Bekijk volle/desktop versie : Nieuw interview over Syrië - Sh. Mouaz Al Khatib



11-05-2013, 14:03
Bismillah,

[video=youtube;zJ2ysFsC9Zg]http://www.youtube.com/watch?v=zJ2ysFsC9Zg[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=zJ2ysFsC9Zg

11-05-2013, 14:07


Ik hou van deze interviewer! Maar ook wel begrijpelijk dat de sheikh niet teveel wilt zeggen om de schade niet te vergroten.

11-05-2013, 14:25
Als je goed oplet zie je dat het interview op 13 minuten ineens veranderd naar een andere toon, die glimlach van Moazam verdween ineens en toen kwamen de werkelijke feiten op tafel, en sprak hij met zijn hart. Was mooi om die evolutie te zien. Na de 13de minuut zag je die glimlach en geduldige terughoudend ook niet meer. Moge Allah hem behouden.

11-05-2013, 14:29

Citaat door Shaakir:
Als je goed oplet zie je dat het interview op 13 minuten ineens veranderd naar een andere toon, die glimlach van Moazam verdween ineens en toen kwamen de werkelijke feiten op tafel, en sprak hij met zijn hart. Was mooi om die evolutie te zien. Na de 13de minuut zag je die glimlach en geduldige terughoudend ook niet meer. Moge Allah hem behouden.
Ameen, ook een hele confronterende vraag was dat.

Syrië wordt gewoon bespeeld subhannallah

11-05-2013, 14:34



Citaat door Fassi:
Ameen, ook een hele confronterende vraag was dat.

Syrië wordt gewoon bespeeld subhannallah
Dit komt ook overeen met de voorspelling van de Profeet over Shaam, ze zullen verraden en in de steek gelaten worden.


Citaat:
De Profetische verblijdingen voor Syrië

Er is van Abu Hurayra overgeleverd: "Er zal een strijdgroep ('isabah) van mij Ummah aanwezig blijven, ze zullen vechten aan de poorten (grenzen) van Damascus en daaraan omringende gebieden. En aan de poorten van Jeruzalem en daaraan omringende gebieden. Het verraad van degene die hen verraad zal hun niet deren. Zij zullen zich duidelijk op de waarheid manifesteren, totdat het uur aanbreekt."

Er is van Mu'awiya overgeleverd: "Er zal een gemeenschap in mijn Ummah blijven bestaan die de opdracht van Allah zullen (blijven) vervullen, degene die hen verraden zullen hen niet deren, noch degene die tegen hun ingaan. Totdat het bevel van Allah komt terwijl zij in die toestand zijn." En Mu'aad zei: "Zij zullen in Ash-Shaam zijn (1)."

Er is van Imraan ibn Husayn overgeleverd: "Er zal een partij (of groep) in mijn Ummah blijven die zich op de waarheid bevinden, zij zullen zich over degene die hun vijandig zijn manifesteren, totdat het bevel van Allah komt en Isa ibn Maryam (de Profeet Jezus) zal neerdalen."

Amr ibn Al-Hadhramy heeft overgeleverd: "Er zal een partij (of groep) in mijn Ummah blijven die zich op de waarheid bevinden, zij zullen zich over hun vijanden manifesteren en overwinnen. Degene die tegen hun ingaan zullen hun niet kunnen deren behalve datgene wat hun overkomt aan calamiteiten (d.w.z voorgeschreven beproevingen). Totdat het bevel van Allah komt terwijl zij in die toestand zijn." De Profeet werd gevraagd waar zij zich bevonden. Hij antwoordde: "Jeruzalem en de omringende gebieden van Jeruzalem."

Zayd ibn Ka'b heeft overgeleverd: "Er zal een partij (of groep) in mijn Ummah blijven die zich op de waarheid bevinden, zij zullen zich over degene die hun vijandig zijn manifesteren. En zij zijn zoals een voedselbord tussen mensen die ervan eten. Totdat het bevel van Allah komt terwijl zij in die toestand zijn." De Profeet werd gevraagd waar zij zich bevinden. Hij beantwoordde: "In de omringende gebieden van Jeruzalem."

