Bekijk volle/desktop versie : Het volk is niet klaar voor de Sharia? Onzin.



04-05-2013, 13:24
Dit excuus mag de prullenbak in.


Citaat:
83% Marokkanen ziet sharia wel zitten

Het merendeel van de Marokkaanse bevolking wil dat Marokko de sharia invoert.
Amerikanen zijn zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de islamitische samenlevingen en voerde ook in Marokko een onderzoek. Het Amerikaans onderzoeksbureau Pew hield onlangs een enquête in Marokko over religie en politiek. Op sommige punten blijken Marokkanen conservatiever te zijn dan Egyptenaren en Jordaniërs.

83% wil islamitische wetgeving
Zo blijkt uit het onderzoek. De Marokkanen willen dat de sharia ook toegepast gaat worden in de wetgeving. Dat liet Pew Research Center woensdag weten na onderzoek in 39 islamitische landen. Dit percentage blijkt een van de hoogste te zijn in het verslag. Marokko is hiermee Egypte (74%) en Jordanië (71%) ruim voor terwijl beide landen bekend zijn om landen waar de Moslimbroederschap veel macht heeft.

In Tunesië ziet slechts 54% de sharia wel zitten als leidende wetgeving. In de MENA-regio alleen Palestina (91%) en Irak (89%) Marokko voor. Slechts 15% van de ondervraagde Marokkanen pleit voor het conservatisme en is daarmee tevreden met de huidige manier van regeren. Dit percentage geldt weer als een van de laagste in het rapport van Pew. Ook in Turkije (88%), Bosnië (79%), Kosovo (76%) en Albanië (61%) ziet men de sharia wel zitten.

Deze vier landen hebben echter een ding gemeen: hun grondwet noemt de islam niet als de religie van de staat.

04-05-2013, 23:51


Hoe praktisch is nu eigenlijk een sharia in de moderne tijd?

05-05-2013, 00:09

Citaat door forfait:
Hoe praktisch is nu eigenlijk een sharia in de moderne tijd?
De Sharia is nog competenter dan de democratie. De Taliban is een actueel voorbeeld uit de praktijk.

Terwijl de destijds kleine groep Moslims de Taliban de westerse wereld verbaasde en zij binnen een jaar de hele opium productie stop zette, met de zeer beperkte middelen die de Taliban hadden in vergelijking met het westen, zijn de democratische landen decennia lang nog steeds aan het worstelen met drugs bestrijden. Dus welk van de twee regeringsvormen is incompetent? De Sharia of de democratie? En laat staan als de Taliban meer middelen tot hun beschikking had en een grotere groep omvatte zoals Amerika en Europa; kortom het westen.

“Afgelopen juli heeft de Taliban leider Mullah Mohammed Omar een buitengewoon bevel uitgevaardigd. Hij verbood de papaverteelt (grondstofproduct voor heroïne) in Afghanistan en noemde de productie van drugs on-Islamitisch. Er zijn maar weinigen in de internationale wetshandhaving die Omar’s bevel serieus namen, tot nu! Eerder deze maand, bezocht een internationale delegatie onder leiding van de Verenigde Naties Drugs Toezicht Programma -waaronder twee narcotica deskundigen van de Amerikaanse overheid- Afghanistan om de impact van Omar’s verbod te onderzoeken. Afgevaardigden zei tegen MSNBC.com dat ze tijdens het 10-daagse bezoek geen bewijs van papaverteelt waar dan ook hebben gevonden in het onderzoek gebied, welke zich concentreerde op de grootste papaverteelt regio van Afghanistan. “Er zijn geen papavers”, zegt Bernard Frahi, het hoofd van het VN-programma van het Afghanistan project. “Het is verbazingwekkend.” [MSNBC.com, Afghanistan’s cash crop wilts, 23 mei 2001]

“De eerste Amerikaanse narcotica deskundige die naar Afghanistan is gegaan onder het bewind van de Taliban heeft geconcludeerd dat het verbod van de beweging op de opium-papaver teelt s’werelds grootste oogst heeft weten weg te vegen, in minder dan een jaar tijd, zeiden ambtenaren. De Amerikaanse bevindingen bevestigen het rapport van de Verenigde Naties Drugs Toezicht Programma dat Afghanistan, welke zo een twee derde van de wereld bevoorraadde met opium waarvan de meeste heroïne Europa bereikte, de papaverteelt in één seizoen had geëindigd.” [New York Times, Taliban's Ban On Poppy A Success US Aides Say, 20 mei 2001]

“De eerste resultaten van een onderzoek naar de opium cultiverende gebieden van Afghanistan in de afgelopen dagen tonen aan dat de Taliban er geslaagd in kan zijn de jaarlijkse papaver oogst sterk te verlagen, dit verbaasde de V.N Drugs Toezicht zeggen ambtenaren. Afghanistan was vorig jaar s’werelds grootste opium producent, wat van papaver wordt gewonnen en is het product waarvan heroïne wordt gemaakt. Papaver is nu in bloei in de Afghaanse gebieden, waardoor het mogelijk is lucht- en veldonderzoek te verrichten in grote gebieden om het verbod op opium productie door de Taliban, de strenge islamitische beweging die het grootste deel van het land regeert, te toetsen. Het verbod werd vorig jaar al aangekondigd gevolgd door sceptische reacties van narcotica deskundigen. Op maandag zei het Regionale Bureau in Afghanistan en Pakistan van het VN-Bureau voor drugsbestrijding en misdaadpreventie dat onderzoek in de noordelijke provincies Nangarhar, Laghman en Kunar, die samen meer dan 25 procent van het totale land omvatten dat was gewijd aan de papaver oogst, geen significante tekenen van de teelt vond dit jaar. Vergelijkbare rapporten beginnen binnen te komen uit in Helmand, dat 52 procent van het land had gewijd aan het gewas vorig jaar.” [New York Times, Taliban Seem to Be Making Good on Opium Ban, U.N. Says, 7 februari 2001]

En laten wij hiertegenover eens kijken wat er gebeurde toen Amerika Afghanistan kwam bezetten. Terwijl de Taliban een wereld record verbrak in het bestrijden van drugs, heeft Amerika een wereld record verbroken in de toename van drugs!

“Vorig jaar werd waarschijnlijk de grootste eenjarige toename gezien in opium productie in wereldgeschiedenis. Sinds de Bush administratie het Taliban bewind omverwierp, steeg opium productie in Afghanistan van 185 ton in 2001 naar 3700 ton in 2002, een twintigvoudige toename!” [Freedom Daily, Bush’s opium boom, 28 mei 2003]

De Taliban heeft de opium productie in een jaar tijd weten te stoppen, terwijl een zogenaamde supermacht als Amerika het nog steeds niet gelukt is deze te stoppen sinds dat zij Afghanistan hebben bezet in eind 2001, dat is meer dan tien jaar geleden. En nog steeds worstelen de Amerikanen met het bestrijden van de opium productie in Afghanistan. Dit is hetzelfde land als waar de Taliban over regeerde.