Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Vind jij dat normen en waarden verdwijnen onder moslims ?Pagina's : [1] 2

Oehhh
25-05-2013, 10:35


Ik heb het dan over de ontwikkelingen de afgelopen 5 a 10 jaar, dingen die vroeger niet konden. Basis zaken die de Islam verbiedt/ontmoedigd zoals drinken uitgaan schaars kleden, werd 5 jaar geleden echt niet getollereerd door ouders familieleden. Ook werd het door de meerderheid afgekeurd wanneer je zo naar buiten ging of wanneer je bijvoorbeeld alcohol dronk of sigaret rooktte, zelfs onder de mannen was dit not done Als we nu 5 a 10 jaar verder kijken, zien we dat er openlijk alcohol wordt gedronken vele nu roken (wellicht door de shisha die roken normaal heeft gemaakt) en kledij zoals bijvoorbeeld, leren leggings, hotpants, jurkjes die net boven de kniee uitkomen waarin alle lichaamsdelen zo zichtbaar zijn alsof het soms lijkt alsof je naar iemand kijkt die net van de prostitutie komt. Alles bedoeld om de vrouw zo opwindend en sexistisch te laten uitstralen. Merken jullie ook deze ontwikkelingen ? Dat waar vroeger er schaamte was of mensen totaal geen behoefte hadden in voornamelijk slechte zaken. Deze slechte zaken juist alom omhelsd worden en verspreid worden onder jongens en meisjes om ook zo leven te leiden. Wie merkt dit ook op ?

HR-adviseur
25-05-2013, 21:27
Ik denk dat iedereen dat wel merk ja. Moge Allah swt ons leiden op het recht pad, inschallah.

Oehhh
26-05-2013, 10:11
Amien, Ik zie het wel erger worden helaas

AmirEl
26-05-2013, 10:21
Helaas wel. Ik zie twee extremen, de ene kant die heel losbandig is en de andere kant die juist heel oordelend en bijna extremistisch is te noemen; ik wil meer middenweg zien.

Oehhh
26-05-2013, 10:24


Helaas wel. Ik zie twee extremen, de ene kant die heel losbandig is en de andere kant die juist heel oordelend en bijna extremistisch is te noemen; ik wil meer middenweg zien. Juist middenweg verdwijnt, en de extremen nemen juist door elkaar meer afstand van het midden.

no-name
28-05-2013, 02:10
leef en laat leven ....... :haha: wil altijd iemands hersenen inslaan die dat zegt .....

Maroc_Meissie
28-05-2013, 14:38
Ik heb het dan over de ontwikkelingen de afgelopen 5 a 10 jaar, dingen die vroeger niet konden. Basis zaken die de Islam verbiedt/ontmoedigd zoals drinken uitgaan schaars kleden, werd 5 jaar geleden echt niet getollereerd door ouders familieleden. Ook werd het door de meerderheid afgekeurd wanneer je zo naar buiten ging of wanneer je bijvoorbeeld alcohol dronk of sigaret rooktte, zelfs onder de mannen was dit not done Als we nu 5 a 10 jaar verder kijken, zien we dat er openlijk alcohol wordt gedronken vele nu roken (wellicht door de shisha die roken normaal heeft gemaakt) en kledij zoals bijvoorbeeld, leren leggings, hotpants, jurkjes die net boven de kniee uitkomen waarin alle lichaamsdelen zo zichtbaar zijn alsof het soms lijkt alsof je naar iemand kijkt die net van de prostitutie komt. Alles bedoeld om de vrouw zo opwindend en sexistisch te laten uitstralen. Merken jullie ook deze ontwikkelingen ? Dat waar vroeger er schaamte was of mensen totaal geen behoefte hadden in voornamelijk slechte zaken. Deze slechte zaken juist alom omhelsd worden en verspreid worden onder jongens en meisjes om ook zo leven te leiden. Wie merkt dit ook op ? Het is zeker een verontrustende ontwikkeling die ik zeker niet aanmoedig. Het zijn niet alleen de jonge dames en heren die zich hier aan schuldig maken het zijn ook soms de ouders die gedrag van zowel hun dochters als zonen goed keuren. Islaam, normen en waarden worden toegepast daar waar het net goed uitkomt :jammer: Ik denk dat je er echt weinig aan kunt doen, behalve je zoveel mogelijk van dergelijke zaken afzonderen en je eigen leven (gezin) zo goed mogelijk leiden binnen de kaders van de Islaam. De rest zoekt het verder maar uit.

