Bekijk volle/desktop versie : Bakkali vergeet bijna de wedstrijdbal



12-08-2013, 11:53
Zakaria Bakkali is sinds zaterdag de jongste voetballer met een hattrick in de Eredivisie. Zal hij ooit hebben gehoord van de naam van zijn illustere voorganger, oud-PSV-spits Ruud Geels? Laat staan van de man die toentertijd in een schriftje alle statistieken op de Nederlandse velden bijhield, voetbalstatisticus John Frederikstadt?



De namen zullen Bakkali vrijwel zeker niets zeggen. De nieuwste sensatie op de Nederlandse velden was na zijn drie doelpunten tegen NEC niettemin onze man van het weekende met een plekje op de rechterflank in het Elftal van de Week.

Bijna was Bakkali de bal nog vergeten. Wie drie goals maakt op één avond, krijgt overal in het profvoetbal de wedstrijdbal mee naar huis. Bakkali leek niet op de hoogte van dat protocol. Uiteindelijk stopte ook de Belgische tiener (17) die 'trofee' zaterdag gretig in zijn voetbaltas. 'Ik ga de bal aan mijn broer geven, als cadeautje', glunderde de aanvaller. De vraag aan welke broer bleef onbeantwoord, Bakkali heeft er drie. Net als drie zussen. Ze zijn allemaal ouder dan hij.

Net als Bakkali steelt de ook al geboren Marokkaan Hakim Ziyech deze weken de Nederlandse harten. De middenvelder van Heerenveen speelde een puike pot tegen NAC, met een wereldgoal als ultiem bewijs. Wie heeft het nog over Filip Djuricic in Heerenveen? Ons Elftal van de Week herbergt verder veel PSV'ers (behalve Bakkali ook Karim Rekik en Jurgen Locadia) en een volledige linkerkant uit Enschede (Dico Koppers, Kyle Ebecilio en Dusan Tadic), die in De Kuip Feyenoord kapotspeelden.

Verder hebben de bekende 'EvdW-gezichten' FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter en Ajacied Christian Eriksen een plaatsje. Voor Mawouna Amevor, de rechtsback van Go Ahead Eagles uit Rotterdam met een vader uit Togo en een Nederlandse moeder, en FC Groningen-verdediger Timo Letschert is hun uitverkiezing een primeur.


http://www.ad.nl/ad/nl/5610/Eredivisie/article/detail/3491000/2013/08/12/Onbevangen-wonderboy-vergeet-bijna-de-wedstrijdbal.dhtml