helpen, of als zij niet thuis is, dan kan hij voor haar koken..

Net als mn vader, hij kan heerlijk koken, als mn moeder er altijd is, zegt ie dat ie niet kan koken, en nu ze op vakantie is, koken we om en om, en hij kook LEKKERRRRRRRRR

hahaha ik ga het mooi aan mn moeder zeggen als ze terug komt
mijn vader kookt ook alleen als me moeder ziek is of als ze op vakantie is....en dan kunnen ze opeens wel koken he

05-02-2005, 13:44

Citaat door SweetRose:
Mijn verloofde was kok ..

Hij kan soms lekkerder dan mijn ma koken

Ik kan ni meer dan een eitje (en zelfs die verbrand soms nog )..Lmohim hij kookt graag en wil het me zeker leren..

K haaaaaaaaaat koken...echt waar kheb zo een verwering tegen koken allahyfed ..

Maar goed..HET MOET..dus ik hoop binnen aantal jaren iets te kunnen klaarmaken
hey meid we hebbenw a gemeen joh, want ik kan namelijk ook nie koken en khou er ook nie van...nou dan bof jij met een verloofde als kok!

05-02-2005, 14:21

Citaat door fessiaa_18:
Ik zal je gauw een paar overheerlijke recepten sturen
Mogen wij ook?

P.S: Met foto's of zonder?

05-02-2005, 14:48


Het begin



Het eerste wat je moet doen voor je begint
met koken, is het recept goed doorlezen
Kijk na of je niet een dag tevoren
moet marineren of dat er van tevoren
iets moet worden klaargemaakt

Een wok prepareren


Een wok moet geprepareerd worden voor het
de eerste keer wordt gebruikt
Was de wok met heet water en afwasmiddel
om vetsporen te verwijderen
en droog hem goed af
Zet de wok op hoog vuur, als hij heet is
wrijf je met absorbererd keukenpapier
1 eetlepel olie over het hele
oppervlak van de binnenkant
Blijf de wok nog 10 minuten verhitten
en wrijf er af en toe met een
schoon stuk keukenpapier overheen
De handeling veroorzaakt een bepaalde
hoeveelheid rook, omdat je eigenlijk de
olie "wegbrandt", dus gebruik overwanten
Herhaal dit hele proces twee keer
De wok is nu klaar voor gebruik
Als je klaar bent met wokken reinig
de wok dan met heet water en
een nylon borstel
gebruik geen afwasmiddel
Droog de wok goed af
voor je hem wegzet


Waarom marineren

Marinades verlenen niet alleen
hun smaak aan een gerecht,
maar helpen in het geval van
vlees ook om het malser te maken
De tijdsduur varieert
van 3 uur tot een etmaal

Smaak maken



Wees voorzichtig met het toevoegen van
zout en specerijen aan kant-en-klare
bouillon, pasta's, salsa's of pesto's
Voorverpakte producten
kunnen al erg zout zijn
Proef eerst voor je zout toevoegt

Ken je keuken



De soort benodigheden die je gebruikt en de
eigenaardigheden van jouw fornuis hebben
hun invloed op het resultaat
Bereidingstijden variëren, afhaknelijk van het materiaal
waarvan jouw pannen en ovenschalen
zijn gemaakt of dat je een
electrische of gasoven gebruikt
Met een oplettend oog en een beetje tijd
zul je snel leren hoe het functioneert

Een paar nuttige technieken

Droge ingrediënten afpassen



Gebruik maatschepjes van
1/4, 1/3, 1/2 en 1 schep
voor het afpassen van droge ingrediënten
Vul de gewenste maatschep en strijk
de bovenkant mes een eraf

05-02-2005, 14:52
Een ei splitsen



Breek eieren altijd een voor een in een kom
als er een oud ei tussen zit
bederf je de anderen niet
Tik koude eieren zachtjes tegen
de zijkant van een kom en
gebruik beide handen om ze te splitsen

Eiwitten stijfkloppen



Gebruik door en vetvrij keukengerei om
eiwitten, die op kamertemperatuur zijn,
stijf te kloppen
Klop tot er "zachte" pieken ontstaan
die "omvallen" als je de mixer optilt

Roosteren en pellen van paprika's



Snijd paprika's in vieren,
verwijder het zaad en de zaadlijsten
Rooster of grill de paprika's
tot het vel zwart wordt
stop ze 5 minuten in een
plastic zakje en pel ze

Verse asperges bereiden



Buig ongeveer een derde van de onderkant
van de asperge, het uiteinde zal
afbreken tussen de houtachtige
onderkant en het vlees van de stengel
Dikkere en taaiere stengels schillen

Tomaten ontvellen



Verwijder de steelaanzet en
snijd op die plek een ondiep kruis
Legde tomaten 2 minuten in heet water
Giet het hete water af en
laat ze schrikken met koud water
Pel vanaf het kruis het vel eraf

Knoflook pellen



Scheid de knoflooktenen en druk met
de zijkant van een groot zwaar mes
de afzonderlijke tenen plat
Het vel zal van de knoflook loslaten

Uien snipperen

http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040918053721.jpg

Pel de ui en halveer hem in de lengte
Laat de wortelaanzet in tact
Maak met een scherp mes eerst inkepingen
in de lengte en snijd hem dan overdwars

Eieren koken



Voor 4 eieren
Gebruik een steelpan waarin de eieren
vrij dicht tegen elkaar liggen om
breken tijdens het koken te voorkomen
Leg de eieren in de pan en voeg
voldoende koud water toe dat
de eieren net onder staan
Zet de pan met het deksel op hoog vuur
deksel er af als het water kookt
maar laat het water nog doorkoken
De juiste tijd bepalen is persoonlijk



# 3 minuten voor een zacht ei
# 5 minuten voor een middel ei
# 10 minuten voor een hard ei

Groenten


Goed om te weten

# besprenkel gesneden aubergine met zout
en laat het even staan, zodat
de bittere sappen eruit worden getrokken
Spoel de aubergine dan goed af

# Van slabladeren worden de stelen verwijderd
Spoel ze dan goed af met koud water
en droog ze goed in de slacentrifuge

# Van aardappelen zijn er vele soorten
gebruik voor aardappelpuree
pink fir apple, bintje, désirée
king edward of nicola
gebruik voor salades coliban of
nieuwe vastkokende aardappelen
gebruik om te bakken of frituren
désirée of king edward

# Bijna elke groente kan met succes worden
geroerbakt met weinig olie

05-02-2005, 14:55
# Jouw eerste recept met ei

Roereieren


voor 2 personen
Voorbereiding : 3 minuten
Bereieing : 3 minuten

Ingrediënten

# 4 eieren
# 80 ml melk
# 1 eetlepel fijngehakte bieslook
# 1 theelepel boter

Bereiding :

Breek de eieren een voor een boven een kopje
Doe de eieren in een kleine kom en
klop ze met de garde los



Voeg de melk en het bieslook toe
Klop alles goed door elkaar
Smelt de boter in een middelgrote
koekenpan op een laag vuur



Als het mengsel "vastzit" aan de bodem
van de pan begin je met een houten pollepel
het voorzichtig om te scheppen
Bak het mengsel tot het bijna vast is
Serveer het direct met stokbrood
Is lekker met zalmfilet

Pagina's : [1] 2