Zzzainab
21-05-2013, 02:36
Ik heb vandaag voor het eerst pompoen pannekoeken gemaakt en het heeft mijn verwachtigen overtroffen!
Dus bij deze wil ik met jullie het recept delen
Op de Antillen worden deze pannenkoeken gegeten als lunch of tussendoortje. Ook kunnen ze als bijgerecht tijdens het diner worden geserveerd. Ondanks hun zoete smaak passen ze perfect bij vlees of vis. Laat in dat geval de topping van suiker weg!
INGREDIËNTEN:
500 gram pompoen
2 eieren
een handje rozijnen
100ml melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels suiker
plantaardige olie
een snufje zout
BEREIDING:
Verwijder ze zaadjes van de pompoen, schil hem en snijd hem in kleine stukken.
Kook de pompoen in water met een theelepel zout gaar en prak het vruchtvlees met een vork of maal het met een keukenmachine.
Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot een dik beslag ontstaat. Dit beslag moet lijken op dat van American pancakes, niet op die van Nederlandse pannenkoeken!
Verhit olie in een pan en bak hierin e3 pannekoeken totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
Wanneer de pannenkoeken op zichzelf gegeten worden, kunt u ze eventueel met wat suiker bestrooien.
Dus bij deze wil ik met jullie het recept delen
Op de Antillen worden deze pannenkoeken gegeten als lunch of tussendoortje. Ook kunnen ze als bijgerecht tijdens het diner worden geserveerd. Ondanks hun zoete smaak passen ze perfect bij vlees of vis. Laat in dat geval de topping van suiker weg!
INGREDIËNTEN:
500 gram pompoen
2 eieren
een handje rozijnen
100ml melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels suiker
plantaardige olie
een snufje zout
BEREIDING:
Verwijder ze zaadjes van de pompoen, schil hem en snijd hem in kleine stukken.
Kook de pompoen in water met een theelepel zout gaar en prak het vruchtvlees met een vork of maal het met een keukenmachine.
Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot een dik beslag ontstaat. Dit beslag moet lijken op dat van American pancakes, niet op die van Nederlandse pannenkoeken!
Verhit olie in een pan en bak hierin e3 pannekoeken totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
Wanneer de pannenkoeken op zichzelf gegeten worden, kunt u ze eventueel met wat suiker bestrooien.