Bekijk volle/desktop versie : koekjes & cake recepten plaats jullie ook mee...



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

02-08-2013, 12:24
koekjes & cake recepten plaats jullie ook mee?


recepten zijn niet van mij ik plaats gewoon van alles...

02-08-2013, 12:25


[/IMG" -->



ingredienten:

4 eieren
1 zakje vanille suiker
1 1/2 zakjes bakpoeder
1 theeglas citroensap
1 theeglas olie
150 gram meel
100 gram smieda
140 gram suiker


dit allemaal bijelkaar mengen en bakken in de oven op ongeveer 160 geraden.


intussen doe je 250 ml citroensap koken met 2 eetlepels suiker totdat het indikt is. Als het koud wordt smeer je je cake ermee (je kan met die sap ook een beetje jam erbij doen . Als je het hebt ingesmeerd,dan kokos erop strooien of gehakte noten (naar keuze)

02-08-2013, 12:26
Aardbeien biscuit
----------------


Voor dit recept neem je het standaard recept van biscuit zie video
http://www.kanaal50.be/Tv/Kanaal50_taart_biscuit_bakken_kooktips/Een_biscuit_maken/Bak-_en_kooktips/TV-catalogus/113

Je laat afkoelen, snijdt hem in 2
dan besmeer je hem met
250 gr mascarpone loskloppen
2 zakjes vanillesuiker toevoegen en 3 eetlepels suiker bij de mascarpone
250 ml slagroom stijfkloppen en mengen met de mascarpone.

Je steekt in het deksle de holes uit, bestrooi met poedersuiker, dan met een spuitzak zonder spuitmondje moppen in spuiten en afwerken met een aardbei.[/B]

[/COLOR][/SIZE]

02-08-2013, 12:26
Chocolade soezen

15 tot 20 stuks
120 gram melk
110 gram boter
snufje zout
snufje suiker
140 gram bloem
4-5 eieren
1 dl slagroom
100 pure chocolade, in stukjes

Bereiding

Soezen bereiden ( kan 1 dag voor serveren ):
130 gram water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan op laag vuur.
Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in één keer de bloem door.
Zet de pan circa 1 min. terug op het vuur om het mengsel al roerende te laten drogen.
Schep het mengsel in een kom, roer de eieren er een voor een door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is.
Schep het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit 15-20 brede repen van 8-10 cm met voldoende tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten.
Bak de soezen 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. tot ze goudgeel gerezen zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen, prik halverwege het afkoelen aan de onderkant een gaatje om de warme lucht te laten ontsnappen.
Serveren:
Snijd de eclairs overlangs open.
Verwarm de slagroom en schenk deze over de chocolade.
Roer tot de chocolade is opgelost en de ganache ( crème voor de garnering )
Wat steviger wordt en een mooie glans krijgt.
Doop op dat moment de bovenkant van de eclairs in de ganache.
Vul de soezen met banketbakkersroom.

Voor de banketbakkersroom:
500 ml melk
4 eierdooiers
2.5 soeplepels maizena
4 soeplepels suiker
2 zakjes vanillesuiker

de melk aan de kook brengen maar een beetje overlaten in een kommetje waar de dan de maizena en de suiker in mengt met de eidooiers. als de melk goed verwarmd is voeg je het mengsel erbij en breng je het al roerend aan de kook.
maar met de maizena moet je wel oppassen want het verschilt van merk tot merk hoe zeer hij indikt.
ik hoop dat het lukt het is heel makkelijk en een keer klaar met een stuk boter smeren zo komt er geen dikke laagje op het gezicht.
Want je moet het laten afkoelen voor het gebruik en goed met folie bedekken zodat het geen geuren neemt van de koelkast.[/B]

[/COLOR][/SIZE]

02-08-2013, 12:27




Voor de bodem:
120 gr boter afsmelten daar doe je bij
175 gram bitterkoekjes die gemalen zijn of fijngehakt
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en boter langs de 2 zijden en plak het papier in de bodem van de vorm.
Dus hierin je gemengde bitterkoekjes aan goed aan de zijkanten vastduwen en overal gelijk. Zet koud weg.

