Bekijk volle/desktop versie : Kameroen ook naar de tweede ronde ..Togo heeft met spelers gesjoemeld



19-06-2013, 19:47


Togo en Ethiopië hebben toegegeven een speler te hebben opgesteld in de WK-kwalificatie die niet speelgerechtigd was. Voor Kameroen gloort daardoor een plaats op het WK in 2014, terwijl Zuid-Afrika weer hoop mag koesteren.

Op 9 juni stond Alaixys Romao (foto) aan de aftrap van het WK-kwalificatieduel met Kameroen, dat in Lomé met 2-0 ten onder ging. Maar de aanwezigheid van de middenvelder van Olympique Marseille gaat Togo waarschijnlijk de drie punten kosten.

Romao had namelijk niet op het veld mogen staan vanwege een schorsing, zo geeft de Togolese bondsbestuurder Toussa Komi Gabriel toe. Een straf van de FIFA wordt niet aangevochten.



Een reglementaire 3-0 nederlaag is de meeste waarschijnlijke sanctie. Kameroen zou daarmee de grote winnaar zijn, want De Ontembare Leeuwen nemen met de drie punten de eerste plaats in Groep I van de Afrikaanse WK-kwalificatie over van Libië. Op 6 september staan de twee kanshebbers tegenover elkaar in de laatste speelronde.

Alleen groepswinst biedt kans op kwalificatie voor het WK in 2014. De tien winnaars strijden in een barrage om vijf beschikbare plaatsen voor Afrika.

Ethiopië
De schuldbekentenis van Togo kwam enkele uren nadat Ethiopië erkende in de fout te zijn gegaan. Op 8 juni tegen Botswana is Minyahil Teshome Beyene opgesteld, terwijl die door twee gele kaarten in de kwalificatiereeks geschorst was.

Ethiopië heeft al aangegeven de straf van de FIFA te accepteren. Waarschijnlijk wordt de 2-1 omgezet in een 3-0 nederlaag, waardoor de voorsprong op Zuid-Afrika en Botswana respectievelijk twee en drie punten wordt. Met een speelronde te gaan hebben de drie landen daardoor nog kans zich te kwalificeren voor de barrage om een WK-ticket.

19-06-2013, 19:50


Issa Hayatou, topgozer. Wanneer begint die El Amrani met z'n luie reet een keer op te staan en ervoor te zorgen dat Marokko ook op deze manier naar het WK gaat. Fucking sjoemelaars.

19-06-2013, 19:52

Citaat door MounEB:
Issa Hayatou, topgozer. Wanneer begint die El Amrani met z'n luie reet een keer op te staan en ervoor te zorgen dat Marokko ook op deze manier naar het WK gaat. Fucking sjoemelaars.
Onze Marokkanen slapen .....ze willen alleen in beeld komen als ergens een plekje te vinden is zodat hij ermee kan pronken in de media om gratis ergens te slapen en te eten ....deze gasten doen niks anders dan dit...het is altijd bij andere landen een onderzoek behalve bij onze tegenstanders