Bekijk volle/desktop versie : Duizendtal joden protesteert tegen verplichte inlijving jongeren in joodse leger



02-07-2013, 21:48
Duizendtal joden protesteert tegen verplichte inlijving jongeren in Israëlisch leger

Een duizendtal orthodoxe joden is vandaag bijeengekomen in Brussel om te protesteren tegen het feit dat de Israëlische regering joodse studenten met een nieuwe wet tegen hun wil in het Israëlische leger wil inlijven. De betogers willen met de actie internationale druk uitvoeren op het land.

De Israëlische regering wil een wet creëren waardoor joodse jongeren verplicht worden om in het leger te gaan dienen. Talmoedstudenten worden bijvoorbeeld weggehaald bij hun academie om in het leger ingelijfd te worden.

De actievoerders komen uit heel Europa en Amerika, en willen het verschil benadrukken tussen het jodendom en het zionisme. "Joden wonen overal en hebben hun eigen bepalingen, terwijl het zionisme gelinkt is aan een land, een cultuur en een taal", verduidelijkt rabbi Yaakov Shapiro uit New York.

Volgens de rabbi worden joodse jongeren met andere overtuigingen de mond gesnoerd door het Israëlische leger en wordt hen wijsgemaakt dat ze een goede jood worden door in het leger te gaan. "Wij zijn pacifisten, terwijl zionisten militanten zijn en het leger een indoctrinatiekamp is", klinkt het.

Met de grote bijeenkomst willen de Europese joodse gemeenschappen tonen dat ze het niet eens zijn met dergelijke rechtenschendingen. De betrokken leiders vragen orthodoxe joodse gemeenschappen wereldwijd om er alles aan te doen om het decreet op een vreedzame manier te annuleren. "We zijn een grote familie, en maken ons zorgen over onze broeders in Israël", aldus de actievoerders.

http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1661539/2013/07/01/Duizendtal-joden-protesteert-tegen-verplichte-inlijving-jongeren-in-Israelisch-leger.dhtml

02-07-2013, 21:51


huillie huillie die joden

02-07-2013, 22:20

Citaat door Inuit:
Maar als het nodig is, zijn ze er klaar voor en dan is het huilie huilie voor de tegenstanders...moet je dan horen op dit forum.


Dat komt omdat jouw soort hier zwaar vertegendwoordigd is op straat zijn jullie te laf om je mening te verkondigen hoe achterlijk die ook is

Klaar voor wat zijn ze dan om nog meer genocide te plegen op de ongewapende Palestijnen je weet wel baby"s pueters kleuters vrouwen etc.... smerige jodenstreken zijn het meer niet