Bekijk volle/desktop versie : Kenmerkende eigenschappen van Haddaadiyyah door shaykh Ahmad Soebay’ie



Pagina's : [1] 2 3

15-05-2013, 17:59
bevinden. Wat bekend is vanuit de geschiedenis is dat de geleerden van kennis en soennah zich werkelijk inspannen om deze ghoeloe tegen te gaan. Ze onderdrukken het en vechten ertegen met bewijzen en door het in te perken.

Aan de andere kant, de methode van de mensen van ghoeloe’ in het slecht spreken over Ahloe Soennah behoort ook tot de oude wegen van Ahloel-Bid’ah, verleden en heden.
-Deze weg werd bewandeld door ‘AbdoerRahmaan‘AbdoelKhaaliq toen hij de Joehaymaaniyyah als brug gebruikte om Ahloe Soennah aan te vallen en oorlog tegen hen te voeren.
-Toen ook Salmaan al ’Awdah die de Khoebaybiyyah als een brug gebruikte om Ahloe Soennah aan te vallen vanwege wat zij in zich hadden aan extremisme, hardheid en het overtreden van de grenzen van rechtvaardigheid en Soennah.
-Zo ook toen een groep opkwam vanonder de volgers van Faalih, de mensen van Toeraath (Ihyaa’ut Toeraath in Koeweit) en anderen dan hen, zij namen het als een brug om Ahloe Soennah aan te vallen en tegen hen te waarschuwen en bevechten.

En de Haddaadiyyah van vandaag bevinden zich in hun tweede fase. De trouwe volgelingen van de verschillende groepen van partijvorming namen hetzelfde pad van degenen die hen voorgegaan zijn vanonder de mensen van innovatie in het oorlog voeren tegen de mensen van Soennah door hen te beschrijven als zijnde Haddaadiyyah. De trouwe volgelingen van de groepen van partijvorming die wensen de geschiedenis te wissen van een zaak die niet gewist kan worden door een pen; en dit is de jihaad (strijd) van shaykh Mohammed Amaan al-Jaamie –rahiemahoe Allaah – die begon door de vruchten van de da’wah van drie grote Imaams van de Soennah. Het werd duidelijk door de jihaad van shaykh Mohammed Amaan en Shaykh Rabie’.

Dus de trouwe volgelingen van de groepen van partijvorming streven ernaar om in de geschiedenis de vermelding van shaykh Rabie’ helemaal te wissen. Om deze reden zul je hen alleen ‘Jaamiyyah, Jaamiyyah’ horen vermelden. Waar is de vermelding van sheikh Rabie’, gezien zijn leven, inspanningen en jihaad veel meer verspreid zijn?

Echter shaykh Mohammed Amaan al-Jaamie – rahiemahoe Allaah –, de vruchten van zijn da’wah werden niet duidelijk en verspreiden zich niet zoals ze deden, behalve door de jihaad van shaykh Rabie’. Dus vandaag de dag herhalen de trouwe volgelingen van de groepen van partijvorming hun geschiedenis. Vanwege dit, waardige broeders, degenen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van deze bijeenkomst hebben het extreem goed gedaan, met wijsheid, want het bevat een diepe, geweldige gelegaliseerde betekenis waar je op moet letten.

Waarlijk, de glorieuze Qor-aan, en de Soennah van de Profeet – sallallahoe aleihi wa aalihi wa sallam- in hun blootlegging van valsheid, slechtheid en zijn duisternis. Zij bewandelen beide het pad van het noemen van beschrijvingen en (algemene) betekenissen zodat de moslim die profijt neemt, profijt kan hebben van de zaak van het oppassen voor de wegen van het kwaad die beschreven zijn. Ook, op hetzelfde moment, zal hij (d.w.z. de moslim) ertoe instaat is om deze algemene betekenissen in specifieke situaties toe te passen. Dus op het pad van de verduidelijking van de waarheid, is het bindend dat twee zaken plaatsvinden: de zaak van het verduidelijken van algemene principes zo dat de moslim, de persoon van soennah op duidelijkheid zal zijn en de zaak van specificatie.

15-05-2013, 18:00


Echter, de zaak van specificatie kan niet gebruikt worden in elke situatie en dit is omdat je voor je verschillende groepen hebt die talawwoen (verkleuren en veranderen continu) hebben. Ze liegen en proberen duidelijk te maken dat zij op de Soennah zijn. En Ahloes Soennah zijn degenen die het meest volhardend zijn in het in praktijk brengen van al ‘adl (rechtvaardig- en eerlijkheid), en de regelgevingen die in overeenstemming zijn met ‘adl. Zij willen dus niet verantwoordelijk zijn (voor Allaah) voor enige fouten daarom kunnen zij terughoudend zijn in het specificeren van een specifiek persoon met Haddaadiyyah, omdat Haddaadiyyah een groep is dat een soort dubbelzinnigheid en taqiyyah (verbergen van de overtuiging) heeft.

