Bekijk volle/desktop versie : fkih voor rokia



09-08-2013, 14:37
Salam

Ik ben opzoek naar een betrouwbare fkih die bij mensen thuis komt en rokia doet
wie heeft ooit iemand naar huis gehaald kan je mij a.u.b naam en nummer geven

09-08-2013, 15:41


Assalamu alikum,

Ter nasieha fisabililah wil ik een ieder op het onderstaande wijze om niet ongewild bij een oplichter en/of sehar te belanden, waardoor de zieke slechts zieker wordt. Wa Allahu ahlem.

Er zijn nl. begrijpelijkerwijs, tegenwoordig veel mensen die uit wanhoop hun toevlucht zoeken tot en op zoek zijn naar een "raaqi" om zichzelf of een ander te laten behandelen voor diverse lichamelijke- en psychische klachten gerelateerd aan al ayn, sihr en bezetenheid zonder op voorhand te onderzoeken of het hierbij daadwerkelijk om een oprechte en betrouwbare raaqi gaat die slechts op basis van ruqya asharhiya bi idni Allah sabab doet ter genezing en verlichting van de klachten voor de zieke tijdens de ruqya asharhiya behandelingssessies.

Dit kan men zelf thuis doen als men volledig vertrouwen stelt in Allah subhanahu watahala dat Hij jullie op een gegeven ervan verlost. Jullie dienen ook veelvuldig (smeek) gebeden te verrichten etc. en jullie verre te houden van het harame, opdat Allah subhanahu watahala jullie smeekgebeden ter genezing doet verhoren. Wa Allahu ahlem. Een fkih/imaam/raaqi geneest niet noch haalt diegene sihr etc. weg, het is slechts en alleen Allah subhanahu watahala die iemand doet genezen en de sihr etc.teniet doet op het reeds voorbeschikte tijdstip, niet eerder en niet later. Wa Allahu ahlem.

Men gaat er nl. blind van uit dat elke imaam/fkih verstand heeft van het uitdrijven van een djinn/sihr etc. Dat is dus pertinent niet het geval. En een oprechte en betrouwbare raaqi vinden is zeer moeilijk. Dan dien je wel onderscheid te kunnen maken tussen een duivelse fkih/imaam en een betrouwbare raaqi. Dit slechts ter oprechte nasieha om het deze of gene niet nog moeilijker te maken door terecht te komen bij een sehar in je wanhoop die sihr/djinns/shayateen gebruikt als zijn werkwijze van zogenaamde "genezing" van de getroffene. Terechtkomen bij een sehar brengt met zich mee en houdt in dat al die zonden als jouw verantwoordelijkheid zijnde worden aangerekend, aldus de grote geleerden. Weet dus terdege waar je aan begint en waar je terecht komt als mensen per pm met telnrs en namen aankomen zetten meis. Zij, de shayateen en de djinn, voelen pijn en zijn als de dood voor ruqya asharhiya en haar kracht bi idni Allah. Dit alles slechts ter nasieha fisabililah oeghty. Moge Allah subhanahu watahala het voor jullie vergemakkelijken en diegene spoedig van van haar of zijn beproeving doen verlossen! Ameen!Tawakkal alla Allah!Wens je veel succes meis! Ghair insha Allah.




Deze adhkar omvatten:

1. Het reciteren van Aayat al-Kursi (al-Baqarah 2:255) na elk verplicht gebed, na het reciteren van de adhkaar die voorgeschreven zijn na de salaam.

2. Het reciteren van Aayat al-Kursi wanneer men gaat slapen. Dit is de belangrijkste aayah in de Qur’aan, waarin Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

Allah! Er is geen God dan Hij, de Levende, de Zelfbestaande. Sluimer, noch slaap overmant Hem. Al wat in de hemelen en wat op aarde is, behoort Hem toe. Wie kan bij Hem bemiddelen zonder Zijn verlof? Hij kent hetgeen voor hen is en wat achter hen is en zij kunnen niets van Zijn kennis omvatten, dan wat Hij wil. Zijn troon strekt zich uit over hemelen en aarde en het waken over beide vermoeit Hem niet; Hij is de Verhevene, de Grote. (al-Baqarah 2:255)

3. “Qul huwa Allahu ahad”, “Qul a’udhu bi Rabb il-Falaq” en “Qul a’udhu bi Rabb il-Naas” (de laatste drie soerah's van de Qur'aan) reciteren na elk verplicht gebed en (drie keer) aan het begin van de dag na het Fajr gebed en aan het begin van de nacht na het Maghrib gebed.

4. Aan het begin van de nacht de laatste twee aayahs van Soerat al-Baqarah reciteren. Dit zijn de twee aayahs waarin Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

Deze boodschapper gelooft in hetgeen hem van zijn Heer is geopenbaard en ook de gelovigen, allen geloven in Allah, Zijn engelen, Zijn boeken en Zijn boodschappers, zeggende: "Wij maken geen verschil tussen Zijn boodschappers"; en zij zeggen: "Wij hebben gehoord en gehoorzaamd, Heer, wij vragen U vergiffenis en tot U is (onze) terugkeer."