muslima82
31-05-2013, 19:01
Iemand die dit nog niet is opgevallen moet wel heel erg in een hermetisch afgesloten grot leven, Allah ihdihoum/ihdina kamlien, vandaag de dag is indd omte huilen betreft levenstijl van sommige mensen

Du3a
14-06-2013, 14:21
Iemand die dit nog niet is opgevallen moet wel heel erg in een hermetisch afgesloten grot leven, Allah ihdihoum/ihdina kamlien, vandaag de dag is indd omte huilen betreft levenstijl van sommige mensen Dat heb je goed verwoord. Astagvierollah. Ik hoop dat Allah (swt) ons de kracht, kunde en kennis geeft om onze generatie kinderen hiervan te behoeden.

StreetChic
20-06-2013, 03:17
10 jaar geleden waren die zaken er ook ; zelfs 20 jaar geleden alleen waren we te jong om ons daar bewust van te zyn :kweetnie:

Oehhh
05-07-2013, 12:32
Nu is het erger zie deze zomer

Sayou
05-07-2013, 22:53
leef en laat leven ....... :haha: wil altijd iemands hersenen inslaan die dat zegt ..... :engel: Ieder zn graf:hadj: :zweep::auw:

ouafaetoen
10-07-2013, 14:14


vraag me af hoe het hier in nederland zal zijn over 10 jaar

Pinkett
14-07-2013, 17:42
Ik heb het dan over de ontwikkelingen de afgelopen 5 a 10 jaar, dingen die vroeger niet konden. Basis zaken die de Islam verbiedt/ontmoedigd zoals drinken uitgaan schaars kleden, werd 5 jaar geleden echt niet getollereerd door ouders familieleden. Ook werd het door de meerderheid afgekeurd wanneer je zo naar buiten ging of wanneer je bijvoorbeeld alcohol dronk of sigaret rooktte, zelfs onder de mannen was dit not done Als we nu 5 a 10 jaar verder kijken, zien we dat er openlijk alcohol wordt gedronken vele nu roken (wellicht door de shisha die roken normaal heeft gemaakt) en kledij zoals bijvoorbeeld, leren leggings, hotpants, jurkjes die net boven de kniee uitkomen waarin alle lichaamsdelen zo zichtbaar zijn alsof het soms lijkt alsof je naar iemand kijkt die net van de prostitutie komt. Alles bedoeld om de vrouw zo opwindend en sexistisch te laten uitstralen. Merken jullie ook deze ontwikkelingen ? Dat waar vroeger er schaamte was of mensen totaal geen behoefte hadden in voornamelijk slechte zaken. Deze slechte zaken juist alom omhelsd worden en verspreid worden onder jongens en meisjes om ook zo leven te leiden. Wie merkt dit ook op ? Jaa, herkenbaar. De nieuwe generatie heeft veel minder haya (schaamte), vroeger was het bij ons thuis heel hsoema om een weerwoord te hebben tegen je vader/moeder.. Als je vader iets tegen je zegt, is dat het gewoon. Tegenwoordig zie ik dit helemaaal niet meer! Ik denk dat de opvoeding van nu gewoon heel anders is.. Het ergst vind ik dat we leven in een tijd waarin erin er gepronkt wordt met de slechte zaken, zoals uitgaan, drinken, drugsgeld.. Men is er zelfs trots op en maak het heel kenbaar..

Salam_
27-07-2013, 12:15
Helaas wel. Ik zie twee extremen, de ene kant die heel losbandig is en de andere kant die juist heel oordelend en bijna extremistisch is te noemen; ik wil meer middenweg zien. :goedzo: Volkomen met je eens weten de mensen nog wel wat de middenweg is of kennen ze alleen de uitersten opzoeken.


Pagina's : [1] 2