Bekijk volle/desktop versie : KLiK!



22-07-2013, 13:23

Citaat:
Wanneer deze zomer de temperatuur omhoog gaat en het zweet van onze gezichten drupt, is het belangrijk om het volgende te onthouden: bescherm je ogen, en ik spreek niet over het dragen van zonnebrillen maar over het neerslaan van je blikken.

In onze huidige cultuur is het vandaag de dag gebruikelijk dat wanneer de temperatuur stijgt, ook de hoeveelheid tentoongesteld vel van de lichamen van de mensen groter wordt. Alhoewel dit een erg verontrustend en verwarrend verschijnsel is, is het wel dagelijkse werkelijkheid. Het is zelfs zo, dat degene onder ons, vooral onze zuster die hijab dragen, die zich bedekken en hun degelijkheid beschermen als vreemd worden aan
gekeken.

Terwijl, het bedekken, het niet tentoonstellen van de huid, tegenwoordig als advies wordt gegeven door de Gezondheidszorg en door artsen ter voorkoming van huidkanker.
-

22-07-2013, 13:24


Een van de aangeraden methoden is het dragen van kleding die de huid bedekken en die de huid beschermen tegen UV-straling. Een shirt met lange mouwen en een lange broek of rok van een dicht geweven stof bieden de meeste bescherming.

En opdat wij niet vergeten; zelfs lang voordat wij ooit gehoord hadden van het broeikas effect of van waarschuwingen tegen huidkanker, zouden de meeste van de moslims en de niet-moslims die in de schroeiend hete woestijnen en de steden en dorpen van Afrika en Azi? woonden, welke tijdens de zomers (en meestal ook de rest van het jaar) uitzonderlijk hoge temperaturen kennen, nooit zo goed als bloot hun huizen verlaten. In feite bedekten zij zich zelfs meer, om zichzelf te beschermen tegen de zon.

22-07-2013, 13:25
Het is in deze omstandigheden, omgeven door half naakte mensen, dat we de moed moeten hebben om het gebod van God en Zijn profeet Mohammed Sallalahu 'alaihi wasalam te gehoorzamen en om onze blikken neer te slaan.

"En houdt u verre van overspel; want het is een afschuwelijke zaak en een slechte weg". [Surah 17 : Ayah 32 ]

Deze zonde is zo gehaat in de ogen van Onze Heer, dat Hij ons gebiedt om er niet eens in de buurt van te komen. Ongeacht wat iemand ook zegt, kijken naar dat waar men niet naar moet kijken, komt in de buurt van overspel. Want een buitenechtelijke relatie begint met een onzedelijke blik. God wenst voor ons niet dat wij ons overgeven aan lelijke zonden, en daarom gebiedt Hij ons om onze blikken neer te slaan.

"Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neergeslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hen. Voorzeker, God is wel op de hoogte van hetgeen zij doen. En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen." [Surah 24 : Ayah 30-31 ]

Je blik neerslaan betekent niet dat je je ogen constant op de grond moet richten en helemaal niet omhoog kijken. Het betekent je gezicht afwenden wanneer je een minder-dan-netjes-gekleedde man of vrouw op straat ziet lopen in de warme zomer maanden.

22-07-2013, 13:26
Je blikken neerslaan is daar letterlijk onmogelijk. Wanneer je naar een kant kijkt, denkend dat je gered bent, kom je er snel achter dat je ook die kant niet op kunt kijken. Hetzelfde geldt voor parken. Terwijl dit niet betekent dat je nooit met je kinderen uit kunt gaan om te gaan schommelen of om te gaan barbecuen, het betekent dat je misschien de activiteiten moet verschuiven naar koelere dagen of naar het gedeelte van de dag dat het iets koeler is, in de vroege ochtend of voor zonsondergang. Zodat het hoogtepunt van de dag om te zonnebaden voorbij is, en de meeste mensen weg zijn of al iets meer kleding aan hebben getrokken.

22-07-2013, 13:26


Een moslim is netjes en zuiver. Dit betekent dat zijn of haar hele lichaam netjes en zuiver moet zijn. Een natuurlijk gevolg hiervan is het neerslaan van de blikken.

God zegt ons:

"O gij die gelooft, volgt de voetstappen van Satan niet. Wie de voetstappen van Satan volgt die zal hij zeker onzedelijkheid en boosheid bevelen. .." [Surah 24 : Ayah 21 ]

Door te kijken naar een andere man of vrouw op een onfatsoenlijke manier betekend het volgen van de voetstappen van Satan. Het begint allemaal met een wellustige blik. Zo'n blik lijdt tot wellustige gesprekken en flirten, dan een afspraakje.. En we weten allemaal wat er daarna komt.

Stop Satan op zijn weg en sla je blikken neer. Laat ons vandaag beginnen, gedurende deze hete zomermaanden. Ja, het is moeilijk en het vraagt discipline en geloof. Echter, wanneer we vechten om God te behagen, zal Hij ons hiervoor verschillende malen belonen in dit leven en in het volgende leven. Het is werkelijk een strijd (Jihad). Maar, het is zeker een strijd waard om gestreden te worden. En wij zullen er allemaal beter uitkomen.