Allah belast geen ziel boven haar vermogen. Voor haar is wat zij verdient en tegen haar is ook wat zij verdient. "Onze Heer, straf ons niet als wij vergeten of als wij een fout hebben begaan, Heer, en belast ons niet, zoals Gij degenen, die vóór ons waren hebt belast; onze Heer belast ons niet met datgene, waarvoor wij de kracht niet hebben (het te dragen), wis onze fouten uit en schenk ons vergiffenis en wees ons barmhartig; Gij zijt onze Meester, help ons daarom tegen het ongelovige volk." (al-Baqarah 2:285-286)

En het is overgeleverd in een sahih hadith dat de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) gezegd heeft:

“Degene die ’s nachts Aayat al-Kursi reciteert, zal bescherming van Allah genieten en geen duivel zal dichtbij hem komen totdat de ochtend komt.”

En het is ook overgeleverd in een sahih hadith dat de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) gezegd heeft:

“Degene die ’s nachts de laatste twee aayahs van Soerat al-Baqarah reciteert, dat zal voldoende voor hem zijn.”

De betekenis (en Allah weet het het beste) is dat het voldoende bescherming voor hem zal zijn tegen al het kwaad.

5. Toevlucht zoeken bij de perfecte woorden van Allah tegen het kwaad van wat Hij gecreëerd heeft, zowel 's nachts als overdag en wanneer men ergens stopt om te rusten, of dat nou in de stad is, in de woestijn, in de lucht of op zee.

De Profeet (sallAllahu 'alayhi wa salaam) heeft gezegd:

"Degene die stopt om te rusten en 'A’oodhu bi kalimaat Allah il-taammah min sharri ma khalaq' (Ik zoek toevlucht bij de perfecte woorden van Allah voor het kwaad van wat Hij gecreëerd heeft) zegt, niets zal hem kwaad doen tot hij van die plek weggaat."

6. De moslim zou aan het begin van de dag en aan het begin van de nacht (drie keer) “Bismillah alladhi laa yadurr ma’a ismihi shay’un fi’l-ardi wa laa fi’l-samaa’i wa huwa al-samee’ al-‘aliem" moeten zeggen.

Volgens sahih overleveringen, spoorde de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) ons aan om dit te reciteren en het is een manier om ongedeerd te blijven van al het kwaad.

Deze adhkaar en gebeden voor toevlucht behoren tot de belangrijkste middelen om het kwaad van sihr (hekserij) en ander kwaad af te weren voor degene die ze regelmatig reciteert met oprechtheid en geloof, vertrouwend op Allah en afhankelijk van Hem en die daar tevreden mee is.

Het zijn ook een paar van de meest effectieve wapens voor het afweren van sihr nadat het gebeurd is, gepaard met Allah voortdurend nederig smeken en Hem vragen om het kwaad te verwijderen en het onheil te verlichten.

Onder de du’a’s die van de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) zijn overgeleverd om ziektes zoals sihr en andere dingen te behandelen, is de ruqyah waarmee hij zijn metgezellen behandelde:

“Allahumma Rabb al-naas, adhhib il-ba’s, washfi anta al-Shaafi laa shifaa’a illa shifaa’uka shifaa’an laa yughaadir saqaman” (O Allah, Heer der mensheid, verwijder het kwaad en genees hem, want U bent de Genezer en er is geen genezing behalve Uw genezing, met een genezing die geen enkele ziekte achterlaat).

Er is ook de ruqyah waarmee Jibril de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) behandelde:

“Bismillah urqieka min kulli shay’in yu’dhieka, wa min sharri kulli nafsin aw ‘aynin haasid Allaah yashfiek, bismillah urqiek” (In de naam van Allah verricht ik ruqyah voor jou, van alles wat jou kwaad doet, van het kwaad van elke ziel of afgunstig oog, moge Allah jou genezen, in de naam van Allah verricht ik ruqyah voor jou). Dit zou drie keer herhaald moeten worden.

En Allah weet het het beste.


How Can We Protect Ourselves From the Evil of Jinn:

Question:

I am blind and I live by myself; every night, jinn come and I become frightened. Now, when I take my copy of the Qur'aan and put it down in a certain way, they go away. Some people say that I am debasing the Qur'aan by the way I put it down. Please advise me.

Answer:

You must remember Allaah Almighty before going to sleep by reading Ayat Al-Kursi, Surat Al-Ikhlas, and the last two chapters (Surah) of the Qur'aan. You should also say the following two supplications, three times each, both in the morning and in the evening: "I seek refuge in Allaah's perfect Words from the evil that He has created." "In the name of Allaah, by whose name nothing is harmed, neither in the earth nor in the sky, and He is All-Hearing, All-Knowing." By doing so, you will, if Allaah wills, be protected from jinn. You should not however, use a copy of the Qur'aan in any way that may debase it. We ask Allaah Almighty to cure you and to protect us all from Shaytaan.

With Allaah is the facilitation to do what is right.

May Allaah send peace and blessings on Muhammad, his family, and his Companions.


Permanent Committee for Research and Verdicts. Fatawa Islamiyah, vol. 8, p.323, DARUSSALAM.

Zie voor meer info en video`s hierover deze link:

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3783839