Voor de kersenjelly topping:
2 potten kersen voor vlaaivulling (Jonker Fris)
mengen met 5 gr Agar dit roerend verwarmen, beetje laten afkoelen tot lauw en dan pas op de taart doen.


Voor de mascarpone mengeling:
250 gr mascarpone loskloppen met 2 zakjes vanillesuiker en 5 eetlepels basterdsuiker
250 ml room goed stijf kloppen.
De 2 onder elkaar heffen.
Dan doe je op de bitterkoekjes een dunne laag mascarpone mengsel, je legt er een laag ganse bitterkoekjes op en legt weer een laag mascarpone mengsel erop smeer gelijk uit.
Leg dan een laag kersen erop. Dit zet je koud voor 4h minstens.

02-08-2013, 12:28


Cappucino cup cakes
--------------------

125 gr boter op kamer temperatuur
125 gr basterdsuiker
2 eieren
125 gr zelfrijzend meel
1/2 zakje vanillesuiker
2-3 eetlepels melk
1 zakje cappucino oploskoffie

Boter glad mixen, suiker en vanillesuiker erbij, de 2 eieren erbij, dan de bloem erbij gezeefd en de cappucino los je 1/2 zakje op in de melk, dan doe je het bij de meel mengeling.
Afbakken in voorverwarmde oven op 200 graden voor 15-20 min.
Je doet wel de papiertjes in de muffinvormen en vullen voor 2/3

Voor de boterroom
150 gr roomboter
250 grm poeder suiker
3 eetlepels warm water en daar de rest van het zakje cappucino in oplossen.
boter romig kloppen, de poedersuiker erbij doen lepel voor lepel en dan het water met de suiker, voor 10 min op hoge snelheid kloppen.

02-08-2013, 12:28


(Had nooit gedacht dat ze zo lekker zouden zijn )
80 gram roomboter
70 gram neutraal smakende plantaardige olie b.v. zonnebloemolie (becel gebruikt)
250 gram fijne rietsuiker
2 eieren maat M
85 gram karnemelk
1 t.l. pure vanille extract
1/4 t.l. zout
3/4 t.l. baking soda
1/2 t.l. bakpoeder
225 gram patentbloem
3 e.l. ongezoete cacao
140 gram grof geraspte courgette (met of zonder schil, zonder pitten) (heb het zelf met schil gedaan, ziet er leuk uit zo met kleine groene flintertjes in de cake)
125 gram chocolate chips (heb die van callebaut genomen, maar je kan eventueel ook geraspte chocolade gebruiken denk ik) of chocolade schilfers

best een rechthoekige/vierkante (genre brownie-bakvorm) gebruiken, ik heb een vierkante siliconenbakvorm, ging heel goed, kwestie van geen "hoge" cake te hebben, maar eerder een groot oppervlak waar je die chocolade chips kan opstrooien

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Vet in en bekleed de bakvormen met bakpapier over de volle lengte, hangende over de lange zijden. Bestuif de onbedekte (korte) zijden met iets bloem. (heb zelf gewoon met bakspray ingevet, niet gefoefeld met bakpapier)

Mix in een grote kom de boter, olie en suiker luchtig en bleek. Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas een volgende toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Voeg de karnemelk en vanille toe. Zeef boven een andere kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en cacao. Schep het bloemmengsel lepel voor lepel bij het beslag en mix het geheel tot een egaal beslag. Sla de courgette met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en strooi de chocolade er over. Bak de cake in circa 45 minuten gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 10-15 minuten op een rooster in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

02-08-2013, 12:29


Voor de chocolade krullen:
100 gram pure chocolade au bain marie afsmelten en uitsmeren op de kant van een ovenplaat onderste boven gedraaid, laten stollen en krullen trekken met een spatel

Voor de taart:
4 potjes chocomousse voor de garnering

Voor het deeg
bekleed een springvorm van 26 met bakpapier, vet in en vet de zijkanten van onder naar boven in met een borsteltje.

