Bekijk volle/desktop versie : Timmermans dreigt met veto over sancties Israël



19-06-2013, 14:58

Timmermans in Israël

Dat liet de bewindsman woensdag desgevraagd weten. De Europese Unie dreigt met maatregelen als Israël doorgaat met het bouwen van nederzettingen op de omstreden locatie E1 ten oosten van Jeruzalem.

Volgens Timmermans zijn Europese sancties nu helemaal niet aan de orde. Hij voerde de afgelopen twee dagen gesprekken met Israëlische en Palestijnse leiders. De kans op hervatting van het vredesoverleg zou met sancties zijn verkeken en dat wil hij voorkomen.

Timmermans vindt het van groot belang dat de Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken een kans krijgt om Palestijnen en Israëli's weer om de tafel te krijgen. ''Het initiatief van president Obama en minister Kerry is niet alleen de beste, maar ook de enige optie om het vredesproces weer op gang te krijgen'', aldus de minister.

Bouwen op E1 zal de bilaterale relaties tussen Nederland en Israël wel negatief beïnvloeden, voegde hij eraan toe. E1 is het zeer omstreden gebied bij Jeruzalem, waar Israël vorig najaar aankondigde te willen gaan bouwen. Israël kreeg wereldwijde kritiek op de bouwplannen, die nog niet zijn uitgevoerd.

Verdere bouw op die plek zou de Westelijke Jordaanoever uiteindelijk compleet kunnen afsnijden van Oost-Jeruzalem. Dat zou in Palestijnse ogen de hoofdstad van Palestina moeten worden. De Palestijnse topdiplomaat Saeb Erekat noemde het bouwplan in december het definitieve einde van het vredesproces.

bron: nu.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Klachten? Vragen? Lekker een potje schelden? Dan kunt u bij ons resident PvdA-lid Mathijs terecht.

19-06-2013, 16:47



Citaat:
Professor geeft Timmerfrans advies en de vinger

Gisteren tijdens de stemming na het Vage Uurtje werden twee belangwekkende moties over Syrië achteloos verworpen door de regering. De eerste was om een volkenrechtelijk advies te vragen over de legaliteit van wapenleveranties aan de rebellen (pdf). De tweede was een motie om de wapenleveranties aan Syrië illegaal te verklaren (pdf). MinBuZa Timmerfrans is namens Nederland zogenaamd tégen het bewapenen van gestoorde relirebellen die met een nietsontziende moordmissie bezig zijn. Dan is het aannemen van zulke moties het minste wat je kunt doen om politiek verzet tegen wapenleveranties te blijven voeren. Toch? Maar nee, Timmerfrans is immers een lafaard die alleen voor eigen pers & parochie zijn populistische moraal predikt. Maar als puntje bij paaltje komt, laat hij liever moties wegstemmen dan dat hij ze gebruikt om zijn standpunt internationaal te kunnen blijven uitdragen. "Nou", dacht professor Nollkaemper, persoonlijk volkenrechtelijk adviseur van Timmerfrans (!). "Dan tik ik toch op persoonlijke titel lekker toch zo'n advies?" En bam, daar ligt het advies dat Timmerfrans niet wilde (pdf).

Citaat:
Rechtmatigheid van wapenleveranties aan de oppositie
In beginsel zijn wapenleveranties aan de oppositie die beogen de zittende regering van Syrië omver te werpen, in strijd met internationaal recht. Dergelijke leveranties zijn in ieder geval in strijd met het verbod op interventie in de interne aangelegenheden van een andere staat. Afhankelijk van aard en doel van de leveranties, kunnen deze ook in strijd zijn met het verbod op het gebruik van geweld (artikel 2(4) VN Handvest).
Strekking: wapenleveranties zijn strijdig met het internationaal recht, met het verbod op inmenging in andermans staatszaken, met handenvol regels en artikelen van de Verenigde Naties, en waarschijnlijk ook met de goede smaak. Pats. Ontzettende bitch slap voor Timmerfrans. Het is maar een advies. Maar dat was het advies om weg te blijven uit Irak destijds ook. En daar is uiteindelijk een compleet kabinet over gestruikeld.
Instant Natrappen: Weet u trouwens waarom Timmerfrans dat advies niet wilde en de regering de moties dus wegstemde? Omdat hij vorige week al wist wat er in zou staan. Prof. Nollkaemper gebruikte dezelfde bewoordingen uit zijn advies om wapenhandel met Syrië illegaal te noemen op 12 juni al in een rondetafelgesprek over hetzelfde onderwerp. Kijk & vergelijk (pdf).
bron

19-06-2013, 17:03
Dat keppeltje wat ze dan dragen bij zo'n bezoek aan bezet Palestina dat lijkt me nou echt zo'n geniepig joods idee om met een symbool aan te geven (te laten zien aan de wereld) dat ze weer een onderdaan in hun pocket hebben.

19-06-2013, 17:15
Als men eindelijk iets wil doen, dan ligt Nederland natuurlijk weer dwars.
Over zaken die echt in ons belang zijn, durven zij nooit een veto uit te spreken, maar als het is om israel te helpen natuurlijk wel.
Walgelijk.

19-06-2013, 17:18



Citaat door Leonidas:
Als men eindelijk iets wil doen, dan ligt Nederland natuurlijk weer dwars.
Over zaken die echt in ons belang zijn, durven zij nooit een veto uit te spreken, maar als het is om israel te helpen natuurlijk wel.
Walgelijk.
hoe durvje kritiek te hebben op Israel antisemiet .

19-06-2013, 17:23

Citaat door kiwie:
hoe durvje kritiek te hebben op Israel antisemiet .
Als je hierna niets meer van mij hoort, ben ik geliquideerd door de Mossad.

hetgeen overigens een aantal mensen hier tot aanhangers van Israël zou maken...........

19-06-2013, 17:26

Citaat door Leonidas:
Als je hierna niets meer van mij hoort, ben ik geliquideerd door de Mossad.

hetgeen overigens een aantal mensen hier tot aanhangers van Israël zou maken...........
Mossad zit ook in nederland .

maar voor taan geen kritiek op Israel . want dat land geeft veel geld uit aan nederland .

19-06-2013, 17:53
Timmermans is zelf van joodse origine en een stroman van Israel; zoals zijn voorganger