Bekijk volle/desktop versie : Zeker 3 doden bij aanslag Benghazi



14-05-2013, 10:02
Een aanslag met een autobom in de Oost-Libische stad Benghazi heeft aan zeker drie mensen het leven gekost. De aanslag is een nieuw bewijs van de wetteloosheid in Benghazi en in heel Libië.

De bom ontplofte bij een ziekenhuis in de stad. Op de plaats van de aanslag kwamen daarna honderden woedende mensen bijeen, die het vertrek van de milities uit de stad eisen. "Dit is wat de milities ons geven. We hebben hier behoefte aan leger en politie", zei een ooggetuige van de aanslag.

In Benghazi begon in 2011 de opstand tegen dictator Kadhafi. Milities maken sindsdien de dienst uit in de stad. De laatste dagen is een reeks van bomaanslagen op politiebureaus in de stad gepleegd. Daarbij vielen geen doden.

Geen incident

In de hoofdstad Tripoli zei premier Zeidan dat de bomaanslag geen incident is, maar onderdeel van een campagne die de Libische staat bedreigt.

De milities maakten gisteren een eind aan de wekenlange omsingeling van twee ministeries in Tripoli. Ze stopten hun actie nadat het parlement had ingestemd met hun eis dat aanhangers van Kadhafi geen hoge functie mogen krijgen.

http://nos.nl/artikel/506424-zeker-3-doden-bij-aanslag-benghazi.html