Bekijk volle/desktop versie : Opmerkelijke Hadith..



Pagina's : [1] 2 3

23-08-2013, 16:38
Soebhanak al Mutakabbir
[h=1]Allah is Almachtig, de ware Koning[/h]“Op de Dag der Opstanding zal Allah de aarde vasthouden (in Zijn Hand) en de hemelen oprollen in Zijn andere Hand en (Hij zal) zeggen: “Ik ben de Koning, waar zijn de koningen van de aarde?”
Deze hadith is van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Bukharie.
In deze hadith wordt er gesproken over de Handen van Allah. Verschillende Koranverzen en ahadith spreken over de Handen van Allah en wij bevestigen dan ook dat Allah Handen heeft, want Allah heeft ons over deze Eigenschappen van Hem ingelicht en de ware moslim dient dit te geloven. Echter dienen wij aan Zijn Handen geen hoedanigheid toe te kennen, want Allah heeft ons niet ingelicht over de hoedanigheid van Zijn Handen. Evenmin mogen wij een vergelijking maken tussen de Handen van Allah en bijvoorbeeld onze eigen handen, want niets is in enig opzicht aan Allah gelijk. En ook is het niet toegestaan om de betekenis te verdraaien, door er bijvoorbeeld een andere betekenis aan toe te kennen.


Lees de Qodra van ALLAH...
!


23-08-2013, 16:41


SubhanAllah dit heb ik wel eens eerder gehoord

23-08-2013, 16:41
Voorbestemming van de schepping

“Allah heeft de voorbestemming van de schepping opgeschreven vijftigduizend jaar voordat Hij de hemelen en de aarde schiep.”
Deze hadith werd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd van Abdullah ibn Umar (moge Allah tevreden met hem zijn). Het staat vermeld in Muslim.

23-08-2013, 16:48


De Genade van Allah

“Toen Allah de schepping vervolmaakt had, schreef Hij in Zijn Boek dat bij Hem op Zijn Troon is: “Mijn Genade zal Mijn Woede overtreffen.”
Deze hadith werd overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en staat in Bukharie en Muslim.


Kom en sta op Oumma Van Mohammed...!
ALLAH OE AKBAR> ALLAHOE AKBAR>> ALLAH OE AKBAR!!

23-08-2013, 16:50




En te bedenken dat ALLAH niet nodig heeft.!

Tevredenheid van Allah over degene die berouw toont

“Allah is tevredener met het berouw van Zijn dienaar dan iemand van jullie tevreden is met het terugvinden van zijn kameel die hij kwijtraakte in een (dorre) woestijn.”
Deze hadith werd overgeleverd door Anas ibn Malik (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De overlevering staat overgeleverd in Bukharie en Muslim.

oordeel dus niet te snel over mensen die gezondigd hebben mensen !!!

23-08-2013, 16:54
Wanneer de avond aanbreekt, verspreiden de duivels zich

“Wanneer de avond aanbreekt, houd je kinderen binnen, want de duivels verspreiden zich op dat moment. Wanneer een deel van de nacht verstreken is, kunnen zij (weer naar buiten) gaan. En noem de Naam van Allah bij het sluiten van deuren, want de duivel kan geen gesloten deur openen. Dek waterzakken af terwijl je de Naam van Allah uitspreekt en dek vaten af terwijl je de Naam van Allah uitspreekt, zelfs als je er alleen iets overheen legt en doof je lampen.”
Deze hadith is van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Bukharie (3280) en Muslim (2012).

23-08-2013, 16:55
Gevallen voedsel oppakken en de vingers aflikken

“Als het eten van iemand op de grond valt, laat hem dit dan oprapen en de viezigheid ervan afvegen en vervolgens opeten. En laat hem dit niet achterlaten voor de Shaitan. En laat hem niet zijn handen aan een doek afvegen voordat hij zijn vingers heeft afgelikt, want hij weet niet in welk deel van het eten de zegeningen verborgen ligt.”
Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is overgeleverd door Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Muslim.

23-08-2013, 16:57
De neus snuiten na het slapen

“Als iemand van jullie uit zijn slaap wakker wordt, dan dient hij drie keer zijn neus te snuiten (met water door het op te snuiven en uit te snuiten). Voorwaar, de shaitan overnacht in (de binnenkant van) zijn neus.”
Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) werd overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Bukharie en Sahih Muslim.

23-08-2013, 17:00
Niet met één schoen aan lopen

“Niemand van jullie zou moeten lopen, terwijl hij slechts één schoen draagt. Hij zou of beide schoenen moeten dragen, of hij zou geen schoenen moeten dragen.”
Deze hadith is overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.

23-08-2013, 17:15
Noti effe lezen

23-08-2013, 17:24

Citaat door Miep.:
Gevallen voedsel oppakken en de vingers aflikken

“Als het eten van iemand op de grond valt, laat hem dit dan oprapen en de viezigheid ervan afvegen en vervolgens opeten. En laat hem dit niet achterlaten voor de Shaitan. En laat hem niet zijn handen aan een doek afvegen voordat hij zijn vingers heeft afgelikt, want hij weet niet in welk deel van het eten de zegeningen verborgen ligt.”
Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is overgeleverd door Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Muslim.
Subhan'Allah!

23-08-2013, 17:31

Citaat door BabyBlue:
Subhan'Allah!
dit vind ik ook een mooie. Was met mijn broertje ergens eten en hij liet zijn broodje vallen, hij pakte het op, blies erop en at het op. Ik zei: ieuw ga je dat echt opeten? Hij: jij weet nog niets en nu die is gevallen smaakt ie zelfs beter hahhhah

23-08-2013, 18:23


Een vlieg in het drinken

“Wanneer er een vlieg in het drinken van één van jullie valt, duw het er dan goed in en verwijder het dan, want één van de vleugels draagt een ziekte en de ander het geneesmiddel.”
Deze hadith werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en staat vermeld in Bukharie en Muslim.
Zie hier een onderzoek die bovenstaande hadith wetenschappelijk onderbouwt van Dr. Saleh As-Saleh:

23-08-2013, 19:33
Waarde van de adhan, de eerste rij en gebeden

“Als de mensen zouden weten welke beloning er ligt in de oproep tot het gebed en de eerste rij en als ze vervolgens enkel een beroep konden doen op het loten, dan zouden ze dit doen.
Als ze zouden weten welke beloning schuilt in het bijwonen van het duhr-gebed aan het begin van zijn tijd, dan zouden zij er naar toe rennen.
En als ze zouden weten welke beloning er schuilt in de gebeden van al-atama en as-subh, dan zouden ze daar naar toe komen, zelfs al was het kruipend.”
Deze hadith is overgeleverd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn). De hadith staat vermeld in Bukharie en Muslim.
Met het al-atama gebed wordt gedoeld op het ‘ishaa gebed en met het subh gebed doelde hij op het fadjr-gebed.

23-08-2013, 19:39
Miep waar was jij el gayba!
Wou je bijna voor mougtafoun opgeven

Pagina's : [1] 2 3