>
>
> GEZONDE ramadanmaaltijden
Bekijk volle/desktop versie : GEZONDE ramadanmaaltijden
Pagina's :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
puurtoeval
19-07-2013, 21:28
Laten we in deze topic ALLEEN maar gezonde maaltijden voor de ramadan plaatsen.
Daarnaast kunnen we elkaar tips en adviezen geven en gezonde en voedzame recepten uitwisselen.
puurtoeval
19-07-2013, 21:31
Laat ik eens beginnen.
Voor vandaag staat het volgende op het menu:
Avocado shake
harira met extra veel groenten, kikkererwten, linzen, vlees etc
gegrilde zalmspiesjes
lauwwarme aardappel/ broccoli salade
Straks ga ik foto plaatsen
puurtoeval
20-07-2013, 00:32
recept broccoli salade
Broccoli
krieltjes, gehalveerd
kastanje champignons
snoeptomaatjes
olijven
rode ui
sla (ik gebruikte baby romana)
De broccoli kook je apart in water met een snufje zout.
De kastanjechampignons en de rode ui wok je apart. De krieltjes bak je ook apart in wat olijfolie gaar. Bij beide doe je een beetje zout, peper en gedroogde peterselie erbij voor de smaak.
Voeg alles bij elkaar in een grote schaal.
Maak een dressing van:
5 el olijfolie
2 el azijn/ halve citroen
1 el mosterd
snufje zout en peper
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig alles goed samen.
Het lekkerste is om deze salade lauwwarm te eten
puurtoeval
20-07-2013, 00:42
Deze is van een paar dagen geleden. Aardappelsalade kan je gezonder maken door ipv mayo yoghurt slasaus te gebruiken. Is minder vettig.
alhemdoulilleh
20-07-2013, 00:50
Ziet er heerlijk uit! zou ik het recept van de brocoli salade mogen?
liefs xxx
puurtoeval
20-07-2013, 00:50
Wissel harira regelmatig af met andere soepen, zoals broccoli soep, courgettesoep, pompoensoep, vissoep etc.
mijn vissoepje: extra gevuld met verschillende soorten verse vis
Recept Vissoep
1 zakje soepgroenten
4 vleestomaten
1 grote ui
2 knoflookteentjes
peterselie, koriander en bladselderij
1 visbloullionblokje
peper, zout, gember, komijnpoeder en paprikapoeder
half pakje gezeefde tomaten
sap van ongeveer kwart tot halve citroen
zakje tomatensoep
Chinese vermicelli
Vis: verse zeevruchten, zalm, kabeljauwfile
diepvriesvis: inktvisringen en garnalen, kleine en grote
Maal de groenten, tomaten, verse kruiden samen in de keukenmachine.
Doe olijfolie in de pan, fruit de knoflook mee en voeg dan de gemalen groententomatenmix erbij, Laat dit op hoog vuur ff bakken. voeg dan de vis erbij behalve de zalm en kabeljauwfile. Voeg ook de kruiden, citroensap en gezeefde tomaten.
Voeg dan 2 liter gekookt water en laat het ongeveer 50 min zachtjes koken. Los het zakje tomatensoep op in koud water en voeg het mengsel toe aan de soep. Na ongeveer 10 min voeg je ook de zalm en kabeljauwstukken, en ook Chinese vermicelli toe en laat je het geheel nog eens zo'n 10 min rustig koken.
Serveer met schijfjes citroen
ziet er heerlijk en gezond uit!
Myrtus_Communis
20-07-2013, 00:55
Ziet er goed uit mashaallah!
verhaalmaakster
20-07-2013, 00:56
Hmmmmmmm lekkerrrrr
Fhamator
20-07-2013, 00:59
Lijnzaad, pruimen, yoghurt, karnemelk, kiwi's, ananas, aardbei
puurtoeval
20-07-2013, 01:01
Citaat door alhemdoulilleh:Ziet er heerlijk uit! zou ik het recept van de brocoli salade mogen?
liefs xxx
Natuurlijk!
recept staat boven
puurtoeval
20-07-2013, 01:03
Citaat door Tesliem: ziet er heerlijk en gezond uit!
Citaat door Myrtus_Communis:Ziet er goed uit mashaallah!
Citaat door verhaalmaakster:Hmmmmmmm lekkerrrrr
Dank jullie wel dames!
puurtoeval
20-07-2013, 01:04
Citaat door Fhamator:Lijnzaad, pruimen, yoghurt, karnemelk, kiwi's, ananas, aardbei
Waarin gebruik je die lijnzaad?
Ik had hier een zak liggen maar gebruikte het alleen zo nu in en dan door de yoghurt. Maar zijn er andere opties?
puurtoeval
20-07-2013, 01:13
Ook een geschikt hapje voor de ramadan
Pagina's :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.