100 gram suike
1 vanille suiker
50 gram bloem /zeven
50 gram maizena /zeven
1.1/2 eetlepel cacaopoeder /zeven
2 theelepels bakpoeder/ zeven
3 eiere dooier en wit gescheiden
1 snuifje zout
100 gram chocolade

Laat eerst 100 gram chocolade afsmelten op bain marie, vuur niet hoog zetten dan verbrand je chocolade. Laat 8 min afkoelen.
Neem je eiwit samen met 4 eetlepels KOUD water en het snuifje zout, klop op hoge snelheid en voeg suiker en vanille suiker toe klop tot er stevige pieken ontstaan.
Dan voeg je een voor een de eidooiers eraan toe je heft onder elkaar, voeg dan op zelfde manier de gesmolten chocolade eronder en daarna in stukken de bloem, maizena, de bakpoeder en de cacao.

Laat afbakken in een voorverwarmde oven op 175 elec./150 hete lucht/stand 2 gas.....dit voor 25 minuten
Laat afkoelen snijdt in 2 en werk volledig af met de chocomousse, doe er de krullen op en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

02-08-2013, 12:30
Maizena koekjes





[B]
1 ei
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gr bona
225 gr maïzena
Halve pot witte chocoladepasta
Have pot bruine chocoladepasta
4 el olie
Cornflakes (gemalen)
1 pakje pennywafels (gemalen)
Kokos

Meng ei, suiker, vanillesuiker, bona en maïzena tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt. Maak er balletjes ter grootte van een olijf en leg ze op en bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen. Ondertussen de chocopasta smelten met ieder 2 el olie. De gemalen cornflakes en pennywafels in een kom doen en mengen en ook de kokos in een kom doen. Als de koekjes afgekoeld zijn dompel je ze met een vork in de gesmolten bruine chocolade en dan in de gemalen cornflakes/pennywafels. Bij de witte chocolade doe je ze in de kokos. Daarna op laten stijven in de koelkast.[/SIZE]

02-08-2013, 12:31
Mlouwza




Recept:

500 gram fijn gemalen amandelen
250 gram suiker
1 eetlepel boter
3 eieren
1/2 citroen schil
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel rozenwater
100 gram poedersuiker

oven temperatur160 C
Baktijd 12-15 min

Amandelen met suiker samen fijn malen en dat doe je twee keer voor een fijn resultaat
Meng alle ingrediënten samen. Tot een deeg kneden dat nog een beetje plakkerig is

Maak kleine balletjes en rol ze door de poedersuiker
Druk ze met je vinger in het midden een klein beetje plat (een heel klein beetje omdat de koekjes vanzelf plat worden in de oven)
Et voilà! Je krijgt er ongeveer 30-34 stuks









[/SIZE]

02-08-2013, 12:31
Ghribas met amanelschaafsel






Ingredienten:
500 gr amandelen (gepocheerd en ontveld)
snufje arabisch gom in poedervorm
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel boter
4 eieren
250 gr poedersuiker
1 eetlepel geraspte citroenschil

Decoratie:
eiwit
200 gr amandelschaafsel

Bereiding:
Hak de amandelen fijn en meng ze met arabisch gom, bakpoeder, boter, 3 eidooiers (bewaar het eiwit!), 1 ei,
poedersuiker en geraspte citroenschil. Kneed alles goed doorelkaar tot een egaal deeg is verkregen.
Maak kleine balletjes van de amandelspijs en dompel de balletjes in het eiwit en haal de balletjes daarna door de amandelschaafsel. Leg ze vervolgens op een ingevet bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven met een gemiddelde tempratuur[/SIZE]

