Bekijk volle/desktop versie : ‘Juve had een nieuw idee over voetbal nodig, zoals het bij Barça gebeurt’



08-05-2013, 10:48
De clubleiding van Juventus zal er geen moment spijt van hebben gehad dat Antonio Conte twee jaar geleden werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig middenvelder leidde de Oude Dame naar twee Italiaanse titels op rij en heeft van Juve weer een grootmacht in de Serie A gemaakt. In zijn autobiografie kijkt de succescoach terug op de wijze waarop hij de beleidsbepalers overtuigde.

Conte werd in 2011 aangesteld in Turijn en maakt in ‘Testa, cuore e gambe’ (Hoofd, hart en benen) duidelijk hoe hij zich presenteerde aan voorzitter Andrea Agnelli. “De afgelopen jaren was Juventus een team dat het balbezit veel aan de tegenstander liet. Maar ik wil juist dat de concurrentie bang voor ons is, zelfs voordat we het veld betreden”, haalt de Italiaan herinneringen op aan zijn sollicitatiegesprek.

“Juventus heeft spelers nodig die niets liever willen dan winnen, spelers die in dit project geloven. Namen doen er niet zo veel toe, we moeten een nieuw idee over voetbal introduceren waarbij iedereen aanvalt en iedereen verdedigt, zoals het bij Barcelona gebeurt. Door hard te werken en met een moderne opvatting kan Juve zowel in eigen land als in Europa terugkeren aan de top, op korte termijn zelfs”, voorspelde Conte.