Bekijk volle/desktop versie : Palestijnen stellen aanvraag bij VN uit



22-05-2013, 13:58

Citaat door Pozerd:

© EPA. Links onderhandelaar Saeb Erekat en rechts Mahmoud Abbas

De Palestijnen hebben al het benodigde voorwerk verricht om zich aan te kunnen sluiten bij 63 organisaties, conventies en verdragen van de Verenigde Naties, maar stellen de aanvraag voorlopig uit. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat zei maandag te willen wachten om het door de Verenigde Staten geleide vredesproces een kans te geven.

Volgens Erekat hebben de Palestijnen al het mogelijke gedaan om de Amerikaanse president Barack Obama en diens minister van buitenlandse zaken John Kerry in staat te stellen vrede te bewerkstelligen. 'Er is nu een goede kans', aldus Erekat.

Kerry is maandag naar het Midden-Oosten vertrokken. Hij zal onder meer in Jordanië met een aantal andere Europese en Arabische ministers praten over de situatie in Syrië. Hij sluit zijn reis af met een bezoek aan Israël, waar hij zal proberen het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen weer op de rails te krijgen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3444292/2013/05/20/Palestijnen-stellen-aanvraag-bij-VN-uit.dhtml
.