Bekijk volle/desktop versie : Free Lahsan - Freedom for Abu Musab



Pagina's : [1] 2

19-04-2013, 12:49

[video=youtube;ZKFBeiOUeCQ]http://www.youtube.com/watch?v=ZKFBeiOUeCQ[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=ZKFBeiOUeCQ



Ontvoering van Nederlandse Marokkaan in Marokko door de DST (Marokkaanse inlichtingendienst)[/SIZE]

[SIZE=3]Lehsen is een jongeman van in de twintig die een Nederlandse staatsburger is maar veel in Marokko verblijft om zijn teruggekeerde moeder bij te staan, zelf woont hij in Amsterdam. Hij is van origine Marokkaan. Afgelopen dinsdag (16/04/2013) is hij rond 13.00 uur ontvoerd door de Marokkaanse inlichtingendienst, volgens getuigen waren zij in burger gekleed. Dit vond plaats in de wijk at-Tawaabil bij zijn ouderlijk huis.

Bij nader onderzoek werd men op de hoogte gebracht dat hij wordt vast gehouden in Casablanca, hij zal verhoord worden om vervolgens te verschijnen voor de rechtbank.

Dit bericht is gebasseerd op een bericht dat 16/04/'13 is uitgebracht door Tansiqiyah, een Marokkaanse mensenrechten organisatie dat opkomt voor rechten van gewetensgevangene.

Wij doen een dringde verzoek op iedereen die in staat is om te helpen op welke manier dan ook om zijn inspanningen te leveren.

En middels dit bericht hopen wij u genoeg en goed te hebben geïnformeerd.

Verspreid dit bericht BaarakaAllahoefikoem.


20-04-2013, 15:40


Van links naar rechts:

Shaykh Omar al-Haddouchie - Shaykh Hassan Kettani - Abu Mus'ab{FakAllaahoe asrah}

[/SIZE]

20-04-2013, 15:45
Fak Allahoe asra

20-04-2013, 15:52

Protest in Tetouan voor onze broeder Abu Mus'ab {FakAllaahoe asrah}


[/SIZE]

20-04-2013, 15:55


Moge Allah hem standvastig houden en spoedig bevrijden uit de klauwen van de Murtadeen en slaven van Amerika.

20-04-2013, 16:45

LAATSTE NIEUWS OVER DE ONTVOERDE NEDERLANDER IN MAROKKO LEHSEN ABU MUS'AB.

Van vrienden en familieleden heb ik vernomen dat hij is opgesloten in Casablanca, het hoofdkantoor van de DST (Marokkaanse inlichtingendienst).

Hij zal, volgens zijn advocaat en de mensenrechten organisatie 'Tansiqiyah' dat opkomt voor de islamitische gedetineerden, aanstaande maandag, dinsdag of woensdag voorgeleid worden.

In Marokko is dat de handelswijze, je wordt een kleine of ruime week ontvoerd, ontbeerd, gemarteld en gedwongen tot bepaalde bekentenissen en vervolgens voor de rechter geplaatst.

Een vraag om hem niet te vergeten in jullie smeekbeden.[/SIZE]


20-04-2013, 17:23

Citaat door Islam4Mankind:
Moge Allah hem standvastig houden en spoedig bevrijden uit de klauwen van de Murtadeen en slaven van Amerika.


Allaahuma Ameen!

27-04-2013, 20:36
nog nieuws over die broeder?

27-04-2013, 21:06

LAATSTE NIEUWS OVER LEHSEN

Wij hebben vernomen van betrouwbare bronnen dat hij is opgesloten in de Sale gevangenis, de afdeling heeft Hay (wijk) Alif. Contact is nog niet gelegd maar inshaAllah zijn de broeders hard aan het werk voor contact.

Vergeet geen dua en dit bericht te delen!

----------------------------
NIEUWS OVER LEHSEN ABU MUS'AB

Afgelopen donderdag zijn 4 mensen voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Zij zijn gearresteerd onder de mom van de 'contra-Terreurwetgeving'.

De 4, waaronder Lehsen, worden van het volgende beschuldigt, aldus de pers in Marokko; 'het organiseren van een criminele organisatie ter voorbereiding en het verrichten van globale terroristische activiteiten met als doel het angst in boezemen, terroriseren en geweld te gebruiken.'

Op dit moment Lehsen opgesloten in de gevangenis waar Saddik S. lange tijd heeft vast gezeten. De gerenoveerde Sale II gevangenis met het geld van de Amerikanen. Men noemt het ook wel de Guantanamobay van Marokko!

Einde bericht, delen baarakaAllahoefikoem!!!

[/SIZE]

27-04-2013, 21:52
moge Allaah hem beschermen en bevrijden

06-05-2013, 12:15
06/05/2013

NIEUWS UPDATE OVER LEHSEN ABU MUSAB

Vanochtend heeft hij naar vrienden en familie gebeld en is dit eigelijk de eerste teken van leven voor de mensen in Nederland. Zelf geeft hij aan dat het goed gaat met hem, ondanks de omstandigheden waarin hij zich bevind.

