Bekijk volle/desktop versie : Temperatuur loopt maandag op tot bijna 35 graden



20-07-2013, 11:23
Er komen warme, zeer warme dagen aan, schrijft weerman Michiel Severin van Weerplaza. Maandag kan het zelfs bijna 35 graden worden.
De wolkenvelden, waarmee de dag begint, zijn afgelopen nacht via het noorden het land binnengestroomd. Er zijn vanochtend ook al regio's waar de zon geregeld schijnt en in de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen zonnig. Vooral in het zuidoosten, oosten en noordoosten gaat de zon vanmiddag flink schijnen en wordt het 25 graden. Daarbij staat weinig wind, uit oostelijke richting. Langs de westkust houden de wolken langer stand. Daar waait de wind uit het noorden met 3 Bft en ligt de temperatuur tussen 20 en 22 graden.

Vannacht en morgen komt de zwakke wind in het hele land uit richtingen tussen oost en noordoost. Droge en warme lucht stromen het land binnen. Bij volop zonneschijn kan het in het zuidoosten en oosten voor het eerst deze vakantie tropisch warm worden met maxima rond 30 graden. Ook op de meeste stranden wordt het aanmerkelijk warmer met temperaturen tussen 23 en 27 graden.

Het warme zomerweer houdt maandag, dinsdag en woensdag aan. In diverse delen van het land wordt het 30 graden, op de warmste locaties maandag zelfs bijna 35 graden. De hitte gaat gepaard met weinig wind maar gelukkig ook met redelijk droge lucht. Hierdoor blijft de hitte-index gelijke tred houden met de officiële temperatuur en blijft de kans op hittestress voorlopig nog minimaal.

http://www.ad.nl/ad/nl/9124/Het-weer/article/detail/3479002/2013/07/20/Temperatuur-loopt-maandag-op-tot-bijna-35-graden.dhtml