Bekijk volle/desktop versie : Bijzondere groep Marokko 'Sta op en lees' pleit voor lezen



26-07-2013, 18:29
In Marokko pleit de groep Nod T9ra voor kennis en lezen.





De groep pleit voor meer lezen en voor het behoud en de verspreiding van kennis onder Marokkaanse jongeren. Woensdag organiseerde de groep een leuke actie om het lezen onder de aandacht te brengen in Marokko. In Ouarzazate verzamelden zich zestig jongeren, met elk een boek in de hand, bij een park in de tuin van Ouarzazate. Daar wilden ze met de groep gaan lezen maar stuitten op de autoriteiten.

De politie gaf hen geen toestemming om het park te betreden omdat er een culturele activiteit met het kaartspel gaande was. De boekliefhebbers zouden dit verstoren als ook zij hun activiteit zouden houden. De gouverneur van de stad wees de jongeren er nog op dat het verboden is om culturele activiteiten in het park te houden zonder vergunning en toestemming, meldt Yabiladi.

Morgen gaan boekliefhebbers op het strand van Ain Diab in Casblanca bij elkaar komen om gezamenlijk te lezen. Op 31 juli is het de beurt aan Fes, waar een soortgelijke activiteit op de agenda staat. Aanstaande zondag komen liefhebbers in Safi bijeen om een boek van schrijver Mohamed Choukri te bespreken.

26-07-2013, 19:02


Mooi initiatief! Mohamed Choukri is goede schrijver. Ik heb khobz hafi gelezen

28-07-2013, 02:17
goh ouarzazate bestaat?