Hij is 10 dagen lang verhoord door de Ma'afrif, de gevreesde rechercheurs van de DST (Marokkaanse inlichtingendienst). Hij is uitvoerig gevraagd over veel mensen in Nederland. De namen en toenamen zijn op tafel gelegd, Behind-Bars was de rode lijn van de intimiderende ondervraging. Ze hadden verschillende foto's van broeders voorgelegd en wilde het nodige weten over hen. Hij heeft de eerste week gezwegen en een advocaat geëist. Waarna zij hem bedreigde met zijn familie, zijn broers, zij zouden van hem een al-Qaidad-lid maken omdat hij Abu Sufyan Sulamie heeft ontmoet in Marokko en als hoogte punt zou hij, je leest het goed, hand hebben in de Boston Bombing!

De beschuldiging die tegen hem is geuit is dat hij 2 jongemannen zou hebben gefinancierd om naar Syrië af te reizen. Hij vertelde dat hij dit ontkende maar dat de twee mensen zijn naam hebben genoemd, mogelijk zijn zij gedwongen om zijn naam te noemen.

Hij heeft uiteindelijk onderhandelt met de DST en bekend. Zij zouden dan andere aanklachten laten vallen. Het klinkt voor ons hier heel erg vreemd maar dit is de gang van zaken, dit gebeurd zelfs in Amerika, men onderhandeld voor een goede positie en zij willen geen gezichtsverlies in de media. Zelf zegt hij dat het niet waar is, hij kent die jongens niet en heeft ze mogelijk ooit een keer gezien op een protest in Marokko.

Maar na aandringen van zijn moeder en om vooral haar gerust te stellen heeft hij onder voorwaarden en onder dwang bekend om zijn zaak snel te laten verlopen.

Lehsen verblijft nu in Sale II gevangenis nabij Rabat. Wij vragen iedereen om dit nieuws te delen en zijn zaak bekend te maken.

06-05-2013, 12:31
Nederlander ontvoerd door DST in Marokko

Op dinsdag 16 april j.l. heeft de Marokkaanse inlichtendienst, de DST, een Nederlands-Marokkaanse jongeman samen met drie anderen ontvoerd. Lehsen, die in de twintig is, woont in Amsterdam, maar reisde vaak op en neer tussen Amsterdam en Marokko om voor zijn moeder te zorgen. De ontvoering, die op klaarlichte dag voltrok, vond plaats in de wijk At Tawaabil in Tetouane. Lehsen woonde in die wijk.

Onderzoek van familieleden en de mensenrechtenorganisatie Tansiqiyah wees uit dat zij gevangen worden gehouden in de gerenoveerde Sale II gevangenis. In deze beruchte gevangenis zat ook Saddik S. gevangen. De jongemannen worden onderworpen aan verhoren door de DST. Uit eerdere zaken, waaronder die van Saddik S., bleek dat de DST martelt tijdens deze verhoren om bekentenissen los te krijgen.

Gisteren zijn de vier voorgeleid aan een onderzoeksrechter. Zij worden verdacht van ‘het organiseren van een criminele organisatie ter voorbereiding van en het verrichten van globale terroristische activiteiten met als doel het angst in boezemen, terroriseren en geweld te gebruiken’.

Op dit moment hebben zowel diplomaten als familieleden nog geen contact met Lehsen kunnen hebben. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aan Nieuwsuur bevestigd dat Lehsen opgepakt en gedetineerd is door de Marokkaanse autoriteiten.

Bron: http://dewarereligie.nl/actueel/nederlander-ontvoerd-door-dst-in-marokko/

06-05-2013, 12:40


05/06/2013

Ontvoerde Nederlandse man leeft nog

De Nederlands-Marokkaanse man die op 16 april is ontvoerd door de DST, leeft nog. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Vanochtend ontvingen zij een teken van leven. Naar omstandigheden gaat het goed met Lehsen. Hoe het met de overige 3 mannen gesteld is, is niet duidelijk.

Tijdens het telefoongesprek heeft Lehsen uitgebreid verslag gedaan van de ondervragingen van de DST. Hoewel deze niet lichamelijk werden, waren ze wel intimiderend en agressief. De rechercheurs van de Marokkaanse inlichtingendiensten hebben hem, naar eigen zeggen, tien dagen verhoord. Daarbij passeerden namen uit voornamelijk Nederland de revue. De islamitische protestgroep ‘Behind Bars’ zou de rode lijn zijn geweest. De DST is goed ingelicht, zegt Lehsen. Zowel foto’s als namen en toenamen waren bij hen bekend. Het is niet duidelijk welke rol de Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft. Er wordt echter aangenomen, gezien de ervaringen en de ophef in het verleden, dat deze rol niet marginaal meer te noemen is.

De Nederlandse-Marokkaanse man wordt beschuldigd van het financieren van twee jongemannen die naar Syrië zijn vertrokken. De DST wilde hem ook linken met de ‘Boston Bombing’s’ en Al Qaida, zegt Lehsen. Lehsen zegt zelf de mannen helemaal niet te kennen, en geen hand te hebben in de aanslagen in Boston. Daarnaast heeft hij geen banden met Al Qaida, zegt hij. Uiteindelijk heeft Lehsen, na onderhandeling met de DST en onder dwang bekend. Lehsen wilde vooral zijn moeder geruststellen nadat de DST had gedreigd zijn familie iets aan te doen.

Bron: http://dewarereligie.nl/actueel/ontvoerde-nederlandse-man-leeft-nog/

17-06-2013, 06:54
Maskien, moge Allaahu Tealaa hem en alle gevangene Bijstaan, amien! Ik heb echt te doen met ze......

Pagina's : [1] 2