(1) As-Shaam = Syrië, Libanon, Jordanië, Jeruzalem, Noord-Egypte, West-Iraq)

من حديث أبي هريرة، رضي الله عنه، أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: لَا تَزَالُ عِصابَةٌ مِن أُمَّتي يُقاتِلونَ علَى أبوابِ دِمَشْقَ ومَا حَوْلَهُ، وعلَى أبوابِ بيتِ المَقْدِسِ ومَا حَوْلَهُ، لَا يَضُرُّهُم خِذْلانُ مَن خذَلهم، ظَاهِرِين علَى الحَقِّ إلى أنْ تَقُومَ السَّاعَةُ

وأخرجاه من حديث معاوية، رضي الله عنه، قال: سَمِعْتُ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم يَقُولُ: "لَا يَزَالُ مِنْ أُمَّتِي أُمَّةٌ قَائِمَةٌ بِأَمْرِ اللَّهِ لَا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَذَلَهُمْ وَلَا مَنْ خَالَفَهُمْ حَتَّى يَأْتِيَهُمْ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ عَلَى ذَلِكَ". قَالَ عُمَيْرٌ: فَقَالَ مَالِكُ بْنُ يُخَامِرَ: قَالَ مُعَاذٌ: وَهُمْ بِالشَّأْمِ. فَقَالَ مُعَاوِيَةُ: هَذَا مَالِكٌ يَزْعُمُ أَنَّهُ سَمِعَ مُعَاذًا يَقُولُ: وَهُمْ بِالشَّأْمِ

و من حديث عِمْرَانَ بْنِ حُصَيْنٍ، رضي الله عنه، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قَال: لَا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ عَلَى مَنْ نَاوَأَهُمْ حَتَّى يَأْتِيَ أَمْرُ اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى وَيَنْزِلَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ عَلَيْهِ السَّلَام

و عَنْ عَمْرِو بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْحَضْرَمِيِّ، عَنْ أَبِي أُمَامَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم: "لَا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ لَعَدُوِّهِمْ قَاهِرِينَ لَا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ إِلَّا مَا أَصَابَهُمْ مِنْ لَأْوَاءَ حَتَّى يَأْتِيَهُمْ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ كَذَلِكَ". قَالُوا: يَا رَسُولَ اللَّهِ، وَأَيْنَ هُمْ؟ قَالَ: بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ وَأَكْنَافِ بَيْتِ الْمَقْدِسِ

و بن كعب البهزي، رضي الله عنه، أنه سمع النبي صلى الله عليه وسلم يقول: "لَا تَزَالُ طائِفةٌ مِن أُمَّتي عَلَى الحَقِّ ظاهِرِين على مَن نَاوَأَهُمْ، وَهُمْ كالإِنَاءِ بينَ الأَكَلَةِ حتَّى يَأْتِي أَمْرُ اللهِ وهُمْ كَذَلِكَ". قلنا: يا رسول الله، وأين هم؟ قال: بأَكْنَافِ بيتِ المَقْدِسِ


11-05-2013, 14:49
Het probleem met de Arabische wereld is dat ze elke ramp die de ummah treft, of het nou de oorlog tegen Iraq of Aghanistan, de bezetting van Baytul Maqdis en het uitmoorden van de Moslims in Gaza, al deze onderwerpen worden slechts als interessante nieuwsonderwerp benaderd die geanalyseerd en gesensationiliseerd word door de media. Maar een constructieve oplossing? Ho maar! Bewegen en wat doen? Ho maar! Enige werkelijke medelijden met de ellende van het volk en hier op focusen in plaats van allerlei politieke breisels eromheen? Ho maar!

En dat zie je hier ook duidelijk terug in dit interview, ze praat over chemische wapens over terroristische groeperingen en noem maar op, de rol van Rusland, de rol van Qatar en Amerika, Hizbollah. Maar een woord over de slachtoffers? Een woord over het leed en de ellende, en een halt toeroepen aan de genocide? Ho maar! Syrië is slechts een interessant nieuws onderwerp geworden in de media, zonder enige werkelijke medeleven. Hetzelfde geld in de realiteit, mensen praten erover alsof het slechts een interessant gespreksonderwerp is, ze praten over de rol van Iran, over Saudi Arabië en complotten en weet ik wat. Maar het volk dat uitgemoord word?? Wie staat daarbij stil? Wie heeft het daarover? Niemand! Daarom hou ik er ook niet meer van om over Syrië te praten met mensen.

De media speelt ook met het verstand van de mensen, door allerlei onzinnige onderwerpen aan te kaarten proberen zij de aandacht af te leiden van wat er nu werkelijk gebeurt in Syrië. Namelijk een genocide!! Wat valt hier nog om heen te breien?? Wat valt hier nog aan politieke analyses en complotten te bespreken?? Er word een genocide gepleegd op het onschuldige volk!! Dat is de kernzaak! Dat is wat er toedoet! De rest is onzin! En zolang die kernzaak niet behandeld word zal er nooit wat gedaan worden, zoals je hoort denken de omringende landen ook alleen aan hun eigen politieke belangen als het om Syrië gaat en kan hun die genocide helemaal niets schelen..