Bekijk volle/desktop versie : De 'Dagobert Duck' van AS Monaco: Dmitry Rybolovle



02-06-2013, 02:02
De wereldeconomie zit in het slob en het aantal reorganisaties en bezuinigingen bij bedrijven is nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen jaren. De crisis heeft een behoorlijke impact op de voetbalwereld behalve bij clubs waar de zogenaamde 'Dagobert Duck' om de hoek komt kijken.


Bij AS Monaco zit een Russische 'Dagobert Duck' genaamd Dmitri Rybolovlev. Hij is steenrijk geworden dankzij het verhandelen van meststoffen. 7 miljard euro staat er op zijn rekening. Rybolovlev behoort tot de 100 rijkste mensen van de wereld en besloot onlangs te gaan investeren in AS Monaco. Weer een club die wordt overgenomen door een steenrijke zakenman met het motto 'Geld speelt geen rol'.


Dmitri heeft een 23-jarige dochter genaamd Ekaterina Rybolevlev. Ze kwam laatst in het nieuws omdat 'pappie' een penthouse ter waarde van 68 miljoen euro kocht in New York. In 2008 kocht hij zelf eerder een huis met een koopprijs van 73 miljoen euro om maar niet te spreken van zijn hypermoderne jacht die hij liet bouwen voor maar liefst 230 miljoen euro. En als klap op de vuurpijl schonk hij dochterlief voor haar verjaardag een privéeiland genaamd 'Skorpios' van ruim 100 miljoen euro gelegen aan de Middelandse Zee.


Dat deze nijveraar doet waar hij zin in heeft dat is duidelijk. De afgelopen weken zijn er tal van voetballers in verband gebracht met Monaco. De al beklonken transfer (Moutinho en James Rodriguez voor 70 miljoen overgekomen van Porto) zijn het begin van een topelftal. Een dag later werd bekend dat Carvalho transfervrij overkomt van Real Madrid en dat Barcelona-keeper Valdes ook een dezer dagen zijn handtekening zet. Het is nog wachten op Falcao die naar verluidt rond de 60 miljoen euro moet gaan kosten.


Het is duidelijk dat, ondanks de 130 miljoen euro die er al is uitgegeven(inclusief Falcao), dit het begin is van een ‘revolutie’ bij AS Monaco. We gaan het afwachten: wie zullen er nog meer gehaald worden en vooral hoeveel geld is er mee gemoeid. Niet dat geld een rol speelt maar toch...

Uitzicht en inkijk penthouse van de dochter van Rybolovlev in New York



Het hypermoderne jacht van 230 miljoen euro


Het privé eiland dat Rybolovlev voor zijn dochter kocht


De dochter van Dmitri Rybolovlev

02-06-2013, 07:34


Het leven zou een stuk eerlijker zijn als het geld eerlijk verdeeld werd.