Er zijn echter algemene beschrijvingen die zij hebben en door het kennen van deze, is het mogelijk voor elke moslim, de persoon van soennah om te weten hoe hij zichzelf moet beschermen tegen het kwaad en het is mogelijk om te kijken naar de aanwezigheid van specifieke kwaliteiten in specifieke personen met als reden om op te passen voor hen. En zo hoort een persoon van soennah te zijn. Het is niet gepast dat een persoon van soennah kortzichtig is in zijn verstand en hart zoals de khawaarij en hun verschillende volgelingen.

De bedoeling is dus dat ik graag wat punten wil aanhalen, die de mensen van kennis –moge Allaah hun belonen- voor mij hebben vermeld, met sommige algemene eigenschappen die te maken hebben met al-haddaadiyyah. Ik zal datgene samenvatten wat de masajigh voor mij hebben genoemd zodat hun situatie duidelijk wordt voor iedereen –met de wil van Allaah-.

De eerste eigenschap: Zij verlaten het verwijzen naar en het vasthouden aan de mensen van kennis die bekend zijn.
De tweede eigenschap: Het hebben van slechte manieren en harde omgangsvormen.
De derde eigenschap: Zij haasten zich heel makkelijk naar het lasteren en weerleggen.
De vierde eigenschap: Zij haasten zich naar het schrijven en veelvuldig schrijven. Zelfs zo dat wanneer een van hen van de twee uurtjes die hij leest drie pagina’s schrijft en verspreid op het internet.
De vijfde zaak, is dat zij versteld staan van zichzelf en onder de indruk zijn van hun eigen meningen.
De zesde zaak is dat zij de afwijkende meningen (shoedhoedh) volgen en zij een abnormaliteit hebben in het volgen van deze zaken.
De zevende zaak: zij schieten tekort in het implementeren van de juiste volgorde in kennisgerelateerde zaken.
De achtste beschrijving is dat zij geen zaak hebben – bijvoorbeeld: wij lezen van de geleerden en vinden bij de geleerden betreffende de zaak van Tahiyyatoel-Masjid verichten voor zonsondergang (d.w.z. zij verschillen van mening of dit gebeden moet worden of niet omdat op dit tijdstip het verboden is om vrijwillige gebeden te bidden) het is aan ons overgeleverd dat sommige van onze geleerden 10 jaar weerhouden werden (zonder concluderende mening) vanwege hun overpeinzing van deze specifieke zaak. Wat betreft deze individuen (de Haddaadiyyah), er is geen een zaak waar zij van weerhouden worden te spreken (uit nederigheid en terughoudendheid).
De negende zaak is dat er zich binnendringers bevinden tussen hen die naar niemand verwijzen behalve naar henzelf.
De tiende zaak is dat zij geen waarde hechten aan het afwegen van schade en profijt en niet de minste belang hechten aan dit grote fundament waar Ahloe Soennah op zijn en wat vermeld werd door de Profeet – sallallahoe aleihi wa salam.
De elfde zaak is dat zij fundamenten van de Soennah en de Geredde Groep gebruiken als middel om zichzelf te sterken, [en] niet als een middel om te volgen, te praktiseren en leiding door te vinden.
De twaalfde eigenschap is dat zij boven de zaak van takfier zweven ook al zeggen zij dit niet ronduit.
De dertiende zaak is dat zij ahaadith authentiek en zwak verklaren door middel van innovatie, onnodige inspanning en ijtihaad dat buiten het domein van de wegen van de vrome voorgangers valt.
Dit zijn dus sommige van hun eigenschappen en velen komen, zoals jullie gehoord hebben, van de uitspraken van de mensen van kennis, moge Allaah hen belonen en dit is voldoende voor ons wa Allaahu a’lem.

Moge Allaah de salaat en salaam op onze profeet Mohammed, zijn familie en al zijn Metgezellen sturen.

15-05-2013, 18:11
Salam aleikoum hisbistrijder ik heb een vraag in Shaa Allah

17-05-2013, 10:32
Kan je nog wat van leren.
http://www.youtube.com/watch?v=ruJUJm3ttmg&feature=youtube_gdata_player
Krachtige boodschap


Moge Allah jou hart genezen hisbi

17-05-2013, 10:55


Net als je denkt dat het niet gekker kan... Lees ik het nou goed bruuder? Beveel jij mensen iets te leren terwijl je zelf niet eens arabisch kan?

