Bekijk volle/desktop versie : Pakistaanse tv-show geeft gedumpte baby's weg



25-07-2013, 18:44
Alles voor de kijkcijfers: tussen de motorfietsen, laptops en wasmachines door geeft een populaire tv-show in Pakistan ook... gedumpte baby's weg. Vorige maand mocht presentator Aamir Liaquat Hussain op die manier twee kinderloze koppels blij maken.
'Dit is het knappe meisje dat door iemand weggegooid werd op een stapel afval. Kijk hoe mooi en onschuldig ze is', klonk het vorige week.
Riaz-ud-din en zijn echtgenote reageerden dolgelukkig toen ze hun nieuwste telg overhandigd kregen. 'De afgelopen veertien jaar zijn heel lastig geweest', aldus de kersverse vader over het gemis. 'Heel wat mensen raadden me een tweede huwelijk aan, maar ik ben kalm gebleven.' Het meisje kreeg uiteindelijk Fatima als naam.

Veel show dus, maar wel met een nobel doel: de organisatie die zich bekommert om het lot van dergelijke 'hopeloze gevallen' wordt zo immers op de kaart gezet. 'We hebben veel baby's die we teruggevonden hebben tussen het afval of op andere smerige plekken. Onze boodschap: breng die kindjes naar ons in plaats van hen zomaar te dumpen', aldus initiatiefnemer Muhammad Ramzan Chhipa. Hij voegde er nog aan toe dat de koppels in de tv-show eerder al bij hem waren komen aankloppen om een kind te adopteren. Op de vraag hoe kandidaat-ouders gescreend werden, wilde hij niet ingaan.

In het conservatieve land worden jaarlijks honderden baby's gedumpt. Geen wonder, als u weet dat op overspel nog steeds de doodstraf staat. Vooral meisjes worden het slachtoffer, vermits zij gezien worden als een grotere economische last. Zo mogen ze niet gaan werken en dreigt de familie bij haar huwelijk ook nog eens een miljoen roepie (13.500 euro) op tafel te moeten leggen. Wie zijn of haar kind zomaar dumpt, riskeert een celstraf van zeven jaar.

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3481684/2013/07/25/Pakistaanse-tv-show-geeft-gedumpte-baby-s-weg.dhtml