Bekijk volle/desktop versie : Kan je deeg voor sfenj nu kneden en smorgens afbakken?



Pagina's : [1] 2 3 4 5

05-05-2013, 22:00
Of gaat ie teveel gisten?

05-05-2013, 22:02


Dat kan, heb je die met boter?

05-05-2013, 22:04
je moet het deeg wel minstens 2 uur laten rijzen en dan kan hem in de koelkast doen. zorg ook dat je veel ruimte over laat wat hij rijst gewoon door in de koelkast.

05-05-2013, 22:13
Als je veel gist gebruikt kan je binnen een uur al bakken , waarom laten overnachten.
Ik doe dit altijd .
Maruh? volgens chadia79 kan dat wel. Heb ik ooit gelezen.

05-05-2013, 22:17


Dat is juist de truc om goede sfenj te krijgen!

05-05-2013, 22:23

Citaat door CozyHome:
Dat is juist de truc om goede sfenj te krijgen!
Inderdaad. Zo doen ze het ook in Marokko.

06-05-2013, 06:50
Bedankt dames ik heb de sfenj net gekneden het moet nog een half uurtje dan bak ik ze af inshaAllah!

06-05-2013, 06:59
Sfenj! Jammie mag ik ook

06-05-2013, 07:05

Citaat door ArabiaChika:
Sfenj! Jammie mag ik ook
Marhababik Alef Marhaba

06-05-2013, 07:12

Citaat door sensitivewomen:
Marhababik Alef Marhaba
Haha, i'm just kidding. Alvast bes7ha voor straks

06-05-2013, 07:56
Ik gebruik altijd een recept dat de hele nacht moet rijzen, smorgens vroeg afbakken heeeeerlijk !

06-05-2013, 08:48

Citaat door Riannah:
Ik gebruik altijd een recept dat de hele nacht moet rijzen, smorgens vroeg afbakken heeeeerlijk !
willen jullie het recept delen

06-05-2013, 08:52



Citaat door Riannah:
Ik gebruik altijd een recept dat de hele nacht moet rijzen, smorgens vroeg afbakken heeeeerlijk !



Salam meid je bent van harte om die recept met ons te delen Je broodrecept ben ik je nog altijd eeuwig dankbaar voor
Ik gebruik die van riffia19 en die super hamdoelilah! Het heeft ons echt goed gesmaakt

06-05-2013, 08:56

Citaat door LailaHamza:
willen jullie het recept delen
Die van riffia19

400 lauw water
500 gram bloem
1 groene zakje gist (ikzelf doe 20 gram verse gist)
zout (ik zelf doe ook 3 klontje suiker door de 400 lauwe water)!

samen mengen alles en dan 1 uurtje laten rijzen, je handen olien en dan bolletjes maken ,vormen tot sfenj en dan afbakken!

06-05-2013, 08:56
ik zou ook graag die recepten willen - zowel sfenj als brood

x

Pagina's : [1] 2 3 4 5