Bekijk volle/desktop versie : Opnieuw kritiek op mensenrechten Marokko



24-07-2013, 20:27
De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) heeft dinsdag de mensenrechten aan de kaak gesteld.





Volgens de mensenrechtenorganisatie is de situatie achteruit gegaan, terwijl men streeft naar aanzienlijke vooruitgangen. Vooral het gebruik van foltering en politieke processen is tegen het zere been van AMDH. In een rapport, dat 200 pagina's telt, stelt de organisatie dat veiligheidstroepen nog steeds onderdrukken, provocatie en intimidatie gebruiken. Het rapport werd gisteren gepresenteerd in Rabat.

Slachtoffers van de schending van mensenrechten zijn enkele gevallen van Sahara-activisten, jihadistische militanten en leden van de 20 Februari-beweging. De situatie van de gevangenissen in Marokko is bovendien zeer zorgwekkend met een overbevolking van meer dan 160%.

Vrouwenrechten
Het recht van vrouwen is volgens de organisatie 'niet aanzienlijk vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar'. Daarbij verwees het onder meer naar de 41.098 huwelijken van minderjarigen in 2012, aldus Achnoo.

Persvrijheid
Als het gaat om persvrijheid kan Marokko ook nog het een en ander verbeteren. Er worden nog steeds gevallen van geweld, vervolging en ondervraging gemeld die te maken hebben met journalistieke beweegredenen. Ook verliezen journalisten regelmatig hun erkenning.

Amazigh
Een van de grootste hervormingen in Marokko is de officiële erkenning van het Berbers en de daarbij horende rechten voor deze groep burgers en de plichten van de regering. Desondanks kaart AMDH de kwestie aan omdat sommige Amazigh-namen nog steeds zijn verboden.

24-07-2013, 20:58


[video=youtube;F6Lxc9gl3z0]http://www.youtube.com/watch?v=F6Lxc9gl3z0[/video]

28-07-2013, 12:20
hele dag in koffiehuis hele dag stoned of 1 die de xxxx wil spelen zoekt vrijheid haha marokko ga zo door