Bekijk volle/desktop versie : weet er iemand hoe lang sarma gekookt moet worden? gevulde wijnbladeren...



19-04-2013, 13:09
1u of 2u

19-04-2013, 13:11


heb nog nooit gevulde wijnbladeren gegeten, is het lekker?

19-04-2013, 13:41
hahah ja! heel lekker is turks. en gemakkelijk! alleen wil ik weten hoe lang het moet koken. heb het al een jaar geleden niet meer gemaakt! maar er is hier niemand die dat weet

19-04-2013, 13:42
wie kan me helpen upupup

19-04-2013, 13:42


Meestal een uur, maar je moet altijd kijken en proeven. Is toch dolma of niet? Maar die wijnbladeren moet je wel eerst koken voordat je ze omwikkelt met rijst. Want anders worden ze niet goed gekookt in de pan.

19-04-2013, 13:44
http://www.turksekok.nl/33/sarma

19-04-2013, 13:45
ah ik hebgelezen da je ze een halfuur in warm water moet doen maar ik heb ze nooit voorgekookt ik had recept van een turkse vrouw! en de tijd was ik gwn vergeten!!

19-04-2013, 13:47

Citaat door sokara:
ah ik hebgelezen da je ze een halfuur in warm water moet doen maar ik heb ze nooit voorgekookt ik had recept van een turkse vrouw! en de tijd was ik gwn vergeten!!
Nee, mijn moeder doet altijd gewoon 2/3 minuten voorkoken. En dan zijn ze zachter.

19-04-2013, 13:50
Ik kook ze altijd eerst voor. Verder moet je kijken of de rijst en gehakt gaar zijn, dan weet je wanneer die dingen gaar zijn. Maar ong. een anderhalf uur.

19-04-2013, 14:04

Citaat door sokara:
hahah ja! heel lekker is turks. en gemakkelijk! alleen wil ik weten hoe lang het moet koken. heb het al een jaar geleden niet meer gemaakt! maar er is hier niemand die dat weet
ow klinkt wel lekker...ga receptje even opzoeken..