Bekijk volle/desktop versie : 9 leerlingen neergeschoten in Nigeriaanse school



19-06-2013, 07:13
Bron

In een school in Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria, zijn zeker negen leerlingen bij een aanval op een school neergeschoten. Dat hebben ooggetuigen gisteren gezegd. De slachtoffers waren op het moment van de aanval examens aan het afleggen. Volgens de radicaal-islamitische beweging Boko Haram was de aanval bedoeld om jongeren te straffen voor steun aan het leger.Gewapende mannen, vermoedelijk lid van Boko Haram, vielen een school aan in de stad Maiduguri. Een getuige vertelde dat hij een toets maakte toen de militanten het gebouw bestormden. "Vijf leerlingen die het examen maakten, werden ter plekke gedood", vertelde de jongen. "Vier anderen werden doodgeschoten toen ze het schoolgebouw binnengingen." Ziekenhuismedewerkers hebben bevestigd dat ze de lichamen van negen kinderen in schooluniformen hebben opgehaald.

Tweede aanval
Het was al de tweede aanval van extremisten op een school in Nigeria deze week. Islamitische extremisten schoten zondag nog dertien mensen, onder wie zeven scholieren, dood op een andere school. Die aanval was volgens eenjongen die het voorval overleefde het werk van de radicaal islamitische sekte Boko Haram.

Nog volgens getuigen zou dezelfde sekte in een dorp even verderop nog een andere aanval hebben uitgevoerd. Dat nieuws werd nog niet officieel bevestigd en het is niet bekend of er slachtoffers vielen.

Onrustig
Het is al enkele jaren erg onrustig in Nigeria. De Boko Haram, die elk soort Westerse levensstijl afwijzen, plegen steeds weer zware aanslagen in het overwegend door moslims bewoonde noorden van Nigeria. Daarbij zijn sinds 2010 minstens 1.400 mensen om het leven gekomen.

19-06-2013, 08:34


wat een helden deze vrijheidstrijders