Bekijk volle/desktop versie : Het geven aan de behoeftigen



12-05-2013, 13:44
Als iemand op geld vraagt, dan kan je dat geven als je het hebt. Als je het niet hebt, dan kan je of de anderen aansporen om te geven of tenminste stil zijn.



Voorwaar, de mens is onstandvastig geschapen. Als het kwade hem treft is hij teneergeslagen. En als het goede hem overkomt, is hij gierig. Behalve degenen die de shalât verrichten. Degenen die hun shalât blijven onderhouden. En degenen in wier bezittingen een rechtmatig deel is. Voor de bedelaar en de behoeftige die niet bedelt. En degenen die van de Dag des Oordeels overtuigd zijn. En degenen die de bestraffing van hun Heer vrezen. Voorwaar, voor de bestraffing van hun Heer is niemand veilig. (70:19-28)

[SIZE=4]وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ


En wat de bedelaar betreft: wijs hem niet af. (93:10)

12-05-2013, 13:47


[color="#black"]
Adi ibn Hatim heeft overgeleverd dat de Profeet (salalahu alaihi wa sallam) zei: "O Mensen, red julliezelf van het Vuur, al was het maar met het uitgeven van een halve dadel op de weg van Allah (i.e. aan de behoeftigen). Wie dat ook niet heeft, (i.e. moet zich van het Vuur redden) [B][SIZE=2][color="#red"]met het zeggen van iets goeds en vriendelijks". [/COLOR][/SIZE] (Sahih Bukhari, Boek 73, Hadith 52).
[/COLOR][/B]

De profeet salla Allaahoe 'alayhi wa sallam heeft gezegd:
''Al wie een moslim zijn misstap vergeeft, Allah zal zijn misstap vergeven op de Dag van de Opstanding.''

Ahmad v2 p252, Abu Dawud 3460