Bekijk volle/desktop versie : Gratis lunchen tegen voedselverspilling



29-06-2013, 07:52
[h=3]Zaterdag 29 juni, 12.00 uur, Museumplein, Amsterdam: lunchen van eten dat anders zou worden weggegooid[/h]
[FONT=Trebuchet MS]Kassa Groen special
Aanleiding voor Kassa Groen om eens beter te kijken hoe wij duurzamer om kunnen gaan met voedsel. In twee speciale uitzendingen op 28 juni en 1 juli besteedt Kassa daarom onder meer aandacht aan het evenement 'Damn Food Waste', een initiatief van onder meer het Voedingscentrum, FoodGuerilla en de Universiteit Wageningen.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Gratis lunch
Op 29 juni (12.00 – 16.00) verzorgen zij een heerlijke (gratis) lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden. In plaats van in de vuilnisbak te verpieteren wordt met de groente een maaltijd bereid voor 5000 mensen op het Museumplein in Amsterdam.
Iedereen is welkom. Opgeven voor 'Damn Food Waste' kan via deFacebookpagina, maar is niet verplicht.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Bent u ook tegen voedselverspilling? Teken dan de petitie onderaan de site van Kassa Groen of 'Damn Food Waste'.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Meer informatie is ook te vinden op de website van FoodGuerilla.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Kassa Groen, vrijdag 28 juni en maandag 1 juli om 18:35 op Nederland 2![/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]
Bron:
http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/21756_gratis_lunchen_tegen_voedselverspilling/

29-06-2013, 07:57


Dan moeten regels soepeler. Ik werkte ooit in de keuken van RAI. Overgebleven voedsel mochten wij niet weggeven.

29-06-2013, 08:37

Citaat door Globi:
Dan moeten regels soepeler. Ik werkte ooit in de keuken van RAI. Overgebleven voedsel mochten wij niet weggeven.
Misschien niet, maar wel mee naar huis nemen.

29-06-2013, 08:39

Citaat door schleborsjki:
Zaterdag 29 juni, 12.00 uur, Museumplein, Amsterdam: lunchen van eten dat anders zou worden weggegooid
[FONT=Trebuchet MS]Kassa Groen special
Aanleiding voor Kassa Groen om eens beter te kijken hoe wij duurzamer om kunnen gaan met voedsel. In twee speciale uitzendingen op 28 juni en 1 juli besteedt Kassa daarom onder meer aandacht aan het evenement 'Damn Food Waste', een initiatief van onder meer het Voedingscentrum, FoodGuerilla en de Universiteit Wageningen.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Gratis lunch
Op 29 juni (12.00 – 16.00) verzorgen zij een heerlijke (gratis) lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden. In plaats van in de vuilnisbak te verpieteren wordt met de groente een maaltijd bereid voor 5000 mensen op het Museumplein in Amsterdam.
Iedereen is welkom. Opgeven voor 'Damn Food Waste' kan via deFacebookpagina, maar is niet verplicht.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Bent u ook tegen voedselverspilling? Teken dan de petitie onderaan de site van Kassa Groen of 'Damn Food Waste'.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Meer informatie is ook te vinden op de website van FoodGuerilla.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Kassa Groen, vrijdag 28 juni en maandag 1 juli om 18:35 op Nederland 2![/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]

Bron:
http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/21756_gratis_lunchen_tegen_voedselverspilling/
Ik fiets hier elke dag langs de voedselbank aan de Adelaarsweg. Massa's , rijen mensen, staan daar telkens te wachten op de uitdeling. Zouden die mensen ook zijn uitgenodigdvoor de Damned Food Waste?

29-06-2013, 08:40



Citaat door aplat:
Misschien niet, maar wel mee naar huis nemen.
Volgens mij mocht dat ook niet. Je moest het daar ter plekke opeten. Maar een belachelijk systeem. Gewoon 300 perfect vers belegde broodjes moeten weggooien.

29-06-2013, 08:43

Citaat door Globi:
Volgens mij mocht dat ook niet. Je moest het daar ter plekke opeten. Maar een belachelijk systeem. Gewoon 300 perfect vers belegde broodjes moeten weggooien.
Ik werkte daar niet maar kwam er vaak vanwege mijn werk destijds- bij de Keuringsdiensten.
Er waren in de RAI ook vaak Horeca- bijeenkomsten, exposities en dergelijke.
Ik heb dikwijls vers gebraden rollades en grote stukken rosbief mee genomen. Soms ook salades.

29-06-2013, 08:45

Citaat door aplat:
Ik werkte daar niet maar kwam er vaak vanwege mijn werk destijds- bij de Keuringsdiensten.
Ik heb dikwijls vers gebraden rollades en grote stukken rosbief mee genomen. Soms ook salades.
In die keuken beneden? Grappig. Hoe nam je dat mee dan? Ik was van de inkoop en ik kan je zeggen dat daar iets zomaar meenemen moeilijk was. Karren vol met lekkers.......

29-06-2013, 08:49

Citaat door Globi:
In die keuken beneden? Grappig. Hoe nam je dat mee dan? Ik was van de inkoop en ik kan je zeggen dat daar iets zomaar meenemen moeilijk was. Karren vol met lekkers.......
Ik gaf soms een demonstratie HOE men voedsel moest controleren op ongewenste bacteriën etc. Met wattenstaafjes en Agarplaatjes.

Bij de Horeca vakbeurs was dat. Een oud collega van mij had daar gewerkt Die matste mij wel eens.
Er was altijd wel wat over en omdat ik toen voor 2 kleine kinderen thuis zorgde kon ik wel eens schalen of plateau's met voedsel meenemen, dan hoefde ik niet te koken. heheheh serieus. Begin 80-er jaren vorige eeuw was dat.

29-06-2013, 08:57

Citaat door aplat:
Ik gaf soms een demonstratie HOE men voedsel moest controleren op ongewenste bacteriën etc. Met wattenstaafjes en Agarplaatjes.

Bij de Horeca vakbeurs was dat. Een oud collega van mij had daar gewerkt Die matste mij wel eens.
Er was altijd wel wat over en omdat ik toen voor 2 kleine kinderen thuis zorgde kon ik wel eens schalen of plateau's met voedsel meenemen, dan hoefde ik niet te koken. heheheh serieus.
Ik geloof je direct. Wat mocht en wat werd gedaan zijn iets verschillende zaken. Ik heb ooit een enorme parmaham meegenomen die 1 dag voor expiratie was.Thuisgekomen ga je je afvragen wat je in godsnaam met 15 kilo vlees aan een bot moet doen met twee mensen.

29-06-2013, 09:29

Citaat door Globi:
Ik geloof je direct. Wat mocht en wat werd gedaan zijn iets verschillende zaken. Ik heb ooit een enorme parmaham meegenomen die 1 dag voor expiratie was.Thuisgekomen ga je je afvragen wat je in godsnaam met 15 kilo vlees aan een bot moet doen met twee mensen.
Je hebt de mensen (directie) vast wel aangesproken op deze verspilling.