Bekijk volle/desktop versie : Elf jaar geëist voor doodsteken ex-vriend dochter



11-06-2013, 10:36
Tegen een 63-jarige man uit Leiden heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag maandag elf jaar cel geëist.





De Leidenaar wordt verdacht van doodslag op een 43-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer was de ex-vriend van de dochter van de verdachte. De twee konden volgens justitie al langer niet goed met elkaar overweg. Op 15 september kregen de twee ruzie in het clubgebouw van een duivensportvereniging. Het slachtoffer beschuldigde de verdachte ervan dat hij spullen uit zijn huis had laten halen.

Er ontstond een worsteling, die wordt beëindigd door een omstander. De 43-jarige haalde vervolgens een keukenmes, waarmee hij achter de andere man aan ging. Het slachtoffer werd meerdere keren gestoken in het bovenlichaam en overleed ter plaatse. De verdachte, die zelf de politie waarschuwde, verklaarde later dat hij bang was dat de ander een vuurwapen had.

De officier van justitie vindt dit niet aannemelijk. De verdachte zocht volgens justitie zelf nogmaals de confrontatie door achter de man aan te gaan. Ook uitte het slachtoffer volgens getuigen geen bedreigingen. Naar verwachting doet de rechtbank over twee weken uitspraak.

11-06-2013, 10:38


Artikel klopt niet of ik snap het niet..