Ewa baazz

17-05-2013, 10:57
Indien je geen schaamte kent, doe dan maar wat je wilt..

17-05-2013, 11:00
Inderdaad indien je geen schaamte kent doe dan maar wat je wilt

17-05-2013, 11:01
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4662212&highlight=

17-05-2013, 11:03
En weer reageer je op een zuster..


Citaat door Bruuder:
Inderdaad indien je geen schaamte kent doe dan maar wat je wilt

17-05-2013, 11:04
Ze houdt van de aandacht van de mannen

17-05-2013, 11:16

Citaat door Noeha.:
Net als je denkt dat het niet gekker kan... Lees ik het nou goed bruuder? Beveel jij mensen iets te leren terwijl je zelf niet eens arabisch kan?

Ewa baazz

Citaat door Noeha:
Indien je geen schaamte kent doe dan maar wat je wilt

Citaat door Noeha.:
En weer reageer je op een zuster..
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4662212&highlight=

17-05-2013, 11:26

Citaat door Bruuder:
Ze houdt van de aandacht van de mannen
jij ook heb ik gemerkt...

17-05-2013, 22:56



Citaat door Bruuder:
Kan je nog wat van leren.
http://www.youtube.com/watch?v=ruJUJm3ttmg&feature=youtube_gdata_player
Krachtige boodschap


Moge Allah jou hart genezen hisbi
[SIZE="2"]Imaam ‘Abd Allah Ibn Al-Mubaarak heeft volgens een overleveringsketen die teruggaat tot Abu Umayya Al-Djumahi [Radhiya Allahu ‘anhu] overgeleverd dat de Boodschapper van Allah [sallAllahu ‘alayhi wa salam] gezegd heeft:

“Reken op drie tekenen van het Uur; [COLOR="Blue"]één ervan is dat men kennis gaat zoeken bij de pseudo-wetenschappers, as saagir.”

[Saheeh hadeeth. Zie Kitaab Az-Zuhd van Ibn Al-Mubaarak, verbeterd door Al-A’zami p. 20 hadeeth nr. 61. Zie ook Saheeh Al-Djaami’ As-Sagheer van Al-Albaani 2/243 hadeeth nr. 2203].


Toen Ibn Al-Mubaarak [Rahimahu Allaah] vroeg over die mensen antwoordde hij:

“Dat zijn mensen die [in de naam van de godsdienst spreken] maar in feite hun eigen meningen uiten. Dus ze kijken niet na of hun argumenten ondersteund worden door de Quran, de Sunnah en de uitspraken van de echte geleerden, [COLOR="#000000"][B][SIZE=5]al kaabir[/SIZE].[/COLOR] Ze hebben de godsdienstwetenschap niet van mensen die echt kennis bezitten geleerd, maar door zelf boeken te lezen, en wie wetenschap uit boeken haalt die begaat heel veel fouten.”


Ibn Mas’uud [Radhiya Allahu ‘anhu] zou gezegd hebben:

“De mensen zullen op het rechte pad blijven zolang ze kennis opdoen van de metgezellen van de Profeet [sallAllahu ‘alayhi wa salam] en van de echte wetenschappers, [COLOR="#000000"][SIZE=5]al kaabir[/SIZE]. [/COLOR]Eens ze zich gaan laten onderrichten door pseudo-wetenschappers, as saagir, zullen ze van mening gaan verschillen en hun ondergang tegemoet gaan!”

[Zie het boek Kitaab Az-Zuhd p. 281 hadeeth nr. 815].[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]


[SIZE=4]En het is trouwens Al Kibaar en niet al Kaabir. Met Al Kibaar wordt verwezen naar de grote geleerde en met Al Kaabir wordt verwezen naar Allah Subhanahu Wa'tala
.

17-05-2013, 22:59

Citaat door Hisbibestrijder:
Wat heb je met de onderstaande kennis gedaan??????
.
Jij staat ver van de Selef al denk je dat je uitverkoren bent ..

Geef maar eerst de Salam dan praten we verder

17-05-2013, 23:04

Citaat door Bruuder:
Jij staat ver van de Selef al denk je dat je uitverkoren bent ..

Geef maar eerst de Salam dan praten we verder
Imaam Maalik (Rahimahullah) (d. 179H) said: "How evil are the people of innovation, we do not give them salaam." Reported by al-Baghawee in Sharh us-Sunnah (1/234).

Pagina's : [1] 2 3