02-08-2013, 12:32
Vingerhoed cookies



100 gram. boter verzacht
100 gram Crisco ( te koop bij jumbo of de leukstetaartenshop.nl)
50 gram. bruine suiker
50 gram fijne. suiker
2 eierdooiers
240 gram. gezeefde bloem
1/2 theelepel. zout
2 theelepels. vanille-extract
2 eiwitten, licht geslagen
Gemalen noten – ik gebruik walnoten


Bij het afmeten gebruik je deze lepels. Te koop bij o.a. de Hema.





Verwarm de oven de oven op 190 graden.

Klop de boter, Crisco, suiker, eigeel en vanille, tot een creme. Zeef meel en zout, erboven op. Meng dit goed. Vorm hier balletjes van. Dompel de balletjes in iets losgeklopt ei wit. Rol het daarna in fijn gehakte noten of kokosnoot. Plaats de balletjes op een bakplaat en laat er wat ruimte tussen. 5 Minuten bakken. Verwijder uit oven, druk snel, maar voorzichtig met je duim op elk balletje of gebruik een vingerhoed. Zet het terug in de oven en bak het 8 minuten door.

Zondra ze uit de oven komen vul je het kuiltje (die je met je duim hebt gemaakt) met jam. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos/bak.[/SIZE]

02-08-2013, 12:33



02-08-2013, 12:34
lek3ab eghza








Voor de deeg:

x1 soepkom bloem
x50 g boter op kamer temperatuur (kan soms iets meer zijn elke bloem is anders)
xsnufje zout
xlauwe water

Voor de vulling:

x500 g amandelen ontveld en goed fijn gemalen
x250 g suiker
xkaneel
xeen beetje gesmolten boter
xeen paar druppels mazhar


xde bloem in een kom +zout dan de boter de bloem tussen je handen wrijfen zo dat het net als een zanddeeg word
xeen keer gekruimeld de bloem de water beetje bij beetje toevoegen en alles tot een soepele deeg kneden
xpas op dat het niet te zacht/plakerig word maar meer een beetje hard maar wel 30 mn kneden
xdan in bolletjes verdelen en in plasticzakjes stoppen en deze in de koelkast laten rusten
xnou de vulling ook goed knedende amandelen +suiker mengen en niet samen fijn malen tot een werkbare massa en kleine staafjes maken
xeen keer de deeg goed gerust elke keer 1 balletje uit de koelkast halen en de rest daar laten
xdeze uitleggen en vullen kijk foto's
xdan deze met de pince versieren of (direct op de bakblik leggen en met een dunne naald prikken zo worden ze niet bol 1keer in de oven)
xdeze de hele nacht laten rusten dan pas gaar bakken zo blijft de versiering er mooi op staan[/SIZE]

02-08-2013, 12:34
Choccopindas





[B]500 gram pindakaas (het liefst een groffe soort met stukjes pinda);
120 gram gesmolten roomboter;
200 gram gezeefde poedersuiker;
100 gram Kellog’s Special K Original;
50 gram cacaopoeder;
350 gram witte, melk- en/of pure chocolade.


Vermeng in een kom de pindakaas met de gesmolten roomboter.
Voeg er dan de gezeefde poedersuiker, de cacaopoeder en de Special K aan toe en vermeng alles goed.
Zet het mengsel tenminste 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

Smelt de chocolade naar keuze in de magnetron of in een schaal boven heet water.

Bedek een plat en koud werkvlak met bakpapier.
Neem stukjes van het pindamengsel en vorm er met de palmen van je handen balletjes van 2 cm doorsnede van.
Doop de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade, haal ze er met een vork uit en laat ze wat uitlekken.
Plaats de balletjes op het bakpapier en laat ze drogen.
Zet ze evt. nog even in de koelkast.[/SIZE]

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27